Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 8 San Jose Skark, 16,71 %, 6,60 euroa
Toto5-2: 3 Johnny Flame, 33,90 %, 11,90 e
Toto5-3: 3 Vennelmon Varma, 17,51 %, 26,60 e
Toto5-4: 9 Atupem, 36,03 %, 34,10 e
Toto5-5: 1 Lucky Cloud, 45,88 %, 39,80 e

Vaihto: 66 335,60 euroa

Henri Bollströmin ohjastama San Jose Shark ei ollut pelipankki Wonder Of Youn uhitteluista millänsäkään, vaan karkasi ylivoimavoittoon Joensuun Toto5-avauskohteessa.

Toto5-1: Tuhannen voiton rajapyykkiä tiukasti metsästävä Henri Bollström oli kiihdytyksessä terävänä San Jose Sharkin kanssa, ja kaksikko nakkasi kasinumerolla heti kärkeen.

Wonder Of You ilmestyi avauspuolikkaan täyttyessä vaateliaana San Jose Sharkin rinnalle, mutta Veli-Pekka Toivasen ajokki jäi toiselle ilman vetoapua. Kärkipari ilotteli avauslenkin 15,5-lukemiin.

Tiukan ensimmäisen lenkin jälkeen vedettiin hieman henkeä. Viimeisellä takasuoralla Wonder Of You yritti haastaa San Jose Sharkia, muttei saanut tästä minkäänlaista otetta. Kaisa Tupamäki-Kukkamon valmentama San Jose Shark karkasi lopulta oikein vakuuttavaan ykköstilaan.

”Vielä jäi painetta, hevonen oli jättihyvä tänään”, Henri Bollström hehkutti. ”Pikkuisen kuumakalle tämä on, mutta siitä kun tasoittuu, on hirmu fysiikka.”

San Jose Shark ravasi 2140 metriä aikaan 17,0a.

Seppo Vaakanaisen suojatti Oogie Boogie kiri yllätyskakkoseksi ennen Moonlight Blackiä ja Tuomas Pakkasta. Wonder Of You sai tyytyä nelospalkintoon.

Toto5-2: Juha Puhtimäen treenissä tänä vuonna hurjaan iskuun noussut Johnny Flame ei ollut kaadettavissa, vaikka juoksunkulku oli kaikkea muuta kuin ideaali.

Juha Puhtimäki satsasi kiihdytykseen rajusti, muttei päässyt sisäradan Solo Laserin ohi, jolla Janita Antti-Roiko halusi kokeilla keulasta.

Johnny Flame otti toisella ilman vetoapua vauhtia pois alun jälkeen ja iski kärkihevosen kimppuun viimeisen takasuoran lopussa. Suosikki hankki siitä otteen nopeasti ja pakeni maalisuoralla aivan murskavoittoon.

“Suoritus yllätt mutkin, kun kuolemanpaikalta se ei ole mennyt”, Juha Puhtimäki päivitteli. “Enemmän oli hevosen kuin kuskin hyvyyttä. Se tekee tosi hyvin töitä, ja mikä mahtavaa, se on tosi hyväluonteinen. Jopa meikäläinen pärjää yksin tämän kanssa.”

Johnny Flamen kauden kolmas täysosuma tuli voittoajalla 15,3a/1640 metriä.

Tuomas Pakkanen kannusti valmentamansa Amorce Savagen toiseksi ennen Dahlia Sisua ja Jarkko Kervistä.

Toto5-3: Kylmäveristen ryhmäajossa Tapio Kukkosen suojatti Vennelmon Varma palasi voittokantaan kolmen hutistartin jälkeen.

Henri Bollström johti Rågerin rattailla kisan alkumetrit, mutta Iikka Nurmosen ajama Rupeltaja eteni kärkipaikalle jo 1. puolikkaalla.

Rupeltaja johti etusuoralle asti, kunnes sortui perisyntiinsä laukkaan. Kärkipaikka putosi toisella ilman vetoapua matkanneelle Vennelmon Varmalle. Jani Ruotsalaisen ajama Unica pyrki haastamaan keulahevosta päätöspuolikkaalla, mutta putosi tämän rinnalta viimeisellä sadalla metrillä.

“Tällä kertaa kuski ei ollut aivan kädetön, kuten kolmessa viimeisessä startissa oli. Pitäisi muistaa, ettei ekaan kurviin hevosta komentele, koska silloin se laukkaa. Olisi se tarvittaessa kuolemanpaikaltakin mennyt. Loppusuoralla ei ollut hirveästi tarvetta ajella, jolloin hevonen hiljensi vähän”, Tapio Kukkonen kertoi.

Vennelmon Varman uran 14. täysosuma tuli täyden matkan tuloksella 28,9a.

Kimmo Taipale tuli kärkiparin jälkeen kolmantena maaliin, ajokkina oli Välkyn Tuuli.

Toto5-4: Illan seuratuin osallistuja oli tositoimissa, kun viime kaudella muiden muassa Joensuu-ajon voittoon yltänyt Atupem avasi kautensa.  Santtu Raitalan ajokki oli heti kovassa iskussa.

Paalun juoksuradan hevoset olivat alussa nopempia, mutta Vincent Croftin laukattua Gollum eteni pian kärkipaikalle. Atupem ravasi 3. ulkona, josta lähti kiriinsä viimeisellä takasuoralla. Santtu Raitala ajoi tasaisesti eteenpäin, ja maalisuoralla valjakko otti omansa oikein varman oloisesti.

“Tykkäsin oikein paljon hevosen suorituksesta. Lämmityksessä se antoi jo positiivista osviittaa ja startti vahvisti sitä. Atupem on tosi fiksu ajaa, nopea ja vahva. Se on yksi hevosistamme, joilla voi kansainvälisiäkin lähtöjä ajaa”, Santtu Raitala ennusti Antero Tupamäen valmennettavasta.

Atupem teki voittotuloksen 15,2/2160 metriä.

Ida’s Owen ohitti tiukassa kakkostaistossa Prayer’s Hopen.

Toto5-5: Rivi päättyi suosikkivoittoon, kun Veli-Pekka Toivanen kuskasi Olli Timosen treenaaman Lucky Cloudin parhaaksi.

Kakkossuosikki Lovely Futura otti aluksi kärkipaikan. Lucky Cloud kävi tämän takana, mutta poimi kärkipaikan itselleen avauslenkin lopulla. Siitä se hallitsi helposti perille, koska takaa lopussa tilat saanut Lovely Futura haparoi juuri, kun oli iskemässä kimppuun.

“Hevonen alkoi painamaan selässä päälle, joten oli parempi päästää se vapaille vesille”, Veli-Pekka Toivanen kertoi alkumatkasta. “Meinasi virhe käydä lopussa. Tuo Lovely Futura on epäonnensoturi, kun toistamiseen laukkasi samaa hevosta vastaan. Sillä on sellainen nopeus, että se olisi voinut tulla ohikin.”

Lucky Cloud ravasi keskipitkän matkan kisan aikaan 17,9a.

Tuomaristo tutki Lovely Futuran maalisuoran haparointia, mutta sen juoksu hyväksyttiin. Kolmanneksi ylsi Dreaming Artist.