TOTO5-VOITTAJAT, PELIOSUUS JA RIVIN ARVO

Toto5-1: 4 Pranko , 50%, 1,48 €

Toto5-2: 9 Shaking Dude, 0,48 %, 334,90 €

Toto5-3: 1 Kivarin Quickstep, 52%, 406,10 €

Toto5-4: 4 Enjoy’s Paycheck, 13%, 2030,50 €

Toto5-5: 12 Vixeli, 33%, 2342,89 €

Vaihto: 46.857,84 €

Kirppu-ajo tarjosi hienon kiritaiston Vixelin ja Stallonen toimesta. Vixeli piti 20-lopetuksessa Ruunaruhtinaan takanaan.

Ensimmäinen käänne käsikirjoituksessa saatiin heti aja-komennon jälkeen, kun Stallonea ajanut Mauri Jaara otti Vixelin taakse, eikä pyrkinytkään etupuolelle. Tämä oli oiva peliliike, sillä Vixeli joutui tarjoamaan Stallonelle hyvää vetoapua jo 1400 ennen maalia. Silloin oli aika lähteä 6. ulkoa kiriin, koska kärki oli saanut vetää avauskierroksen verrattain verkkaista tahtia.

Viimeisellä takasuoralla oli jo selvää, että takamatkan hirmut jyräävät paaluhevosen kanveesiin. Vixeli siirtyi kärkeen ja Stallone iski rinnalle. Loppua tultiin rinnakkain lähes maksimivauhtia. Stallone haastoi hienosti, mutta Vixeli vastasi haasteeseen sinnikkäästi.

“Vixeli olisi ehkä päässyt kovempaakin maalisuoraa, mutta en halunnut ottaa riskejä”, Tapio Perttunen kommentoi. “Täytyy ihastella hevosta. Se on todella jaksava, joten aikainen kiriinlähtö ei huolestuttanut. Ei se silti ole ihan yksinkertaista kiertää ulkoratoja pitkin tällaisen lähdön ykköseksi. Stallonen tiesin kovaksi haastajaksi ja hieno taistelu saatiinkin.”

Voittajakehässä oli iloisia ihmisiä enemmänkin. Markku Ylikoski on ollut pitkään raviurheilussa mukana, ja hänelle Vixelin hieno nousu huipulle oli monellakin tapaa koskettava hetki.

“Zeus oli kimppahevosemme, mutta se menehtyi tapaturmaisesti. Saimme ostettua samasta emästä Vixelin kasvattajalta, ja on mahtava ollut elää mukana näitä hetkiä. En ole enää ihan virallisesti kimpassa, mutta hengessä mukana. Olen sairauden vuoksi siirtänyt omistukseni tyttärelleni. Tämä oli hieno päivä”, Ylikoski kommentoi.

Pranko eteni ilman dramatiikkaa kärkipaikalla avauskohteessa. Sen jälkeen kilpakumppanit ottelivat vain kakkosrahoista.

Sanna Loukusalla on ennen Kirppu-ajoa kolme suosikkia, joista Pranko hoiti hommansa tyylikkäästi. Se eteni 1700 ennen maalia kärkeen, eikä paikastaa enää luopunut. Marginaali muihin oli koko päätöskierroksen selvä.

Blaze Beluga oli Loukusan tallista lähes yhtä iso suosikki, mutta se jätettiin kirissä keulapaikalta kakkoseksi. Yllätyksen aiheutta täysin pelaamaton Shaking Dude, joka ravisutti rajulla kädellä kuponkipinoa.

Loukusan tallin komentoon palattiin nopeasti, sillä Kivarin Quickstep johti lähdöstä maaliin. Sitä seurasi hieno paluu parrasvaloihin, kun Enjoy’s Paycheck kiri johtaneen Party Hardin takaa pikkuyllätykseen.

 

Lisää teemasta: Pelivihjeet