Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 10 Ricocone, 8,39 %, 5,00 euroa
Toto64-2: 4 Hymynvirne, 30,18 %, 13,83 e
Toto64-3: 1 Look Complete, 27,29 %, 30,88 e
Toto64-4: 15 Cyrius D’ariane, 61,43 %, 36,24 e
Toto64-5: 2 Next Direction, 35,01 %, 48,52 e
Toto64-6: 13 Draken, 24,85 %, 68,48 e

Vaihto: 214 379,70 euroa

Tommi Kylliäisen ohjastama ja valmentama Ricocone lopetti parhaaksi Vermon Toto64-pelin avauskohteessa. Lopulta kierroksen suurta antia oli Next Directionin vakuuttava voitto Isokengässä. Sen turvin se nappasi kutsun Finlandia-ajoon. Myös toinen huippuravuri sai tiketin, kun Nelivuotistähti -lähdön voittanut Graceful Swamp kutsuttiin.

Toto64-1: Ari Moilasen ohjastama Ice Wine piti sisäradalta keulapaikan leikitellen ja suosikki sai vetää avauskierroksen maltillisesti 16,0-kyytiä.

Johtavan rinnalle jäänyt Jugador alkoi vaatia keulahevoselta lisää vauhtia viimeisellä takasuoralla. Ice Wine vastasi haasteeseen ensin, mutta maalisuoralla se jäi Olli Koivusen ajokin jyrän alle. Viimeisen sanan lähdössä sanoi 2. ulkona väijynyt Ricocone, joka ehti niukasti Jugadorin ohi 09,0-lopetuksessa.

”Ricocone on mennyt hyvin siitä saakka, kun sillä alettiin ajamaan kilpaa”, Tommi Kylliäinen kehui kuusivuotista. ”Se on mennyt aina hyvin ja kehittynyt. Viime talvi päästiin hyvin ajamaan, ja sellaiset ajatukset ovat, että kehittyy jatkossakin. Toivottavasti Ricocone pystyy tällaisena jatkossakin, että päästään ajamaan tasaisesti kilpaa, jolloin saa sitten näyttää mihin kykenee.”

Nelossuosikki Ricoconen uran yhdeksäs ja kauden ensimmäinen ykköstila tuli voittoajalla 13,7a/2100 metriä.

Ricoconen kasvattajat ovat Tiina Alanen ja Jarkko Hohtari. Top 10 Team omistaa voittajan.

Toto64-2: Kylmäveristen ryhmäajossa nähtiin hieno kaksinkamppailu, kun Tero E Mäenpään suojatti Hymynvirne iski yhteen Teemu Okkolinin valmentaman ja ohjastaman Mopoheikin kanssa.

Mopoheikki nakkasi auton takaa kärkipaikalle. Hymynvirne eteni 1. takasuoran alussa vauhdilla rinnalle, mutta kärkipaikka ei ollut tarjolla. Ensimmäiset 500 metriä mentiin 22,5-lukemiin, eikä jatkossakaan hölkkäilty.

Jo varhaisessa edellä mainittu suosikkikaksikko irtosi muista. Mopoheikki ja Hymynvirne pistelivät rinta rinnan, ja voittotaisto ratkesi reilu 100 metriä jäljellä, kun Mopoheikki kadotti raviaan. Sen jälkeen Hymynvirne karkasi ylivoimaiseen voittoon.

“Alussa käytiin keulapaikkaa kyselemässä, mutta Teemu oli keulassa päättäväisen näköinen, ja mulle oli sama, että ajellaan rinnalla”, Tero Mäenpää kertoi. “Tällaisena kun hevonen jatkaa, se kehittyy ja hyvä hevonen tulee. Hymynvirne on lunki kaveri, joka ei stressaa liikoja. Isäori (Turon Myrsky) on samanlainen. Sitten kun viivalle tullaan, alkaa tapahtua.”

Hymynvirneen kauden toinen kisa toi yhtä monennen täysosuman. 7-vuotiaan oriin ennätyslukemat kirjataan nyt 25,8a/2100 metriä.

Toto64-3: Nappireissu oli avain tasaisesti veikatun kohteen voittoon. Sellaisen sai Iikka Nurmosen ajokki Look Complete, joka voitti lähdön pelatuimpana.

Emma Väreen ajokki Leon Coger lähti selvästi liukkaimmin liikkelle ja nappasi vetotyöt itselleen. Risto Väreen valmennettava piti vauhtinsa hyvin perille saakka ja otti kakkospalkinnon. Look Complete sai kiriväylän Leon Cogerin takaa maalisuoran alussa ja kiri oikein varmaan voittoon täyden matkan ajalla 13,8a.

“Koitin lähteä reippaasti, mutta hevonen lähti ykkösradalta siten, että jäätiin telineisiin”, Iikka Nurmonen kertoi Timo Hulkkosen valmennettavan alkumatkasta. “Look Complete oli hyväntuntuinen, ja näytti, että tilaa tulee, joten sitä oli hyvä odottaa, ja hevonen tuli oikein varmasti ohi.”

Toto64-4: Viime viikolla häikäissyt Cyrius D’ariane otti jälleen helpon voiton Teräsmiesliigassa, vaikka lähtökohdat olivat 40 metrin takamatkalta erilaiset.

Juho Ihamuotila lähti Knocking Matchin kanssa reippaasti liikkeelle ja otti heti keulapaikan. Valjakko sai vetää puolimatkaan asti rauhassa, kunnes takaa Notable kiersi rinnalle ja Cyrius D’ariane pääsi pian laskeutumaan kolmannelle kierron jälkeen 2. ulos.

Antti Teivainen vaati Notablen kanssa keulahevoselta tosissaan vauhtia viimeisellä takasuoralla, jolloin viides puolikas mentiin 12,5-vauhdilla. Kenties sen uuvuttamana kärkipari taipui lopussa, ja Cyrius D’ariane kiri oikein helppoo voittoon tuloksella 15,3/3140.

“1700 metriä jäljellä lähdettiin eteenpäin, että tuhat jäljellä suurinpiirtein päästäisiin keulapäähän ja se onnistui hyvin”, Tapio Perttunen kertoi.

Parhaimmillaan Timo Korvenheimon treenaama Cyrius D’ariane ei helposta voitosta huolimatta ollut Perttusen mukaan.

“Normaalia löysempi sekki oli ja etukengät jalassa, jolloin hevonen saksaili. Sai olla tarkkana, ettei laukkaa tule.”

Jukka Torvisen ajokki BWT Angryman lopetti tulisesti toiseksi. Valiant Dream oli maalissa seuraavana.

Toto64-5: Kohti Finlandiaa-Isokengässä Timo Hulkkonen-Iikka Nurmonen kaksikko nappasi toisen täysosuman illalle, kun lähtö päättyi Next Directionin näyttävään keulavoittoon.

Kokolaput päässä ensimmäistä kertaa kisannut Next Direction lähti auton takaa matkaan kovempaa kuin koskaan ja ohitti sisäradan Top Of The Worldin. Tulisen avauksen jälkeen Next Direction sai rauhoittaa matkavauhtia, kunnes päätöspuolikas koitti. Silloin Nurmonen antoi ajokilleen menoluvan, ja sieltä oli tarjolla huima 07,0-lopetus! Sen turvin Next Direction karkasi ylivoimaiseen voittoon.

“Ei ikinä ennen ole oikein ladattu lähtöön, mutta nyt niin tehtiin eka kerran”, Iikka Nurmonen paljasti. “Hevonen oli pikkuisen virkeä keulassa, mutta vauhti oli hiljaista, eikä ongelmia ollut. Herkästi se irtosi korvat kiinni. 500 paalulla vauhti oli vielä hiljaista. Lopussa annoin menoluvan, ja aika iloisesti lähti.”

Next Direction pisteli mailin matkan aikaan 12,0a.

Toto64-6: Jani Ruotsalaisen ajokki Draken sai pelihevosista suotuisimman juoksunkulun ja otti varman ykköstilan.

Miika Tenhusen valmentama Draken lähti takamatkalta hyvin liikkeelle ja eteni nopeasti keulan Hulluduunarin rinnalle. Siitä kakkossuosikki hankki otteen jo 600 metriä jäljellä. Hulluduunari seurasi maaliin asti liki puserossa, muttei pystynyt haastamaan enää Drakenia.

“Hevonen on mennyt ennenkin johtavan rinnalta, ettei pelottanut yhtään, kun on niin hyvässä kunnossa. Se piti helposti voittoon. Keulassa rupesi taas laiskottelemaan, mutta varoja oli ihan jonkin verrankin. Hevosen meneminen on kesäkengässä paljon letkeämpää.”

Suosikki Eetin juoksunkulku meni takaa mahdottomaksi.

Ravien päätteeksi sekä Next Direction, että ennen 64-kierrosta kisatun Nelivuotistähden voittanut Graceful Swamp kutsuttiin Finlandia-ajoon.