Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 1 Ratu Royale, 4,50 euroa
Toto65-2: 4 Celene Von Bentz, 11,70
Toto65-3: 10 Eeti, 36,00
Toto65-4: 6 Star To Be Loved, 126,00
Toto65-5: 7 Arctic Ile, 466,50
Toto65-6: 6 Dreamy Chip, 1506,80

Kuusi oikein voitto-osuus 1506,80 euroa.
Viisi oikein 74,80.

Viime keväänä 3-vuotiaiden tammojen Euroopan ennätyksen Solvallassa viilettänyt Ratu Royale avasi kauden voittosaldonsa Vermossa.

Ratu Royalen kilpakausi oli alkanut mollivoittoisesti, sillä takana oli sijoitukset viisi, yksitoista ja kuusi.

Derbyn Talvisuosikissa Ratu Royle kisasi neljän muun nelivuotiaan kanssa 4000 euron ykköspalkinnosta.

Olli Koivunen ajoi Ratu Royalella päättäväisesti keulasta, vaikka ei ollut ennen lähtöä voitonvarmana.

“Ratu Royale oli paljon parempi kuin esimerkiksi Turussa. Rehellisesti sanottuna olin skeptinen, mutta Vesa (Santanen) on luottanut tammaan koko ajan ja oli oikeassa.”

Vesa Santasen omistama ja valmentama Ratu Royale otti kauden avausvoittonsa tuloksella 14,9a / 2100 metriä.

“Tamma rauhoittui juoksemaan nyt paremmin kuin aikaisemmin tällä kaudella, vaikka kävi nytkin ehkä hieman liian kuumana”, Olli Koivunen kertoi.

Lähdön kakkosrahat ennen suursuosikki Tomacia ja Ari Moilasta nappasi Juho Ihamuotilan suojatti Easy Ride.

Toto65-2: Enintään 2800 euroa tienanneiden lämminveristen ryhmässä Antti Teivainen luovi Celene Von Bentzin mielipaikalleen keulaan.

Lähdössä ei ollu prässääjiä, joten kärkivaljakko sai vetää haluamaansa tahtia.

Sisärata veti lopussa. Celene Von Bentz irtosi muista maalisuoralla varmasti ja otti uransa avausvoiton.

Seppo Savolaisen suojatti An-Alfa Centauri lopetti hyvin ja lähestyi voittajaa lopussa, mutta ei ehtinyt haastamaan. Mika Taittosen kuskaama Wallaby Wii oli johtavan takaa kolmas.

Toto65-3: Kylmäveristen Sisusarjassa Eeti saalisti jo toisen voittonsa tällä viikolla.

Maanantaina Jokimaalla juhlinut ori oli jo ennen lähtöä paineissaan, mutta Jouni Törmänen sai taiteiltua 2600 metrin matkan ravilla.

“Eeti kävi aika ylikierroksilla. Ennen starttia olin aika varma, ettei ravilla päästä matkaa läpi”, Törmänen myönsi.

Kuusivuotias Eeti voitti jo kolmannen kerran tänä vuonna.

Jani Ruotsalaisen ohjastama Välkyn Väiski oli kevyesti toinen. Pertti Puikkonen kierrätti Pappan Parhaan 40 metrin takamatkalta kolmosrahoille.

Toto65-4: Enintään 6600 euroa ansainneiden lämminveristen ryhmässä lähtökiihdytys oli suuressa roolissa. Esa Holopaisen ajokki Star To Be Loved oli virtavana ja latasi kiihdytyksessä keulaan.

Vauhdinvaatijaa ei lähdössä ollut, joten Holopaisen ei tarvinnut kiristää tahtia kuin vasta lopussa. Star To Be Loved voitti tuloksella 19,3a / 2600 metriä.

Johtavan takana matkannut Callela Matterhorn oli Jani Hautaviidan kanssa toinen. Toivo Niemen kuskaama Uurestas esitti hänniltä hurjan kirin ja ansaitsi kolmosrahojen lisäksi paikkansa petsareiden tipsivihkoista.

Toto65-5: Arctic Ile häikäisi enintään 28 000 euroa tienanneiden ryhmässä. Hannu-Pekka Korpi hyökkäsi ajokkinsa kanssa hänniltä jo vajaa kierros juostuna ja eteni johtavan rinnalle.

Uransa kolmannen voiton napannut Arctic Ile runttasi siitä lopulta oikein vakuuttavasti voittoon.

Suosikki Jasulito joutui avaamaan keulassa 10,0-vauhtia avauspuolikkaan ja taipui lopussa. Antti Ala-Rantalan suojatti Sort Of Sorrow kipusi toiseksi ennen Ina Staria ja Juha Utalaa.

Toto65-6: Kierroksen päätti enintään 13 000 euron voittosumman omaavien lämminveristen ryhmäajo.

Emma Väreen ajokki Leon Coger latasi keulaan ja piti liekin lepattamassa 13,5-vauhtisella avauslenkillä. Sairastauolta palannut juoksija ei jaksanut rutistaa aivan maaliin saakka ensimmäisenä.

Dreamy Chip oli toisesta ulkoa Harri Koivusen kuskaamana lopulta porukan vahvin. Nyyti-Maria Timosen valmentama Ripasso Classico palasi tauolta iskussa ja oli toinen ennen Leon Cogeria.