Timo Nurmoksen ja Jorma Kontion yhteistyö tuotti jälleen yhden suurkilpailuvoiton.

Lämminveristen kriteriumissa ensi metrit noudattelivat tarkkaan käsikirjoitusta. Pekka Korpi sai pidettyä ykkösradalta kiihtyneellä Magical Princessillä keulapaikan, vaikka Tapio Perttunen ja Mask Off pyrkivät yllättämään suosikin. Laukka kuitenkin tuli ohitusta yrittäneelle valjakolle ensimmäisessä kaarteessa.

Johtavan rinnalle kiersi karsinnassa kolmanneksi sijoittunut ja aikavertailun kautta loppukilpailuun päässyt Sahara Jaeburn. Toisessa ulkona matkasi ennakkosuosikkeihin lukeutunut An-Dorra.

Ensimmäinen kierros mentiin maltillisesti, mutta loppua kohti vauhti kiihtyi. Toisen kierroksen väliajaksi kellotettiin 12,5, ja ulkoratoja pitkin oli vaikea saavuttaa kärkeä, jossa menivät Magical Princess ja Sahara Jaeburn.

Kärkikaksikon kesken nähtiin tiukka voittotaisto. Lopulta kahdesta Heinäpäästä kotoisin olevasta kuskista pidemmän korren veti Jorma Kontio Sahara Jaeburnilla. Voittoaika oli 13,7akp, joka on kolmivuotiaiden oriiden ja ruunien keskipitkän matkan uusi Suomen ennätys.

”Sama paikka tuli tänään kuin karsinnassakin. Vauhti oli toisella kiekalla kovempaa, halusin pitää vähän vauhtia, ja hevonen vastasi hyvin”, Kontio kertasi voittajahaastattelussa. ”Sahara Jaeburnilla aukaistiin ensimmäistä kertaa korvat loppusuoralla, ja se vastasi niihin heti. Vaikka tiukkaa oli, suht varmasti hevonen voitti.”

Sahara Jaeburnin omistaa ja on kasvattanut Petra Huhti.

”Ihan kokonaan en uskaltanut katsoa, viimeisen tuhannen katsoin”, Huhti paljasti voittajakehässä. ”Piti puristaa, jaksaako maaliin asti. Tänään jaksoi hienosti, ja jaksoi tietysti viimeksikin, mutta vähän jännitti nuo reissaamiset, kuitenkin hevonen kävi välillä Ruotsissa.”

Hevosta valmentaa Timo Nurmos, ja sen hoitajana toimii Tessa Länsimäki. Omistaja muisti kiittää koko joukkuetta voitosta.

”Kyllä on todellakin velho”, Huhti kehui valmentaja Nurmosta. ”Kiitoksia Timolle, ja erityiskiitos ”Jompelle”. Hänenkin kanssaan on ollut pitkään yhteistyötä. Tessa on viimeisen päälle hoitaja. Sanotaanko näin, että minä yritän välillä unohtaa hevosen olevan startissa, mutta en pysty, kun häneltä tulee niin paljon tietoa hevosesta.”

Korjaus 5.10.: voittoaika on 3-vuotiaiden keskipitkän matkan SE.