Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 6 Real Arch, 4,07 %, 23,30 euroa
Toto4-2: 11 Feeling Dream, 52,04 %, 28,90 e
Toto4-3: 12 Atupem, 66,60 %, 31,30 e
Toto4-4: 6 Ypäjä Jallu, 5,60 %, 135,10 e

Vaihto: 73 851,20 euroa

 

Juha Länsimäen ohjastama Real Arch lopetti Open Stretch-kaistaa pitkin voittoon Jyväskylän Toto4-avauskohteessa.

Toto4-1: Kiihdytysvaiheessa osallistujat näyttivät enemmän tai vähemmän varpusparvelta. Niko Jokela pääsi hyvin matkaan Melina Moren kanssa. Kaksikko ei ollut valmis luopumaan kärkipaista, kun Sami Vehviläinen kyseli paikkaa tosissaan 1. takasuoralla Winter Amiraalin rattailla. Hetken aikaa mentiin reippaasti, mutta sitten jatkettiin Melina Moren johdolla.

Melina More johti maalisuoralle asti, kunnes Aki Huhtamäen valmentama Real Arch työntyi sisäradan kirikaistaa pitkin parhaaksi.

”Kärkihevoset tuhlasivat alussa voimiaan, ja meillä oli ajamaton hevonen lopussa. Pari kertaa olen tällä nyt ajanut. Seinäjoella jäätiin samoista asemista pussiin, mutta nyt päästin voimat käyttämään. Ei mitään muita kuin positiivisia ajatuksia hevosesta”, Juha Länsimäki jutteli.

Vielä kirikierroksen alussa ei Länsimäen tunnelmat olleet yhtä leppoisat.

”Viimeisen takasuoran alussa huomasin, että jotain meiltä lensi, ja etukenkä näköjään puuttuu.”

Kuusivuotiaan Real Archin uran kolmas voitto tuli kilometriajalla 18,6a/2140 metriä.

Pekka Vehviläisen ajama Borga Harmony ohitti lopussa vielä Melina Moren ollen toinen.

Toto4-2: Rivi jatkui odotetulla voittajalla, kun Mika Forss ohjasti Feeling Dreamin parhaaksi.

Yli 50-prosenttinen pelisuosikki Feeling Dream aloitti 3. ulkona, mutta Forss käänteli menohaluisen ajokkinsa eteenpäin jo puolikas juostuna. Toisessa kaarteessa Jouko Paavolan valmennettava eteni jo keulaan ohi Sign Of Secretin. Siitä se otti oikein helpon voiton, mutta pieni tyylivirhe matkallekin mahtui, sillä viisivuotias kampesi ulos päin etusuoran alussa.

“Lähettäjät olivat valkoinen loistelamppu kädessä lähellä rataa, jonka takia hevonen alkoi mutkitella”, Mika Forss näki. “Kerran aikaisemmin olen tällä ajanut, silloinkin tuli voitto. Tämä on tosi hieno kilpahevonen ainakin.”

Feeling Dream voitti ajalla 17,7a/2140 m.

Esa Holopaisekuskaama Man Of Mill lopetti maalisuoran hyvin ja ehti toiseksi ennen Wild Ramonaa ja Henri Bollströmiä.

Toto4-3: Myös toinen kierroksen suurista suosikeista saapui maalilinjalle ensimmäisenä, kun Antero Tupamäen suojatti Atupem jatkoi siitä mihin tiistaina Joensuussa tauolta palatessaan jäi.

Jani Ruotsalaisen ajokki Ellix Rhyme otti aluksi vetyöt, mutta 1. puolikkaan täyttyessä kakkossuosikki Pope eteni kärkeen.

Antti Tupamäen ajama Atupem nousi sisäradalta toiselle 1. kaarteessa, eikä kauaa parijonossa hännillä viihtynyt, vaan lähti kolmannen kiertoon. Atupem eteni kirilenkin alussa toiselle ilman vetoapua, josta ratkaisi maalisuoralla 15,0-lopetuksessa kevyesti.

“Varmaan hyvä ratkaisu oli ajaa eteenpäin, kun oli erittäin hyvä hevonen keulassa. Jos se olisi saanut plöröä ajaa, ei olisi takaa kerinnyt”, Antero Tupamäki piti kuskin ajoratkaisusta. “Atupem on ollut yllättävän hyvä tauolta, kunpa tulisi samanlaiseksi kuin viime vuonna.”

Kärkikolmikko erottui muista jo varhaisessa vaiheessa. Maaliin tultiin niiden kesken järjestyksessä Atupem, Ellix Rhyme ja Pope.

Toto4-4: Kierros alkoi ja päättyi yllätysvoittoon, kun Terho Rautiaisen suojatti Ypäjä Jallu palasi kylmäveristen kovimmassa koitoksessa tasolleen ja otti kirivoiton johtavan takaa.

Mikko Niemistö pääsi Likserin kanssa sujuvasti vetotöihin, kun muut paalulta lähteneet laukkasivat. Likser veti tasaista kyytiä, muttei pystynyt maalisuoralla vastaamaan nopeimpien kiriin. Ne olivat Hannu Torvisen ajokki Virin Veijari ja Ypäjä Jallu.

Virin Veijari kiri ulkoa nätin reissun päätteeksi vauhdilla, mutta Ypäjä Jallu liikkui Open Stretchiä pitkin viimeiset 50 metriä vieläkin terävämmin.

“Useammalla hevosella on ollut tallissa virusta, sen takia tämänkin kaksi viimeistä starttia olivat huonoja. Harjoituksissa oli tuntunut asialliselta, mutta niin oli aikaisemminkin, eikä mennyt sitten mihinkään”, Terho Rautiainen kertoi.

“Jos Ypäjä Jallu terveenä pysyy, ollaan toisenkin kerran voittajahaastattelussa. Tämä pääsee kovaa pätkän.”

Lähdön seuratuin osallistuja oli Pauli Raivion tallista tauolta palannut Tähen Toivomus. Sen kisa meni heti kättelyssä plörinäksi, kun ori lähti peitsillä liikkeelle, jolloin hylkäys oli tosi asia.

“Hevonen oli ylilataantunut. Ajelin sillä hiitin sitten, ja hevonen oli jättihyvän tuntuinen”, Tähen Toivomuksen ohjastaja Henri Bollström kertoi.