Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 4 Ruhvanan Urho, 23,51 %, 1,10 euroa
Toto65-2: 4 Johnny Flame, 41,02 %, 2,70 e
Toto65-3: 6 Arctic Ile, 3,36 %, 45,90 e
Toto65-4: 2 Draken, 63,50 %, 57,80 e
Toto65-5: 3 Don Pescador, 25,69 %, 149,80 e
Toto65-6: 2 Ready Press, 10,42 %, 531,30 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 531,30 euroa
Viisi oikein 11,70 e

Vaihto: 168 790,50 euroa

Viikon Magic Mondayn Toto65-rivi ratkeaa Kaustisella ja Kouvolassa. Kierros käynnistyi Mauri Jaaran ohjastaman Ruhvanan Urhon voitolla Kaustisella.

Toto65-1: Kylmäveristen kohteessa ajettiin kilpaa tosissaan alusta alkaen. Mauri Jaara otti keulapaikan helposti Ruhvanan Urhon kanssa, kun niin ikään nopeasti avannut Aparis laukkasi lähdössä.

Ruhvanan Urho ei saanut vetää kuin hetken ajan rauhassa, kun Olavi Oja-Nisula kierrätti Hipatsun rinnalle vauhtia vaatimaan. Kärkikaksikko vetäisi muihin avauslenkillä jo 30 metrin eron, kun toinen puolikas hurjasteltiin 26-kyytiä.

Pääjoukko ajoi karkulaiset kiinni viimeisen takasuoran lopussa. Suosikki Viano sai hyvän selkäreissu, mutta se ei pystynyt ollenkaan haastamaan keulasta erittäin sitkeästi suorittanutta Ruhvanan Urhoa.

”Monipuolisella treenillä on saatu hevonen kuntoon”, Ruhvanan Urhon valmentaja Sanna Fingerroos kertoi. ”Juostu on liinassa, menty reellä, vähän kärry perässä ja hankitreeniä. Nyt on kisavire tullut päälle.”

Ruhvanan Urho voitti tuloksella 29,5/2100 metriä.

Toto65-2: Rivi jatkui suosikkivoittajalla Kouvolan puolella. Arto Laaksosen ajama Doolin Dalton ohitti kiihdytyksessä sisäradan Oxan Cockadoodledon. Suosikki Johnny Flame jäi aluksi keulahevosen rinnalle, mutta prässäsi itsensä keulaan toisen puolikkaan alussa.

Johtavan rinnalla matkannut The Rector haastoi vielä loppukaarteessa Johnny Flamea, mutta maalisuoralla Juha Puhtimäen valmennettava lähti karkuteille.

“Helppoa oli, ei missään vaiheessa ongelmia”, voittajaa ensimmäistä kertaa ohjastanut Jani Ruotsalainen kertoi. “Korvat kiinni tultiin maaliin, ja aika paljon oli varaa.”

Tiukassa kakkosmatsissa The Rector oli Doolin Daltonia parempi.

Toto65-3: Kaustisen toisessa kohteessa tuli yllätys, kun Arctic Ile otti ensimmäisen voittonsa Maarit Ollikaisen valmennuksesta.

Suosikki Bakels Birdland pääsi sisäradalta siksi hyvin matkaan, että sai pidettyä Don Juan Sisun ja Mauri Jaaran ulkopuolellaan. Suosikkikaksikko veti seuraavan kierroksen ajan maltillisesti, kunnes alkoi viimeisellä takasuoralla selvittelemään välejään.

Don Juan Sisu antoi ensin periksi voittotaistosta, mutta myös Santtu Raitalan ajama Bakels Birdland sai taipua, kun Tuomas Pakkanen käänteli Arctic Ilen 2. ulkoa maalisuoran alussa voittoisaan kiriin.

“Kuski teki hyvän työn, ja hevonen ollut tosi hyvä. Se on virkeä oripoika, joka oli pari kuukautta sitten tullessa väsynyt tai sellainen. Nyt se on ottanut paikkansa tallissa ja on kuin kukkulan kuningas”, Maarit Ollikainen kertoi voittajasta.

Toto65-4: Kierroksen pelipankki Draken otti oikein hallitun keulavoiton. Ykköstila oli Jani Ruotsalaiselle jo 65-kierroksen toinen.

Heti alussa kärkipaikan ottanut Draken sai viimeisellä takasuoralla haastetta Kari Venäläisen ajamalta Vispaukselta, mutta sen laukatessa ei kukaan pystynyt enää haastamaan Miika Tenhusen valmentamaa Drakenia.

“Hevonen oli herkistynyt viime kerrasta. Samanlainen laiska se oli keulasta, mutta herkempää oli meno. Laiskuus on pelkkä hyve tälle hevoselle tässä vaiheessa uraa. Draken on helpporavinen, joka jaksaa mennä hyvin ja on nopeakin.”

Tiukassa kakkostaistossa Arvon Herran puristi Villihiisiä paremmin.

Toto65-5: Kaustisen viimeinen kohde oli illan tasaisin, kun jo alussa yhteen iskeneet Don Pescador ja Johnny English tulivat myös maalipaalulle lähes yhtä aikaa.

Marko Hautamäki onnistui pitämään kiihdytyksessä keulapaikan Don Pescadorin kanssa. Niko Jokela teki 1. takasuoralla rajun hyökkäyksen kärkihevosen kimppuun Bunker Shotin kanssa, mutta laukka vesitti kaksikon iskun.

Don Pescador jatkoi keulassa, ja Bunker Shot eteni laukan jälkeen johtavan rinnalle. Se taipui siitä, mutta takana matkannut Johnny Flame kiri aivan Don Pescadorin rinnalle. Ohi se ei päässyt.

“Tiedossa oli, että Karilla lähtee lujaa, mutta pieni epäilys oli, että meilläkin lähtee”, Marko Hautamäki virnisti. “Ei oikein saanut rauhoittaa vauhtia, kun Niko lähti prässäämään, mutta kaikki hyvin. Hyvin tuli Karilla, mutta tämä oli tänään paree.”

Toto65-6: Kouvolan päätöskohde viivästyi, kun Ari Moilasen ajokki Large Point ja Arto Laaksosen kuskaama Chiari kolaroivat ennen lähtöhetkeä. Chiari pääsi irti rataa kiertämään, ja kumpikin jäi lähdöstä pois.

“Ajettiin pyörät vastakkain Arton kanssa, ja siitä lähdettiin yläilmoihin. Hevosille ei käynyt kuinkaan, onni onnettomuudessa”, Ari Moilanen kertoi tapahtuneesta.

Itse lähdössä illan hahmo Jani Ruotsalainen onnistui jälleen voitokkaasti. Ruotsalainen ajoi Ready Pressiä, joka sai kuin saikin torjuttua kiihdytyksestä Giresse Bokon ja Kari Venäläisen. Se oli lopulta voiton avain, kun Ready Press irtosi muista maalisuoralla.

“Rauhallinen hevonen, meillä ei ollut viivästyksen kanssa vaikeuksia”, Jani Ruotsalainen kertoi. “Loppupeliin hevonen voitti helposti.”