Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 1 Rivaltti 16,98 %, 2,94 e

Toto65-2: 11 Myrskyri 21,12 %, 6,56 e

Toto65-3: 1 Capo 60,92 %, 9,38 e

Toto65-4: 1 Pope 46,98 %, 11,65 e

Toto65-5: 8 Si Lucky 3,31 %, 170,67 e

Toto65-6: 12 Troopers 47,30 %, 190,72 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 190,72 euroa

5 oikein 4,60 euroa

 

Vaihto: 142 448,64 euroa

Maanantain rivi ratkeaa Jyväskylässä sekä pääradalla Vermossa, jossa avauskohteen voittoon kiri kolmanneksi eniten pelattu Rivaltti.

Toto65-1: Sisältä lähtenyt Rivaltti ei pystynyt alussa vastaamaan nopeammille vastustajille ja jäi pian neljänneksi jonoon, kun suosikki Tohtori eteni jo kaarteen alkupuolella vastuksetta kärkeen.

Lähdössä oli vain kahdeksan osallistujaa, ja Rivaltti pääsi loppukaarteessa nousemaan vetävään selkään kolmannelle radalle. Kun kaarteen alussa kolmannesta ulkoa hyökännyt Villihiisi laukkasi maalisuoralle tultaessa hyvästä noususta, jatkoi sitä seurannut Rivaltti samaa hyvää tahtia maaliin asti, eikä Tohtori ihan pystynyt vastaamaan.

Hannu Torvinen ajoi Vilppu Laaksosen 10-vuotiasta Rivalttia, jolle voitto oli kuudennessa startissa tämän kauden ensimmäinen ja koko uralla viides. Rivaltti taittoi 2120 metriä aikaan 29,0a.

“Koitettiin lähteä reippaasti, mutta sitten piti vaan olla rauhassa ja ajella siellä takana ja toivoa, että lopussa kiri olisi hyvä”, Hannu Torvinen kertasi. “Se teki viimeksikin Vermossa hyvän lopun, kun ajoin sitä. Voitto oli vähän yllätys, mutta hieno kiri hevoselta ja yllättävän helposti se voitti.”

Toista rataa ilman vetoapua juossut Vispaus haastoi toisella kierroksella Tohtoria ja oli hyvä kolmas. Toisessa parissa ulkona matkannut Rikastuva ei saanut oikein mitään aikaiseksi, eikä lopun laukkaan ratkennut sen kohdalla mitään.

 

Toto65-2: Takarivistä läpi päässyt Myrskyri eteni johtoon avanneen Venlan Vekkulin rinnalle, prässäsi ja painui 1.23-vauhtisen puolikkaan täyttyessä kärkeen.

Tahti rauhoittui välillä, eikä Myrskyrillä ollut lopussa vaikeuksia pitää muita takanaan. Henri Bollströmin ajama toiseksi eniten pelattu ruuna ravasi 2140 metriä aikaan 28,4a.

“Ei hirvittänyt kyllä. Se tuntui viimeksi Joensuussa ja sen jälkeen tosi hyvältä. Arvelin, että jos ei laukkaa, niin ylhäällä se on. Se on tehnyt hienoja esityksiä, eikä voi kuin fiilistellä vaan”, 7-vuotiaan Myrskyrin omistaja ja valmentaja Ari Karttunen iloitsi.

Viimeiselle takasuoralle mentäessä toisesta ulkoa kolmannelle radalle noussut Melkeri kiersi maalisuoralle asti rauhassa, löi lisää pökköä pesään ja puristi voittajaa uhkaamatta varmasti toiseksi.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Iinan Prinssi oli kolmas ennen Melkeriä seurannutta Montsan Vippiä.

Niukka suosikki Ruopas laukkasi paineissaan pian startin tapahduttua. Se eteni toisessa kaarteessa porukkaan, muttei jaksanut enää otella kärkisijoista.

 

Toto65-3: Kierroksen pankki Capo sai tulosrivistöönsä kolmannen peräkkäisen voiton, mutta siihen vaadittiin tällä kertaa vastustajan epäonnea, sillä vahvasti kirinyt Silvester oli jo edellä, kun laukkasi juuri ennen maalia.

Viimeisellä takasuoralla kolmannesta parista kirikaistalle lähtenyt Silvester tuli etenkin maalisuoraa tosi vahvasti, mutta ravi sakkasi ja vaihtui laukaksi kriittisellä hetkellä.

“Se meni koko loppusuoran jo vähän sellaista räpätystä”, ohjastaja Olli Koivunen myönsi. “Kulkua oli tosi paljon, mutta ravi vähän hajosi ja se sata jäljellä jo laukkasikin kerran ja just kymmenen tai viisi metriä ennen linjaa laukkasi. Hevonen on hyvässä kunnossa ja voittaa lopputalven aikana vielä monta lähtöä, kun sen vaan saa kulkemaan ravia loppuun asti.”

Ykkösnumerolla kilpaillut Capo sai tiukan haasteen jo kiihdytyksessä, kun Qvidja’s First hiillosti melkein takasuoralle asti. Vaikka meno tasaantui silmissä jo takasuoran alussa, koko puolikas taittui yhtätoista.

Capo sai vetää välissä rauhassa ja tuli päätösvaiheen 12,5:n lukemiin, joten esityksessä ei ollut vikaa. Jarmo Saarela ajoi Erkki Tullan valmentamaa 5-vuotiasta ruunaa, joka kirjautti 2120 metrillä ajan 15,4a.

Ensimmäisen takasuoran lopussa toiselle radalle ilman vetoapua kiertänyt Cool On Photos ei pystynyt osallistumaan voittokamppailuun, mutta piti asemansa ja sijoittui Silvesterin laukattua toiseksi.

Ensimmäisen takasuoran avautuessa Capon taakse pudottanut Qvidja’s First otti loppusuoran alussa lyhyen laukan, mutta jatkoi raville selvittyään samaa vauhtia ja oli kolmas.

 

Toto65-4: Sisältä varmasti johtopaikan pitänyt selvä suosikki Pope sai vetää matkalla sopivasti, tuli lopun lujaa ja irrotti maalisuoralla vakuuttavaan voittoon, joka tuli 2140 metrillä ajalla 15,1a. Jukka Torvinen ohjasti Mikko Rasin 8-vuotiasta ruunaa.

“Sehän meni niin kuin suunniteltiin”, Mikko Rasi myhäili. “Keli sopi meille. Me toivottiin napakampaa ja nopeampaa rataa, niin silloin ehkä toi meidän huippunopeus tuossa loppusuoralla riittää muita vastaan.”

Takarivistä Popen selän pitänyt Finnick Sisu ei pystynyt lopussa vastaamaan suosikin nykäisyyn, mutta seurasi siitä jääneenä yhtä varmasti toiseksi.

Toisen kaarteen alussa toisesta ulkoa toiselle radalle ilman vetoapua kiertänyt Titan As tsemppasi kolmanneksi.

 

Toto65-5: Puolen vuoden tauolta palannut Rhapsody Point aloitti 4-vuotiskautensa suurena suosikkina, mutta avauspuolikkaalla tuli johtopaikalla jo sen verran painetta, että kolmas sija oli reippaan päätöskierroksen jälkeen erinomainen saavutus.

Neljännestä sisältä viimeisellä takasuoralla tosi sujuvasti vetävään selkään kolmannelle radalle päässyt Si Lucky sai loppukaarteessa vielä peesata toisessa ulkona, josta puristi vauhdikkaassa päätöksessä yllätysvoittoon ennätyksellään 15,5a/2120 metriä. Hannu Torviselle tuli kohteissa näin toinen täysosuma.

Uudenvuodenaattona edellisen kerran kilpaillut 5-vuotias Si Lucky oli vaikealta lähtöpaikalta vasta kuudenneksi käytetyin merkki, vaikka joulukuulta oli aika tuore voitto.

“Tuntuu, että tamma taitaa olla nyt taas takaisin vireessä”, valmentaja Juha Koskela riemuitsi. “Hyvältä näytti totta kai. Itsellä ei ollut hirveitä sijaodotuksia. Riitti, että tulisi vain lujaa maaliin, ja niin se teki.”

Viimeisen kierroksen alussa kolmannesta parista selkään kolmannelle radalle noussut Arctic Dessert pääsi takasuoran alussa takaisin parijonoon, kiersi loppukaarteen alkupuolella kuolemanpaikalle ja kamppaili voitosta maaliin asti.

Rhapsody Point ei hävinnyt myöskään paljon, mutta seuraaviin syntyi eroa. Toiseksi viimeisessä kaarteessa toisesta ulkoa lyhyesti laukannut Giselle Halm puristi jälkijoukon kärkeen neljänneksi.

Toisessa kaarteessa viidennestä ulkoa reissuun lähtenyt Sapta Rishi pudotti takasuoralle mentäessä toiseen ulos, josta se pilasi pian laukkaan.

 

Toto65-6: Kierros päättyi Killerillä suosikkivoittoon, kun isoimmalla numerolla kilpaillut Troopers oli jälleen kerran kilpakumppaneitaan etevämpi.

Rauhallisesti aloittanut Troopers eteni tahdin tasaantuessa toista rataa kolmanteen pariin, hyökkäsi viimeisellä takasuoralla ja vyöryi 1.13-lopetuksessa maalisuoralla oikein varmasti kärkeen.

Markku Hietanen ajoi ajan 15,8a/2140 metriä tehnyttä 5-vuotiasta Troopersia, jonka virallisena valmentajana toimii Jouko Paavola. Käytännössä siitä puolesta vastaa enemmän osaomistaja Hermanni Paavola.

“Hevonen on tuntunut kotona hyvältä. Nyt vaan kaksi kertaa on epäonnistuttu, mutta onneksi nyt onnistuttiin”, Hermanni Paavola iloitsi. “Siitä ei koskaan tiedä, koska se laukka tulee, mutta kotona kaikki on tuntunut olevan hyvin ja näytti nyt koko matkan hyvältä. Tässä takasuoralla näytti, että vetoa on. Kyllä mä tuossa loppusuoran alussa rupesin katsomaan, että kyllä se voittaa.”

Kolmatta rataa kiertänyt Lucille Bourbon eteni avauspuolikkaan täytyttyä johtoon. Se ei pystynyt maalisuoran alussa vastaamaan Troopersille, kadotti raviaan ja pilasi hetken päästä laukkaan. Sen takaa vapaasti tullut Lessons In Love työntyi selvästi toiseksi ennen niin ikään matkalla sisärataa juossutta Västerbo Locksmithiä, joka piti edellisistä jääneenä totoon ennen leveää rintamaa.