Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 4 Sahara Sandstorm, 69,72 %, 0,76 euroa
Toto64-2: 3 Hujake, 33,50 %, 1,42 e
Toto64-3: 11 Night Guard, 72,92 %, 1,73 e
Toto64-4: 2 Lumino, 35,43 %, 2,34 e
Toto64-5: 8 Capo The Amour, 4,41 %, 35,09 e
Toto64-6: 10 Fundover Match, 1,27 %, 842,39 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 842,39 euroa
Viisi oikein 4,29 e
Neljä –

Vaihto: 175 120,64 euroa

Henri Bollströmin ohjastama Sahara Sandstorm jatkoi Vermon Toto64-avauskohteessa voittojen tiellä, kun lauantain Mikkelin 75-voiton jatkoksi tuli 3500 euron arvoinen ykköstila kärkipaikalta.

Toto64-1: Tammat saivat kuuden osallistujan mittelössä 20 metriä etumatkaa. Niistä nopein oli Arctic Elsa, joka rynnisti Ari Moilasen kannustamana aluksi vetotöihin ohi Cocktail Princessin.

Toisessa kaarteessa Henri Bollströmin ajovärit ilmestyivät keulahevosen rinnalle vaateliaana, jolloin Sahara Sandstorm pääsi halkomaan tuulta. Kirilenkin alussa Cocktail Princess nousi toiselle ilman vetoapua, josta pyrki haastamaan keulahevosta, mutta ohi ei ollut mitään asiaa.

”Hevonen lähti varmasti liikkeelle. Keulassa oli sellainen hevonen, että arvelin, että keula voitaisiin saada. Aika kovaa piti ajaa, että sinne pääsi”, Henri Bollström näki. ”Korvat kun aukaisin lopussa, se lähti vastaamaan, ja suht helppoa oli loppuun saakka.”

Timo Korvenheimon valmentama Sahara Sandstorm voitti täyden matkan kisan uransa parhaalla tasoitustuloksella 14,0/2140 metriä. Petra Huhti on suursuosikkina voittaneen ruunan kasvattaja, Team Hiekkamyrsky omistaa.

Rivakalla tahdilla kilpaileva Sahara Sandstorm pyrkii rohmuamaan lisää menestystä jo lauantain Lahden GP-raveissa.

Cocktail Princess piti toiseksi ennen Jukka Torvisen naruttelemaa tauolta palannutta Hudson Webiä.

Toto64-2: Matalan kylmäverikohteen avainhevoset olivat ensimmäistä kertaa mukana ryhmäajossa, mutta haavereita ei suosikeille sattunut. Jani Ruotsalaisen suojatti Hujake jatkoi neljän kisan jälkeen lyömättömänä.

Kakkossuosikki Mitori oli kiihdytyksessä nopein, mutta Ari Moilanen kelpuutti 1. kaarteessa suosikki Hujakkeen ja Ruotsalaisen selän eteensä suosiolla.

Kauniin Rohkee iski viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa kolmannelle ja kiri lujaa kärkiparin Hujake – Tapsan Toivo rinnalle. Kauniin Rohkee sortui laukalle puolikas jäljellä kesken lupaavan kirinsä, eikä muilla ollut rahkeita haastaa Hujaketta, joka hallitsi helposti perille.

“Lähtöautoharjoituksessa Hujake oli epävarman tuntuinen vähän, mutta lähti varmasti kisassa. Tähän mennessä se on tehnyt kaiken oikein starteissa. Sillä oli hyvät vauhdit ja jakso jo 4-vuotiaana, mutta ei muuten ollut kypsä kilpahevoseksi. Ajan kanssa tästä voi tulla hyväkin. Talven aikana ja kesällä yritetään ajaa startteja, että päästäisiiin vaikka derbyä kokeilemaan”, Jani Ruotsalainen suunnitteli.

Hujake pisteli 2120 metrin matkan voittoaikaan 31,1a.

Kakkostaisto oli tasainen. Pertti Niveri kannusti yllättäjä Koivun Tuiskun toiseksi ohi Mitorin, joka ei ollut lopussa ajettavissa.

Toto64-3: Edellisen lähdön Hujakkeen tavoin Night Guard ei ollut vielä tappion karvasta kalkkia urallaan maistanut, eikä niin käynyt tälläkään kertaa pelipankin uran kahdeksannessa kisassa.

Olli Koivusen ajama Night Guard lähti takarivistä heti eteenpäin. Se rynnisti alussa kolmatta rataa toisena, josta löysi aluksi juoksupaikan 2. ulkoa. Hannu Torvinen yritti Ilveksen Rehabilla keulaan, mutta Peter Lindroos ei laskenut Zebe Von Bentzin rattailla sitä edelleen. Rehabin hyökkäyksen päätyttyä Lindroos katseli taakseen, ja Olli Koivunen ymmärsi kiertää Night Guardin kanssa edelle.

Harri Koivusen treenaama Night Guard teki jo kirilenkin alussa valjakon mitan eroa muihin, ja marginaali kasvoi vain maalia kohti. Suursuosikki voitti 2620 metriä ajalla 16,4a.

“Siinä vaihessa ei ollut hädän päivää (kun Night Guard oli keulassa). Enemmän jännitti, että miten se pääsee takarivistä lähtemään. Harri ja Olli  ovat siihen luottaneet. Itse en luottanut, kun käytös oli huonompaa, mutta nyt sen käytös on hyvää”, voittajan hoijata Heidi Vuori puheli.

Ari Moilasen ajama Finsweden löi Pasi Tikkalan ajaman ja treenaaman Hashtagin kakkosmatsissa.

Toto64-4: Riviin saatiin jo neljäs suosikkivoittaja, kun Lumino oli keulajuoksun jälkeen niukasti paras.

Mitään ruusuilla tanssimista ei Santtu Raitalan ja Luminon kisa ollut. Heti volttihetkellä Raitala sai narutella kieli keskellä suuta, mutta Lumino pääsi matkaan kiltisti ravilla. Se piti keulapaikan suoraan hallussaan, josta pelatuimmalla luonnollisesti ajettiinkin.

Kakkossuosikki Jemmatar lähti 4. ulkoa kolmannelle viimeisellä takasuoralla ja vyöryi Antti Teivaisen kannustamana vahvasti kohti voittomatsia. Sata metriä maaliin Jemmatar vaikutti porskuttaavn parhaaksi, mutta Raitala pystyi laskemaan Luminoa sen verran, että Jenni Aution suojatti piti parhaaksi.

“Tosi haastavaa oli, kun hevonen oli tosi innokas volttiin mennessä. Tuntui, ettei se sisäistä, että pitää siihen jäädä pyörimään. Onneksi se hiffasi, ettei ole ryhmälähtö tänään”, Santtu Raitala aloitti. Lumino on ravuri olemassaan, mutta tänään sillä ei ollut paras päivänsä. Maalisuoralla se oli epävarma. Hetken aikaa oltiin alakynnessä, mutta hienosti  hevonen kontrasi kilpailupäällään voittoon. Laukka oli tosi lähellä. Piti päättää, että varmistellaanko, vai yritetäänkö venyttää voittoon.”

Millikka täydensi Hannu Torvisen kanssa totokolmikon 2. sisältä.

Toto64-5: Yllättäjää riviin puristelleiden odotus päättyi, kun Capo The Amour avasi Tommi Kylliäisen treenistä kasiradasta huolimatta voitolla.

Suosikki Bastian kiihdytti terävästi keulaan ohi sisäradan Andy Velvetin. Capo The Amour jäi toiselle ilman vetoapua, josta jyräsi ohi kärjessä maalisuoralla mutkitelleen Bastianin. Capo The Amour voitti hallitusti voittotuloksella 15,3ake.

“Lähtökohtaisesti en siihen halunnut, mutta hevonen hyvin kiihdytti ja se paikka jäi meille”, Tommi Kylliäinen kertoi. “Hevonen tasaantui hyvin, joten ajettiin siitä. Vikassa mutkassa tiesin, että keulahevosesta ajetaan ohi, muttan tiennyt tuleeko joku takaa ohi.”

Bastian puolusti hopealle ennen My Ways Not Yoursia. Pelihevosiin kuulunu Le Mirage laukkasi mahdollisuutensa jo 2. kaarteessa.

Toto64-6: Kierros päättyi vielä edellistä lähtöäkin yllättävämmin, kun Santtu Raitala löysi Fundover Matchin kanssa voitokkaat ajolinjat.

Fullhand Comery pääsi etenemään keulaan ohi Don Defenderin, mutta keulahevosen taipuminen oli tosiasia jo puolikas täyden matkan kisaa jäljellä. Toisella ilman vetoapua juossut suosikki Prodigy Shark runnoi silloin kärkeen ja yritti maalisuoralla karkuun.

Tasainen rintama lähestyi lopussa keulahevosta, ja kalkkiviivoilla uloimpana kirinyt Fundover Match kurotti turpaansa parhaiten.

“Hevonen kiri hienosti maalisuoraa, mutta jäi maalilinjalla sellainen kuva, että Irrin Joni-Petteri voitti Prodigy Sharkin kanssa”, Santtu Raitala luuli tappion tulleen. “Matkattiin 3. ulkona, josta Beatboxerin perään lähdettiin takasuoralla. Saatiin siitä vielä hyvää vetoapua.”

Arsi Skyttä treenaa voittajaa.

Kaista-ajo oli maalisuoralla tiukkaa Jarmo Villasen ja Jarmo Saarelan välillä. Tulojärjestyksen siirtoja ei tuomariston toimesta tehty, jolloin Beatboxer oli Fundover Matchin ja Prodigy Sharkin jälkeen pitkällä kirillään kolmas.