Royal Fighter on valmentajansa Per Erikssonin mukaan Mikkelin sunnuntaisen vauhtijuhlan alla ehkä parempi kuin koskaan.

Lauantai-iltana Veikan kartanoon Mikkelin lähellä saapui hyväntuulinen matkamies Royal Fighter, joka alkoi syödä eväitään heti kun niitä tarjottiin eteen. St Michel-ajon tämän vuoden ulkomaiset hevoset ranskalaiset Un Mec d’Heripre sekä Univers de Pan ja Royal Fighter tulivat lentokuljetuksella Lappeenrantaan, mistä ne siirtyivät Mikkelin lähelle latautumaan pyhän ennätysjahtiin.

Royal Fighterin valmentaja Per K Eriksson ei ole eilisen teeren poika. Eriksson teki ravivalmentajan työtään 17 vuotta Amerikassa, ja hän on valmentajana voittanut USA:n arvostetuimman ravikilpailun The Hambletonianin kolmesti. Vuodesta 2001 hän on valmentanut hevosiaan Mantorpissa reilut 220 kilometriä Tukholmasta lounaaseen. Tämän ajan paras hevonen Erikssonin tallissa on Royal Fighter, joka viime vuonna voitti Elitloppetin karsinnan ja jäi pussiin finaalissa. Tänä vuonna Royal Fighter oli Elitloppetissa toista kertaa – ilman suurempaa menestystä.

“Meillä oli keväällä ongelmia”, Eriksson kertoo.

“Siksi en ehtinyt saada Royal Fighteria aivan niin hyväksi Elitloppetiin kuin viime vuonna. Huippukunto on tullut vasta nyt, vaikka se ei täysin tulosrivistä näy. Kalmarissa sen rengas puhkesi kiihdytyksessä, ja ori juoksi vanteella loppumatkan. Royal Fighter on järkyttävän nopea, mutta niin on Un Mec d’Heriprekin. Tosi mielenkiintoinen kisa tästä joka tapauksessa tulee. Kovaa mennään varmasti!”

Matkustaminen on hevosille raskasta työtä, mutta suurissa kisoissa huippujen tietä yritetään silottaa järjestämällä lentokuljetuksia.

“Royal Fighter on loistava matkustaja, kuten kuvasta näkyy: se viihtyy melkein paremmin kuin kotona. Lentokuljetus jännitti minua, kun se oli meille ensimmäinen. Kuitenkin ori otti sen tosi mukavasti. Se melkein juoksi omaan karsinaansa koneessa ja oli tosi tyytyväisen oloinen koko ajan.”

Lisää teemasta: St Michel-ajo 2016