TOTO5-VOITTAJAT, PELIOSUUS JA RIVIN ARVO

Toto5-1: 9 Fly Osumi, 1,87 %, 28,26 €

Toto5-2: 8 Lahjottu, 0,33 %, 3091,23 €

Toto5-3: 2 Ruopas, 5,03 %, 43 277,27 €

Toto5-4: 13 All Star Mint, 26,12 %, ei täysosumia, kolmella oikein 256,07 €

Toto5-5: 6 Rallston, 49,46 %, ei täysosumia, neljällä oikein 292,41 €

Vaihto: 66 580,42 €

Lappeen torstairaveissa nähtiin niin kovia yllätyksiä, ettei Toto5-pelistä löytynyt 5 oikein -rivejä. Yksi illan yllättäjistä oli kolmannen kohteen Ruopas, jolle voitto oli ensimmäinen sitten viime kesäisen Toto75-ykkösen.

Antti Tupamäen ohjastama ja valmentama Ruopas pääsi paalun osallistujista etenemään heti keulapaikalle. Se veti ensimmäisen kierroksen 27,5-vauhdilla. Kolmannella puolikkaalla vauhti kiihtyi lukemiin 25,0, ja jyvät alkoivat erottua akanoista. Ruopasta pystyi seuraamaan vain viime vuoden voitokkain ravuri Sorretun Voima. Kuningatarkilpailuun viimeistellyt Suven Sametti kiri ulkoratoja pitkin kovaa, mutta keulahevonen hallitsi lähtöä maaliin saakka 27-vauhtisessa lopetuksessa.

Ruopas otti voittonsa tuloksella 26,8/2100 metriä. Antti Tupamäki oli suojattinsa esitykseen tyytyväinen.

”Viimeksi se oli tasainen, vaikka toinen olikin. Se oli silloin ihan pirun vino. Nyt se pääsi sisäradalle, niin ravasi aika hyvin. Ulkoradoilla se tahtoo hukata vauhtiansa”, Tupamäki kertoi.

Valmentaja odottelee 7-vuotiaan Ruopaksen vielä kehittyvän tulevaisuudessa.

”Kyllä se tuosta vielä parantaa, kunhan kaikki menee nappiin. Sillä on vielä vähän starttejakin uralla. Hyvät kyvyt hevosella on ollut koko ajan, mutta myös pieniä terveysmurheita.”

Hevosen omistaa Keijo Ahonen Petäjävedeltä. Mies kulkee innolla Tupamäen matkassa ravireissuilla.

”Melkein joka kerta Keijo mukaan raveihin lähtee. Hän myös on autellut minua kotona putsaamalla kaivinkoneella tarhoja ja tehnyt pientä remonttia sisälle taloon ja talliin”, Tupamäki taustoittaa.

Puolivuotiaana Ahosen omistukseen siirtyneen Ruopaksen voitto oli omistajallekin tänään iloinen yllätys.

”Sanoin Antille, että kun rahoille pääsisi niin hyvin olisi mennyt, mutta niin vain se keulasta voiton otti”, Ahonen kommentoi tunnelmiaan.

Suuri yllätys nähtiin jo heti avauskohteessa, kun vajaat 1,9 % pelattu Fly Osumi kierteli takajoukoista ykköseksi keulan ylivauhdin avustamana. Voitto oli Tapani Hautalan ohjastamalle ja valmentamalle 7-vuotiaalle sen uran ensimmäinen.

Toisessa kohteessa vain 0,33 % lähdön peliosuudesta kerännyt Lahjottu rutisti 3. ulkoa loppusuoralla ykköseksi. Voitto oli hevoselle ensimmäinen sitten elokuun 2018. Voittoisasta ajosuorituksesta vastasi Joni Zitron.

Neljännessä kohteessa ainoa mukana ollut Toto5-rivi kariutui suosikki All Star Mintin kiriessä ykköseksi. Jani Huuskon ohjastamaa tammaa valmentaa Jarmo Kuusela. Voitto oli Juliano Starin jälkeläiselle sen kauden neljäs.

Lähdössä toiseksi tulleen Lilian La Rentan voittaessa 100 000 euron takuupotti olisi lauennut jonkun taitavan pelaajan taskuihin, kun päätöskohteen vei Rallston kyydissään omistaja ja valmentaja Jani Ruotsalainen. Voitto tuli suosikille keulapaikalta tuloksella 15,3ake.

Ravien montelähdön vakuuttavasti voittanut Summitie kasvatti voittoputkensa jo kolmentoista voiton mittaiseksi.

Illan muut voittajat olivat Hurja Hulda/Teemu Keskitalo, The Dude/Ville Tonttila, Vappu-Ukko/Jaakko Santala ja Stormy Stride/Tommi Kylliäinen.