Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 7 Double Cross, 15,70 euroa
Toto76-2: 2 Roger America, 84,20
Toto76-3: 12 Vernanto, 227,30
Toto76-4: 1 Zunami, 1313,40
Toto76-5: 9 Special Promise, 2427,00
Toto76-6: 14 Tähen Toivomus, 3101,20
Toto76-7: 1 Make It Quick, 6202,40

Seitsemän oikein -voitto-osuus 6202,40 euroa
Kuusi oikein 103,60 e.

Hannu Torvisesta oli kaavailtu Mäntyvaaran Toto76-ajojen kuskihahmoa, mutta Double Crossin kanssa miestä ei osattu odottaa voittajahaastatteluun.

Hannu Torvinen jäi Double Crossin kanssa johtavan rinnalle Kyvyt esiin -divisioonakarsinnassa, Se aiheutti Torviselle hetkellisen harmituksen, joka kääntyi ratkaisupuolikkaalla iloksi, kun Double Cross pinnisti maltillisen matkavauhdin jälkeen voittoon.

“Altavastaajina lähdettiin, mutta hevonen oli hyvän tuntuinen koko päivän. Ensin tuntui, että harmi kun jäimme johtavan rinnalle ja siitä koitettiin saada vain hyvä sijoitus. Suosikki oli keulassa, sille oli turha mennä painetta antamaan”, Torvinen kertoi miksi avauslenkki mentiin vain 18,5-vauhtia.

“Viimeisellä puolikkaalla hevonen tuntui hyvälle, ja sain vain istua kyydissä. Tuntui, että voitto tulisi helpomminkin, mutta Kalajan Tapion hevonen tuli viimeisen 100 metriä vahvasti”, Torvinen jakoi kehuja myös toiseksi kirineelle Outfield Olgalle.

Hannu Torvinen ohjasti tuloksella 17,0a / 2100 metriä voittanutta Double Crossia ensimmäistä kertaa. Seitsemänvuotiasta ruunaa valmentaa Timo Kurkinen.

Yllätysvoittajan peliprosentti Toto76:ssa oli kaksi.

Toto76-2: Voitto meni ruotsalaisvieraalle.

Hanna Olofssonin valmentama Roger America vei pronssidivisioonakarsinnan nimiinsä.

Jos avauskohteessa mentiin maltillista tahtia, veti Antti Teivainen Roger American kanssa puolestaan kierroksen reippaasti 13,5-vauhtia. Siitä huolimatta Roger America voitti lopulta oikein helposti.

“Sellainen ohje valmentajalta tuli, että alku ottaa rauhassa, muuten laukka voi tulla. Tuntui, että hevonen pystyy keulan pitämään, siloin taktiikka oli selvä”, Teivainen kertoi.

“Varmuuden vuoksi vedin korvat lopussa, jolloin hevonen vaihtoi vielä rytmiä. Voitto oli helppo.”

Marko Hakkarainen oli Lago Negron kanssa johtavan takaa toinen, Santtu Raitala Vic De Luxen kanssa kolmas.

Toto76-3: Isoin numero voitti.

Arto Komulaisen suojatin Vernannon voimat säästyivät Haastajadivisioonassa loppuun. Vernanto kiisi maalisuoraa ylivoimaista kyytiä ja voitti tuloksella 26,7a / 2100 metriä.

“Vernanto on kilpahevoseksi syntynyt, se tietää mitä täällä tehdään. Sillä oli tosi paljon vaikeuksia, mutta Pursiaisen Tuula pelasti meidät, kun kertoi kohdan mistä hoitaa hevosta”, Komulainen kertoi miksei Vernanto napsinut vielä alku-urallaan menestystä.

Tuomas Pakkanen kannusti Rillakan toiseksi, Jarmo Saarelan ajama Jepulis jaksoi kolmanneksi.

Toto76-4: Kierroksen pelipankki kaatui.

Tammalähtö pääsi toisella yrittämällä matkaan. Matkavauhti oli hyvää, jolloin tuoreet voimat jyräsivät lopussa.

Henri Bollströmin ajokki Zunami sai sisäradalla mukavan reissun ja kirmasi lopussa ilmavasti voittoon.

“Loppuviimein hyvä oli, että lähtö vähän epäonnistui. Zunami meni helposti Santun hevosesta ohi, mutta jäi vähän odottelemaan”, Bollström sanaili.

Jukka Torvinen oli Miss Southwindin kanssa toinen, Bessie Bliss ylsi kolmanneksi.

Toto76-5: Tulihan se sieltä!

Kultadivisioonasta oli kaavailtu kahden kovanaaman Special Promisen ja Victory Bonsain välistä vääntöä. Edellä mainitut taistelivatkin lopussa voitosta.

Hannu Torvinen eteni Victory Bonsain kanssa keulaan kierros maaliin ja saavutti edun, mutta se toi vain hopeatilan, kun Special Promisen kiriruuti oli kuivaa.

“Hevonen oli tänään tosi hieno. Se olisi monta kertaa tänä vuonna jo voiton ansainnut ja nyt se tuli”, Special Promisen ohjastaja Santtu Raitala hymyili.

Toto76-6: Kirppu-ajo oli suosikin heiniä.

Pauli Raivion valmentama Tähen Toivomus otti Kirppua-ajossa odotetusti omansa. Henri Bollström suuntasi ajokkinsa kanssa eteenpäin kierros juostuna ja eteni kierros myöhemmin johtavan Vilma Lyydian rinnalle. Ori jyräsi keulaan jo loppukaarteessa voittaen murskaavasti.

Lisää aiheesta Hevosurheilun nettisivuilla myöhemmin.

Toto76-7: Hopeadivisioonassa ei parhaasta jäänyt epäselvyyttä.

Make It Quick huipensi Santtu Raitalan ja Mika Haapankankaan päivän. Ruuna pääsi johtavan rinnalle, josta voitti todella väljällä tyylillä tuloksella 13,0a / 2100 metriä.

“Hevosen ase on vahvuus. Se tykkää mennä johtavan rinnalta. Välillä oli fiilis ajoinko liiankin hiljaa”, Raitala mietti.

Merry Broline oli toinen, Rhapsody Ås kolmas.