Teemu Okkolinin ajama Rokin Maxi ja Antti Teivaisen luotsaama Caijus selvisivät kylmäveristen Suur-Hollola-ajoon karsintavoittajina.

Rokin Maxi voitti isona yllättäjänä. Se sai edetä vapaasti toista rataa ja runttasi loppuhetkillä vetotöistä huolehtineen Hetviinan ohi.

Nyyti-Maria Timosen valmentama 13-vuotias Rokin Maxi teki 2180 metrillä huippuajan 22,6, jolla sen tasoitusennätys parani yli kaksi sekuntia.

“Hevonen sai startteja alle, niin se on ruvennut parantamaan. Vähän löysättiin vielä vehkeitä ja laitettiin normaalikärryt perään. Luulen, että se auttoi aika paljon tänään”, Teemu Okkolin kertoi.

Alun rauhassa ottanut Tähen Toivomus hakeutui maalisuoralle tultaessa pienen pääryhmän perältä uloimmas viidennelle radalle ja kiri lujaa kolmanneksi.

Toisen karsinnan voitto ratkesi jo ensimmäisten satojen metrien aikana, kun voltista hyvin avannut Caijus eteni kaarteessa vetotöihin ja sai vetää sitten täysin rauhassa. Evartti kiri toisesta ulkoa lähimmäs, mutta 1.20-vauhtisessa päätöksessä Caijuksen ohittaminen oli mahdotonta.

Lähes kaikki karsintoihin osallistuneet hevoset saivat lipun finaaliin, joka ajetaan Jokimaalla 5. heinäkuuta 37 500 euron ensipalkinnolla. Suurin yllätys oli Joriinin karsiutuminen, kun se pilasi laukkaan. Costello jäi pois.