Elitloppet-raveissa ikäluokkansa tammojen EE-tuloksella 11,0 hurmannut valjakko Ratu Royale ja Olli Koivunen oli nopein myös Vermossa keskiviikkona.

Vesa Santasen Liedossa valmentama oma kasvatti Ratu Royale otti Kolmevuotistähti-lähdön nimiinsä selkäjuoksulla, sillä se starttasi kisaan ainoana takamatkalaisena. Nuori Koivunen löysi ajokilleen hyvän paikan kolmannesta ulkoa, mutta lopussa se se oli myös vahvin kiriessään väsymättä kolmatta ilman vetoapua kärkeen ohi kuolemanpaikalta hienosti tsempanneesta Pekka Korven ajokista Arctic Loverista.

“Ratu Royale oli tosi hieno Solvallassa, mutta olin siihen hyvin tyytyväinen myös tänään”, kiitteli Koivunen.

Vermossa saatiin esimakua myös kuninkuusraviauhdista. Valinnat Turkuun viimeisteltiin keskiviikkona, ja mukaan valitut Pikkukahveli ja Elias Intomieli näyttivät heti, miksi ne ovat mukana. Sotkamolaisen Reijo Heiskasen suojatti Pikkukahveli oli nopein alusta loppuun. Markku Hietasen ajama Elias kiritti vahvasti, ja hyvin tuli myös Costello kaukaa takaa. Costello olisi todennäköisesti ollut Vermon lähdön kolmas kunkkuravihevonen, jos sen valmentaja Ville Herttua olisi ilmoittanut oriinsa mukaan.

“Mukava mennä Turkuun, kun Pikkukahvelin vire on tämä”, myhäili sen ohjastaja Esa Holopainen.