Riihimäen ravit

su 19.6.2016 klo 14.00
to 30.6. klo 18.30
su 10.7. klo 17.30
ma 18.7. klo 18.30
ma 8.8. klo 18.30
su 21.8. klo 14.00

Riihimäki ahkeroi perinteiseen tapaansa kuudet ravit kesän aikana. Ensimmäiset ravataan tänään sunnuntaina 19.6.

Riihimäellä juostaan tänä vuonna muun muassa Timo Nurmoksen ohjastajaottelun lisäksi kauden päätösraveissa Kalevi Halinen Memorial, Riihimäen raviseuran entisen pitkäaikaisen puheenjohtajan kunniaksi. Kauden ravitapahtumia yhdistää se, että Riihimäellä kokeillaan eri raviaktiiveilta tulleita käytännön ideoita. Viime kaudella käytiin samankaltaisella idealla toteutettu Kari Lähdekorven haasteajo.

“Suhtaudumme Riihimäelle ennakkoluulottomasti uusiin ja erilaisiin, lupaavilta kuulostaviin ajatuksiin”, Riihimäen raviseuran puheenjohtaja Jori Hovi kertoo.

Kesäradalla alkaa myös aktiivinen nuorisotoiminta poniravikerhon muodossa. Yksi uusista ideoista on Veljekset Wahlstenin Hevosenhoitaja-cup. Jokaisesta Riihimäellä hevosen juoksemasta totosijasta hevosen hoitaja saa pisteitä ja kolme eniten pisteitä kerännyttä palkitaan kauden päätteeksi.

Riihimäen toiminta pyörii pääsääntöisesti talkoovoimin. Siitä kiitos kuuluu Riihimäen raviaktiiveille.

Sunnuntaina kauden avausraveissa kilpaillaan 11 totolähtöä ja ponilähtö. Toto4-pelin viimeisessä kohteessa toiveikkaat katseet kääntyvät aivan lähialueelle.

Fast Motion on riihimäkeläisen Katja Salmisen kotikasvatti ja on sijoittunut kaikissa tämän kauden starteissaan neljän parhaan joukkoon. Hevoselta odotetaan menestystä kotiyleisön edessä, kun vastus on viime kerran 76-tasoa helpompaa.

“Pieniä Riihimäki-paineita on, mutta uskon hevoseen”, Salminen sanoo. “Odotan sitä kolmen parhaan joukkoon. Viime kausi oli pettymys, mutta tänä vuonna se on juossut hyvin.”

Fast Motionin lisäksi paikallisväriä tuovat nykyään Hausjärvellä vaikuttavat Juho Ihamuotila ja Amber Kemp. Lisäksi ikäluokkamenestyjä Viktor Kärpän kauden avausstartti on mielenkiintoista seurattavaa.

Lisää teemasta: Kesäradat