Toto75-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto75-1: 1 Rue De Roi 5,35 %, 6,52 e

Toto75-2: 5 Don Juan Sisu 17,01 %, 20,31 e

Toto75-3: 5 Crossfire Bonfire 8,74 %, 97,41 e

Toto75-4: 16 Fiiling 27,88 %, 279,36 e

Toto75-5: 7 Justine Case 47,12 %, 355,38 e

Toto75-6: 1 Tapiro Jet 6,26 %, 2471,28 e

Toto75-7: 1 Josveis 31,15 %, 5181,73 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 5181,73 euroa

6 oikein 50,95 euroa

5 oikein 5,74 euroa

 

Vaihto: 265 150,20 euroa

Kaustisen Ravilauantain pankki Bismarck Comery laukkasi noususta maalisuoralle tultaessa, eikä alusta asti johtaneella Rue De Roilla ollut minkäänlaisia vaikeuksia hallita tapahtumia maaliin asti.

Toto75-1: Rue De Roin ura on alkanut aika lailla samannäköisesti kuin suursuosikilla, kun sillä oli ennen lauantaita neljästä startista kolme voittoa ja toinen sija. Sen kohdalla voittoprosentti kasvoi komealla esityksellä. Uran ensimmäisessä autolähdössä 2100 metriä taittui aikaan 15,5a.

“Siinä on hyvä hevonen sisällä, se meni tuon ajan aika helposti”, ohjissa ollut valmentaja Mauri Jaara suitsutti. “Käytiin viikolla Oulussa auton perään harjoittelemassa ja ajettiin muutaman kerran pitkään. Kyllä se tuntui jo siellä, että kovaa pitää kaverilla lähteä, jos meinaa keulat ottaa. Aika helposti hötki matkalla, ja kun kerran käskin, niin irtosi kyllä. Siinä on paljon hyvää, ja siitä on omistajille iloa pitkäksi aikaa.”

Vasta 5-vuotiaana tositoimiin päässyt Rue De Roi oli kolmanneksi pelatuin, mutta kun Bismarck Comery oli kerännyt yli 67 prosenttia merkeistä, kyseessä oli yllättäjä.

Takarivistä Rue De Roin selän pitänyt Nerja seurasi parhaiten lopussakin ja nappasi voittajasta hieman jääneenä varmasti kakkossijan.

Neljännestä sisältä pois hakeutunut Just A Flirt löysi maalisuoralla väylän vapaille ja kiri napakasti kolmanneksi.

 

Toto75-2: Mauri Jaara juhli myös pronssidivarin karsinnan voittoa. Lujaa lähtenyt Don Juan Sisu jäi johtopaikan pitäneen Caroline K.:n rinnalle, mutta Elliot Web kiersi kaarteen jälkeen vauhdin rauhoituttua viidennestä ulkoa kuolemanpaikalle.

Tahti pysyi 2600 metrin kisassa pitkään rauhallisena kiihtyäkseen uudestaan viimeisellä kierroksella. Don Juan Sisu iski kiriinsä päätöspuolikkaan käynnistyessä ja puristi 11-vauhtisessa lopetuksessa ykköseksi.

“Tällä oli viime vuosi vaikea, kun ensin meni puikkoluu ja sitten polven alapuolella jännekanavassa oli ongelmaa. Olen aina tiennyt, että tämä on hyvä hevonen ja että se tulee vielä”, Mauri Jaara iloitsi.

Kolmanneksi eniten pelattu Don Juan Sisu kirjautti ajan 16,6a.

Tasaisesti pelatun lähdön suosikki Gute Band hyökkäsi takaa kuudennesta ulkoa viimeisen takasuoran alkupuolella, tuli tosi vahvasti perille ja ehti puolittain Don Juan Sisun kupeelle. Elliot Web tsemppasi kolmanneksi, ja Caroline K. sai tyytyä neljänteen sijaan. Lindy Poppins seurasi sen takaa rahoille.

Don Juan Sisua seurannut Daddy’s First laukkasi loppukaarteen alussa. Se kiri vielä hyvin ja olisi ravilla saattanut haastaa.

 

Toto75-3: Luna De Paris kiihtyi juoksuradalta johtopaikalle, jonka se luovutti jo kaarteessa Crossfire Bonfirelle. Tämän tallikaveri Cutthecrap ajoi takamatkalta kolmatta rataa voimalla eteenpäin ja päätyi toiseen kaarteeseen mentäessä kuolemanpaikalle.

Crossfire Bonfire nosti tempoa kaiken aikaa matkan edetessä ja erkani lopulta ylivoimavoittoon. Mia Kjellmanin valmentama 5-vuotias ruuna paransi ennätystään roppakaupalla, kun 2100 metriä taittui voltista aikaan 14,1. Crossfire Bonfire oli neljänneksi pelatuin.

“Se oli tänään tosi rauhallinen. Saatiin se suoraksi, ja se lähti oikein varmasti ja reippaasti matkaan”, päivän toisen voittonsa ajanut Niko Jokela kertasi. “Ajoin sitten tasaisen reipasta, ja viimeinen tuhat ajettiin aika lujaakin. Hyvin oli ohjilla, ja suoran alussa vedin varmuuden vuoksi laput, niin se oli kyllä peli selvä heti.”

Luna De Paris pääsi loppukaarteessa nostamaan toiselle radalle, muttei pysynyt sitten lainkaan voittajan mukana ja kesti toiseksikin vain täpärästi. Alussa laukannut Quite Special pääsi etenemään matkalla kiertelemättä, nousi etukaarteessa kolmanteen ulos ja kiri lopussa ulkokautta vahvasti lähes täysin Luna De Parisin vierelle.

Etusuoralla parijonosta hyökännyt Fastoche Thieben joutui kiertämään loppuun asti ulkona eikä jaksanut puristaa ihan tototaistoon. Ensimmäisellä takasuoralla kolmannelta radalta toiselle edennyt Feeling Dream jatkoi pian toisessa ulkona, johon se juuttui viimeisellä takasuoralla pussiin.

Lähdön suosikki Staro Moschino laukkasi toisen kaarteen jälkeen takapareissa, kun parijonossa oli pientä liikehdintää.

 

Toto75-4: Niko Jokela sinetöi hattutemppunsa Fiilingillä, jonka valmentajan Juha-Matti Paavolan talliin tuli kaksi osumaa jo ennen pääpelin kohteita.

Neljänkympin pakilta lähtenyt Fiiling pääsi etenemään sujuvasti kolmanteen pariin ulos, hyökkäsi viimeisellä takasuoralla ja jyräsi varmaan voittoon ennätyksellään 23,6/2140 metriä. Fiiling oli toiseksi pelatuin.

“Kävi kyllä hyvin asiat, kun ihan kiertämättä päästiin etenemään kolmanteen pariin ulos ja Liisan Tulilintu meni kärjessä vähän ylikovaa”, Niko Jokela summasi. “Oriille ei tullut yliraskas juoksu, ja se hoiteli kyllä helposti. Varaa jäi aika paljon. Sanoin kaksi vuotta sitten, että tämä nousee ihan suomenhevosten huipulle, ja olen kyllä vieläkin sitä mieltä.”

Kolmannesta sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle radalle päässyt Vinksahti ei pystynyt vastaamaan Fiilingille, mutta kiri sen sisäpuolelta yhtä varmasti toiseksi.

Takaa terävästi lähtenyt suosikki Liisan Tulilintu eteni johtoon jo ensimmäisen kaarteen lopussa ja teki heti vähän eroa muihin. Alun innokkuus maksoi vähän lopussa, ja Liisan Tulilintu putosi kolmanneksi.

Pikku-Arvo laukkasi loppukaarteessa neljänneltä sijalta. Fiilingin edestä viimeisellä takasuoralla kiriin kääntänyt Eeti pilasi laukkaan.

 

Toto75-5: Tammatasoituksen suosikki Justine Case pääsi kaarteen jälkeen johtoon ja veti varmoin ottein maaliin saakka. Tapio Perttuselle ohjastajana päivän toisen voiton tuonut oman tallin Justine Case teki 2100 metrillä tasoitusennätyksensä 15,1, jossa parannusta aiempaan oli yli kaksi sekuntia.

“Oikein hyvin lähti matkaan, ja se onnistui hyvin”, Tapio Perttunen kertasi. “Vähän sitten vauhti kiihtyi, ja tämä meinasi pikkaisen jäädä painamaan. Hyvin se jaksoi kuitenkin mennä ja voitti aika varmasti.”

Sisällä neljäntenä matkannut Outfied Olga pääsi tulemaan lopussa vapaasti sisäkautta ja kiri terävästi voittajan tuntumaan toiseksi. Sen edellä matkannut Leemark’s Felicia hakeutui kiriin kolmannelle radalle ja puristi kolmanneksi niukasti ennen taaempaa loppukaarteen alussa neljännelle radalle iskenyttä Amanda Rosea. Voittajan takaa toiselle radalle nostanut Rose’s Nella taipui viidenneksi.

 

Toto75-6: Sisältä lujaa lähtenyt Tapiro Jet johti lämminveristen kovinta lähtöä koko mailin ajan. Jukka-Pekka Kauhasen valmentamaa Tapiro Jetiä ajoi Tapio Perttunen, josta tuli jo päivän toinen hattutempun tekijä.

“Se oli hyvin lunki tänään, mutta siinä oli sellaista iloisuutta mukana”, Tapio Perttunen kuvaili. “Kun oli kaksi minuuttia lähtöön, otin sellaisen pienen spurtin, ja se tuntui terävältä siinä. Se oli mun päätös, että yritetään ajaa keulasta. Se oli tosissaan hyvä tänään.”

Kahden kuukauden tauolta tullut Tapiro Jet oli neljänneksi pelatuin. Se pisteli mailin aikaan 12,0a.

“Sille tuli startteja tiheästi, ja jossain vaiheessa piti vetää henkeäkin”, Jukka-Pekka Kauhanen taustoitti. “Tietysti jännitti sitten, että kun on tällainen uusi hevonen, miten saadaan se vire pidettyä, mutta tänään näytti, että tauko oli oikeaan aikaan. Nyt saatiin kengät pois ja kesäolosuhteet, niin kyllä täntyyppinen hevonen on silloin parhaimmillaan.”

Ensimmäisessä kaarteessa kolmannelta radalta toiselle ilman vetoapua päässyt Everest De Ginai tsemppasi Tapiro Jetistä jääneenä toiseksi ennen tallikaveriaan Ypäjä Hereiamia, joka käänsi toisesta ulkoa takasuoralla kirikaistalle.

Lähdön selvä suosikki Shotproof otti alun rauhassa ja jättäytyi kuudenteen ulos, josta nousi puolimatkassa kirikaistalle. Takasuoran alussa muutkin pyrkivät kolmannelle radalle, ja Shotproof otti lievän häiriön myötä laukan.

 

Toto75-7: Polara joutui jättämään Pelimanni-ajon väliin, ja suosikiksi noussut Josveis johti 2100 metrin kilpailua startista maaliin.

Antti Ojanperä ajoi valmentamaansa Josveisia, joka kuittasi kymppitonnin ajalla 23,3a.

Lähdöstä lisää erillisessä jutussa.