Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 7 Rosi’s Rodrigo, 3,40 euroa
Toto65-2: 15 Villihiisi, 18,70
Toto65-3: 5 Bluebird Nash, 34,70
Toto65-4: 2 Laura Vixi, 47,90
Toto65-5: 6 Liivate, 61,00
Toto65-6: 3 Al E.Gador Zet, 72,30

Kuusi oikein -voitto-osuus 72,30 euroa
Viisi oikein 3,10 e.

Vaihto: 251 870,26 €

Erkki-Pekka Mäkisen suojatti Rosi’s Rodrigo kiitti ohjastajaansa tarkasta reissusta lopettamalla voittoon Toto65-avauskohteessa Vermossa.

Erkki-Pekka Mäkinen ajoi Rosi’s Rodrigolla heti startista eteenpäin, mutta keulassa juosseen An-Alfa Centaurin ohjastaja Markku Iivari ei ollut valmis luopumaan paikastaan. Mäkinen parkkeerasi Rosi’s Rodrigon johtavan taakse.

Johtavan rinnalla matkannut Hugo Pepper väsyi viimeisellä takasuoralla, jolloin Rosi’s Rodrigo pääsi vapauteen. Se rutisti loppua parhaiten ja voitti kilometriajalla 15,8a / 2100 metriä.

“Ajattelin, ettei kutonen kestä kuolemanpaikkaa ja rako tulee. Siinä kävi kuten uumoilin. Lopussa sai hetken herkutella”, Mäkisen mukaan voitto oli hallittu.

Hyvästä voittotuloksesta huolimatta rata ei ole Mäkisen mielestä läheskään nopeimmillaan.

“Aika raskas rata on, ehkä piikkiä on annettu sille liikaa. Yllättävän paljon irtonaista on, mutta mulla on vahva hevonen”, Mäkinen kehui omaansa.

Rosi’s Rodrigo oli kolmossuosikki (16 %).

Santtu Raitala kuskasi kolmannessa sisällä juosseen Vanieren toiseksi. The Dude lopetti Ville Tonttilan käsistä ulkoa kolmanneksi.

Toto65-2: Kylmäveristen tasoitusajo päättyi yllätykseen.

Henri Bollström hehkutti Ekin Kavan kanssa keulaan toisen puolikkaan alussa. Kakkossuosikki johti pitkään, mutta laukkasi maalisuoralla. Kun myös toinen suosikeista Menoks Vaan oli laukkaillut, oli kenttä avoin yllättäjälle.

Kari Rosimon ajokki Villihiisi rymisteli maalisuoraa ulkoa parhaiten ja kirmasi voittoon tuloksella 30,7 / 2140 metriä.

“Alkumatkasta tarvitsi kuskin olla hengittämättä. Viimekertainen startti kertoi, että hevonen jaksaa mennä, joten koitettiin vain päästä ravia. Aika ulos jouduttiin viimeisessä kaarteessa, mutta hevonen jaksoi tosi hienosti”, Rosimo kehui ajokkiaan.

Villihiisiä oli pelattu 6 prosenttia.

Riku Rikalan ajokki Ralli-Olivia rutisti tiukassa kakkostaistossa paremmin kuin Tapio Perttusen ajokki Jennyn Lumikki ja oli toinen.

Toto65-3: Enintään 3900 euroa tienanneiden ryhmäajo toi ensimmäisen suosikkivoittajan.

Ari Moilanen painui Bluebird Nashin kanssa keulaan, mutta avaus venähti hieman. Jatkossa valjakko sai rauhoittaa tahtia merkittävästi, mutta loppukaarteessa valjakko ei näyttänyt enää voittajalta. Maalisuoralla Bluebird Nash sai kuitenkin vauhdin päälle ja vastasi vielä vastustajilleen varmasti. Voittotulos oli 17,4a / 2100 metriä.

“Tamma ei tuntunut voittajalta 500 metriä maaliin. Se välillä hiljensi, mutta loppusuoralla se tuntui taas sille, että pitää muut takanaan”, Moilanen laittoi loppukaarteen tapahtumat rutiinin puutteen piikkiin.

Bluebird Nashia oli pelattu 46 prosenttia.

Pt’s Queenly toi Santtu Raitalalalle Toto65-kierroksen toisen kakkossijan. Kari Rosimo oli johtavan rinnalla juosseen Fran Finen kanssa maalissa seuraavana.

Toto65-4: Pelipankki piti.

Toto65-ajajamestari -lähdön voitti Mika Forss ajokkinaan Laura Vixi.

Lähdön jännittävimmät hetket koettiin jo lähtökiihdytyksessä, kun Ari Moilanen yritti Celebration Songin kanssa ohittaa Laura Vixiä ja Mika Forssia siinä onnistumatta. Laura Vixi painui näin ollen keulaan ja Celebration Song juuttui rinnalle.

Laura Vixi voitti lopulta murskaavasti kilometriajalla 15,0a / 2100 metriä. Tammaa oli veikattu 68 prosenttia.

“500 jäljellä aukaisin korvat, niin hevonen lähti hienolla tyylillä alta pois”, Mika Forss kertoi.

Johtavan takana juossut Victory Zet kesti toiseksi ennen Hazelhen Hermestä.

Toto65-5: Keulavoittajan vuoro.

Teemu Okkolin karautti Liivatteen kanssa juoksuradalta kärkeen. Takasuoralla rinnalla hiillostaneella Laksin Lyytillä oli yliote, mutta se laukkasi.

Kovimman haasteen maalisuoralla tarjosnivat Emma Väreen ajokki Intoiivari ja Olli Koivusen kuskaama Oiva-Sointu, mutta kumpikaan ei päässyt keulahevosen ohitse. Liivate voitti tuloksella 29,0 / 2100 metriä.

Liivate oli suosikki prosentein 42.

Toto65-6: “Eepee” aloitti ja lopetti kierroksen.

Erkki-Pekka Mäkinen voitti myös toisen Toto65-kohteen. Tällä kertaa Mäkinen ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan ajoi Al E.Gador Zetillä keulasta. Siitä viisivuotias hallitsi varmasti perille, vaikka Tapio Perttusen ajokki MAS Aristocrat hyvin kirittikin.

Al E.Gador Zet oli kohteensa niukasti pelatuin osallistuja (32 %).