Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 6 Robin Roof, 35,46 %, 1,90 euroa
Toto65-2: 2 Juiseri, 29,20 %, 4,80 e
Toto65-3: 8 Club Nord Elit, 14,37 %, 23,30 e
Toto65-4: 3 Huimariina, 42,54 %, 32,30 e
Toto65-5: 2 Wall In Carlina, 9,82 %, 137,80 e
Toto65-6: 3 Jugador, 23,70 %, 169,70 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 169,70 euroa
Viisi oikein 9,00 e

Vaihto: 218 560,62 euroa

Hannu Torvisen ohjastama Robin Roof kiitti tasaisesta juoksusta lopettamalla voittoon lämminveristen ykkössarjassa Toto65-avauskohteessa Vermossa. Voitto tuli hurjalla kilometriajalla.

Kiihdytyksessä odotetusti yhteen iskivät Tapio Perttusen ajama William Pine ja Antti Teivaisen kuskaama Aragorn Hoss. Ensin mainittu piti sisemmän lähtöradan turvin keulapaikan tulisessa alkurynnistyksessä helposti.

William Pine avasi ensimmäiset 500 metriä 07,0-vauhtia, ja oli menollaan myös jatkossa. Kierroksen se tulitti alta kymppiä, kun kello näytti 09,5-lukemia.

Hannu Torvinen iski Markku Niemisen valmentaman Robin Roofin kanssa 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja lipui maalisuoralla hallittuun voittoon sitkeän keulahevosen ohi.

“Toisessa ulkona saatiin kivaa juoksua, ja hevonen meni mukavasti. Takasuoralla känsin kolmannelle, luulin pääsevän Arin (Moilanen) hevosesta nopeammin ohitse, mutta se oli sitkeä. Sellainen tunne oli, että paljon voimia oli hevosella ja se voitti parastaan antamatta”, kauden 99. voiton ohjastanut Hannu Torvinen kehui.

Kakkossuosikki Robin Roofin voittotulos oli siis komeasti ruunan uusi ennätys 10,4a / 1609 metriä.

Toto65-2: Myös enintään 45 000 euroa tienanneiden kylmäveristen lähdössä voittotaisto käytiin suosikkikaksikon välillä. Avauskohteen tapaan voitto meni kakkossuosikille, kun Camilla Vihannon treenaama Juiseri oli vahvin.

Kari Venäläisen ajokki Valppaus oli kiihdytyksessä liukkain, mutta Venäläisellä ei ollut mitään sitä vastaan, että hyvin takarivistä läpi päässyt suosikki Tahtova eteni vetotöihin toisen puolikkaan alussa.

Tahtova sai heti rinnalleen voimanpesä Juiserin, ja kärkihevosten vääntö oli pitkään tasaista, mutta lopussa Juiseri hankki otteen varmasti ja voitti tuloksella 24,9a / 2100 metriä.

“Hyvin lähti hevonen liikkeelle. Takasuoralla päästiin jo johtavan rinnalle, jolloin odotukset nousivat. Korvat kiinni voitti, paljon voimia oli käyttämättä”, Juiserin ohjastama Henri Bollström paljasti.

Toisessa ulkona väijynyt Muiston Prinssi teki lyhyen kirinsä terävästi ja oli maalissa toinen ennen Tahtovaa.

Toto65-3: Kierroksen pelipankki kaatui Tammatähdessä, kun Club Nord Elit ohitti suursuosikki Her Royal Highnessin lopussa.

Esa Holopainen sai pidettyä sisäradalta keulapaikan valmentamansa Menthan kanssa. Jukka Torvinen iski Her Royal Hignessin kohti keulapaikkaa 1. takasuoralla, mutta paikka ei ollut tarjolla.

Her Royal Highness jäi johtavan rinnalle, jossa sillä oli välillä askelluksen kanssa vaikeuksia. Loppusuoraa se tuli siksi pontevasti, että puristi hopealle Menthan ohi. 3500 euron ykköspalkinto meni johtavan takaa loppukaarteessa irti päässeelle Tapio Perttusen ajokille Club Nord Elitille, joka oli nelivuotiaana lähdön nuorin osallistuja.

“Tamma oli viime vuonna hyvä ja on jatkanut nousuaan huipulle. Sillä aina kun lähdetään ajamaan, lähdetään totta kai ajamaan voitosta”, Tapio Perttunen veisteli Reijo Suomalaisen suojatista.

Toto65-4: Rovaniemen kuningatarkisaan haettiin asetelmia A.V. Marttilan tammasarjassa. Huimariinan pitkän matkan kirous kaikkosi, kun huipputamman yhdeksäs 3100 metrin kilpailu toi ensimmäinen täysosuman.

Jarmo Saarelan ajokki Topmar oli kiihdytyksessä terävänä ja nakkasi aluksi keulaan. Sille kelpasi kuitenkin Marj-Lovviisan ja Hannu Lindströmin selkä. Lopullinen keulahevonen oli Huimariina, joka painui vauhdikkaan avauksen päätteeksi kärkeen.

Huimariina sai vetää jatkossa haluamaansa tahtia, ja Moilasen maalisuoralla vain katsella taakseen. Huimariina voitti ajalla 26,6a / 3100 metriä oikein kevyesti.

“Tamma voitti Härmässä mailin kasiradalta. Sille on tullut lähtönopeutta lisää, olisi pystytty halutessa lähtemään lujempaa matkaan. Nyt kaikki hevosella on hyvin, ja tästä on hyvä lähteä Rovaniemeä kohti”, Ari Moilanen mietiskeli.

Marj-Lovviisa piti toiseksi ennen kovaa lopettanutta Sävel-Taikaa. Saaga S iski 2. ulkoa kirilenkin alussa, muttei suorittanut tasollaan.

Toto65-5: Johanna Sianojan valmennettaville tuli toinen peräkkäinen täysosuma, kun myös Wall In Carlina voitti lähtönsä.

Olli Koivusen taktiikka meni alussa uusiksi, kun kakkossuosikki Westcoast Skipper laukkasi lähtöön. Edessä oli keulajuoksu. Matkavauhti pysyi reippaana, mutta Wall In Carlina piti kauden ja samalla uran kolmanteen voittoon selvällä erolla muihin.

“Alunperin Westcoast Skipperille keulapaikka oli tarkkoitus antaa. Se laukkasi niin hyvä paikka oli ajaa keulasta. Hevonen tuntui oikein hyvälle oikeastaan koko ajan, ja saa olla tyytyväinen”, Olli Koivunen sanoi.

Megawatt hinautui sisältä toiseksi ennen Westcoast Skipperiä.

Toto65-6: Ilta päättyi Olli Koivusen tuplaan, kun päätöskohde meni Koivusen ajamalle Jugadorille.

Jugador pääsi etenemään keulaan 10,5-avauksen päätteeksi. Se piti vauhdin puolireippaana, mutta lopetti silti vielä hurjasti 09,5-kyytiä ja oli murskaava.

“Jukka (Jugador) tuntui mahtavan  hyvälle koko ajan. Turhaan vedin vetolapun loppusuoran alussa, vähän itsekin pelästyin, kun vaihtoi rytmiä. Oli mahtava istua kyydissä!” Olli Koivunen hehkutti.

Jugador meni komean voittoajan 12,8a / 2100 metriä.

Jasulito piti johtavan takaa toiseksi ennen Camiel Kievitshofia.