Timo Nurmoksen valmentama Readly Express teki Vermon lauantaisessa Finlandia-ajossa juuri sen, mitä siltä odotettiin. Björn Goop ajoi varman voiton mailin kisassa ajalla 10,5a.

Kilpailu alkoi suomalaisittain kihelmöivästi, kun Iikka Nurmosen ajama Next Direction piti sisältä varmasti johtopaikan. Peace Of Mind pudotti sen taakse, ja toista rataa miehittivät ensimmäisinä Elian Web sekä Chief Orlando.

Suuri suosikki Readly Express kiersi kaarteen kolmatta rataa ja jatkoi etusuoran aikana sopuisan tuntuisesti johtopaikalle, koska kaikille oli selvää, ettei vastaan hangoitteleminen parantaisi omia mahdollisuuksia.

“Hevonen tuntui hyvältä, mutta otin alun varman päälle ja ajoin koko lähdön samoin”, Björn Goop kertoi. “Aloin noin 700 jäljellä nostaa tempoa, koska Readly Express ei ole kilpaillut pariin kuukauteen ja se tarvitsi kovemman startin ennen Elitloppetia. Se tuli kuitenkin korvat kiinni maaliin ja tuntui erittäin hyvältä.”

Timo Nurmos oli luonnollisesti myös tyytyväinen näkemäänsä ja nautti silmin nähden vierailustaan, vaikka keli ei kaikkein lämpimin ollutkaan.

“Aina tuntuu olla hienolta olla Suomessa. On melkeinpä hienompaa voittaa täällä kuin Prix d’Amerique”, Timo Nurmos pamautti.”

“Readly Express oli treenannut hyvin ja sai hyvän lähtöpaikan. Se ei ole kylläkään paras tällaisella kelillä, kun se tarvitsee hyvän pidon. Mutta hevonen oli mahtava, ja mun mielestä sille jäi aika paljon varaakin. Kaikki meni hienosti.”

Mikäli suunnitelmat pitävät kutinsa, Readly Expressin kilpailu-ura päättyy kolmen viikon kuluttua Elitloppetiin. Se on vasta 7-vuotias, mutta se on voittanut Ruotsissa ikäluokkalähdöistä alkaen jo melkein kaiken mahdollisen ja Ranskassa maanosan suurimman kilpailun. Finlandia-ajosta tulleen 110 000 euron palkinnon myötä tienestejä on kertynyt yli 2,2 miljoonan euron edestä.

“Se on kilpaillut niin korkealla tasolla, että ennemmin tai myöhemmin tulee herkästi vaurioita”, miehensä Rolf Anderssonin kanssa oriin omistava suomalaislähtöinen Kirsi Andersson perusteli. “Ja eikö ole parempi lähteä juhlista, kun tunnelma on huipussaan?”

Next Direction seurasi aivan Readly Expressin tuntumassa ja pyrki lopussa kupeelle, mutta hevosenmittaa lähemmäs ei ollut asiaa. Tuloksena oli joka tapauksessa 45 000 euron kakkossija 6-vuotiaan ruunan ennätyksellä 10,6a.

“Jos ei ois Euroopan paras hevonen ollut vastassa, niin oishan se voittanut”, Iikka Nurmonen vakuutti.

Next Directionin taustavoimat ovat valmiita lähtemään Elitloppetiin, mikäli pinkki kutsu tulee.

Päätöspuolikkaan kolmatta rataa kirinyt Chief Orlando täydensi suomalaisten vahvaa panosta kolmannella sijallaan.

 

Ravilauantain muista tapahtumista lisää Toto75-seurantajutussa.