Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 9 Sannu Mustang, 72,87 %, 2,20 euroa
Toto5-2: 3 Metsärinteen Sisu, 14,99 %, 6,90 e
Toto5-3: 12 King Casper, 22,54 %, 14,80 e
Toto5-4: 1 Baretta Boko, 9,38 %, 88,20 e
Toto5-5: 5 Onboard Broline, 14,97 %, 203,60 e

Vaihto: 51 089,10 euroa

Katja Melkon ja Janne Sorosen varsalupaus Sannu Mustang ei kohdannut parempaansa vielä Rovaniemelläkään, vaan ravasi taulunsa täydelliseen kuntoon.

Toto5-1: Nuorten sarjassa keulapaikka vaihtui alussa tiheästi, mutta lopulta sille paikalle iski pelipankki Sannu Mustang, joka piti hyvästä haasteesta huolimatta pintansa.

Nelivuotias tamma Sannu Mustang eteni 40 metrin takamatkalta heti tasaisesti kohti kärkeä ja painui keulaan asti kirilenkin alussa. Voittamaton varsa ei ollut Janne Sorosen mukaan parhaimmillaan, mutta piti varmasti pintansa ennen terävästi sisäradalta lopettanutta Hyacinthiä.

“Saman rahan saa, voitti niukasti tai reilusti”, voittajaa ohjastanut Janne Soronen muistutti. “Tamma ei ollut sellainen kuin on ollut, joten pidetään nyt paussia, lataillaan akkuja ja jatketaan jonkun viikon päästä.”

Sannu Mustang saatetaan nähdä syksyllä suuren rahan jahdissa kertaalleen.

“Hevosta ei ole maksettu kuin Villinmiehen Tammakilpaan, se on ainoa sellainen mahdollinen isompi kilpailu.”

Sannu Mustangin voitto tuli ennätystuloksella 16,1 / 2140 metriä.

Toto5-2: Timo Niemelän suojatin Metsärinteen Sisun nousujohteiset esitykset kaviourilla jatkuivat. Viime startin Tornion kakkossija kirkastui.

Kylmäveristen tasoitusajossa tapahtumat olivat kortilla. Timo Niemelä latasi valmentamansa Metsärinteen Sisun keulaan, josta se veti helposti perille asti. 7-vuotias ruuna ravasi itsensä tähtijuoksijaksi, sillä voittotulos oli täydellä matkalla 29,5.

“Varmanpäälle ajelin, ettei mitään ihmeellisyyksiä tule. Vilkkaan luonteinen hevonen, sen takia kuskin pitää hereillä, muttei laukkuri ole”, Timo Niemelä selosti.

Santeri Oikaraisen kuskaama Tarun Tuhkimo piti johtavan rinnalta toiseksi. Toisesta ulkoa kolmanneksi ylsi Mika Jauholan ajama Rosella Pee.

Toto5-3: Lähtö palautettiin kertaalleen, kun lähtöauto oli turhan meneväinen, mutta toisella  yrittämällä päästiin matkaan. Pentti Veteläisen valmentama King Casper nosti voittoprosenttinsa viiteenkymmeneen, kun uran 12 startti toi jo kuudennen tolpan.

Suosikki T.P.Fromadream sai pidettyä lyhyen matkan kisassa sisäradalta keulapaikan, mutta vauhti pysyi koko ajan tasaisen reippaana.

Ville Pohjola iski King Casperin kyydissä 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja liikkui heti ylivoimaista vauhtia. King Casper eteni keulahevosen kimppuun loppukaarteessa ja lipui tämän ohitse maalisuoralla vastustamattomasti.

“Matkalla oli kaikennäköistä liikehdintää. Takasuoran alussa ajattelin, että kärkihevoset ovat tehneet töitä, joten ei muuta kuin täyttä höyryä eteenpäin. Viimeisessä kurvissa vedin korvat auki, jolloin tuli tosi hyvät paineet”, Ville Pohjola paljasti.

Nelivuotias King Casper pisteli haamumaileriksi voittotuloksella 13,9aly.

Toto5-4: Toinen kierroksen suurista suosikeista sai nörtyä, kun Baretta Boko jätti Callela Leonardin toiseksi.

Jarmo Saarelan ohjastama Baretta Bokosai torjuttua tiukassa alkurynnistyksessä Bear A Titlen ja keulajuoksu oli edessä. Bear A Title jäi toiselle ilman vetoapua, muttei vaatinut vauhtia. Avauslenkki hölkkäiltiin 18,5-kyytiä.

Callela Leonard iski 2. ulkoa päätöspuolikkaalle lähdettäessä ja kiri lujaa, mutta Baretta Bokon etumatka riitti kuin riittikin 10,5-lopetuksessa.

“Yllättävän helposti pidettin keulat. Hevonen tuntuu paremmalta nyt kuin aikaisemmin. Tiukille meni voitto. Näytti, että Callela Leonard tulee ohi, mutta maali pelasti meidät”, Jarmo Saarela myönsi.

Jouko Kangas valmentaa Baretta Bokoa. Aikasemmin kaksikolle Saarela-Kangas tuli jo nappionnistuminen, kun Josveis voitti lähtönsä ennen illan Toto5-kierrosta.

Toto5-5: Kierroksen päätöskohteen parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun kolmanneksi eniten rastittu Onboard Broline runttasi voittoon johtavan rinnalta.

Jarmo Saarela oli viime lähdön tavoin alussa terävänä, kun latasi Rocking Loven kärkeen. Toisen puolikkaan alussa Mauri Jaara teki kuitenkin onnistuneen iskun Blessie Blissin kyydissä ja riisti kärkipaikan.

Blessie Bliss oli aseeton Onboard Brolinen paineen alla, sillä se hankki otteen jo viimeisellä takasuoralla. Kari Alapekkalan ajokki voitti lopulta selvästi ennen Rocking Lovea.

“Aina vahvan hevosen maineessa ollut”, Kari Alapekkala heitti Vesa-Pekka Kellokummun valmentamasta voittajasta.