Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 2 Gresille Boko, 6,35 %, 16,60 euroa
Toto5-2: 4 Mattilan Miina, 15,41 %, 52,70 e
Toto5-3: 1 Elliot Boko, 28,24 %, 84,30 e
Toto5-4: 1 Juliette Lax, 31,26 %, 106,90 e
Toto5-5: 8 Nemea Facade, 30,90 %, 119,30 e

Vaihto: 80 974,10 euroa

Santtu Raitalan ensimmäistä kertaa ohjastama Gresille Boko kiri ylivoimaiseen voittoon Teivon Toto5-pelin avauskohteessa.

Toto5-1: Hannu Torvisen ohjastama Mamajuana piti sisäradalta helposti keulapaikan, eikä joutunut avaamaan avauspuolikasta kuin 17,0-vauhtia. Myös jatkossa vauhdinjako oli keulahevosta suosiva.

Santtu Raitala käänteli Matti Riipisen valmentaman Gresille Bokon 3. ulkoa kolmannelle radalle 700 metriä jäljellä, ja ajoi kiihtyvässä vauhdissa tasaisesti eteenpäin. Kuusivuotias tamma iski loppukaarteessa keulahevosen kupeelle ja meni maalisuoralla menojaan.

Voittotuloksella 16,3a/2100 metriä hurmannut Gresille Boko kilpaili risaisella tulosrivistöllä.

”En tiedä onko hevonen niin epävarma, kuin taulu näyttää. Epäonnisia sattumia ollut, kun laukkoja tullut. Ihan juoksija hevonen se on”, Santtu Raitala tiesi. ”Tamma meni hyväntuntuisesti koko alkukirin. Loppusuoran alkuun päästäessä oli sellainen olo, että jos ihmeitä ei tapahdu, tämä kyllä handlataan.”

Antti Teivainen kuskasi Newport Brodden täydentämään yllätyksellisen kaksarin. Seppo Markkulan ajama All Ready Match tuli maaliin seuraavana. Suosikki Magnifico S peruutti alussa hännille, josta oli liian vaikean tehtävän edessä.

Toto5-2: Hannu Torvinen palautti Joni-Petteri Irrin valmentamana Mattilan Miinan kultakantaan keulapaikalta. Ykköstila oli Torviselle jo illan kolmas, kun ennen Toto5-kierrosta tuli voitot Nothing Elsen ja Give Me Matchin kanssa.

Ensimmäiset 500 metriä mentiin Seppo Markkulan ja Hovin Turbon johdolla, mutta sitten Hannu Torvinen ajoi Mattilan Miinan voimalla kärkipaikalle.

Mattilan Miina sai myöhemmin selkeän pelipohjan Pilskerin rinnalleen. Se ei kuitenkaan saanut Mattilan Miinasta otetta, ja parhaimman haasteen tarjosi lopulta Humu-Liisa. Suurta hätää Torvisella ja Mattilan Miinalla ei ollut.

“Tosi rennosti meni hevonen keulassa. Se ei ole vielä kilpailemista oppinut. Se on ennen lähtöä lämmittelyssä ja muutenkin turhan ponteva. Starttihetkellä se on kaikista rennoin. Se menee nyt väärin päin, mutta ajan kanssa korjautunee”, Hannu Torvinen mietiskeli. “Vedettävät huput on nyt ollut muutaman kerran, ja hyvin hevonen tsemppasi.”

Kolmossuosikki Mattilan Miina pisteli 2100 metriä paalulta aikaan 30,1.

Toto5-3: Lämminveristen ykkössarja oli vähäverinen, eikä sen tapahtumista kirjaa kirjoittaisi – ainakaan paksua sellaista. Niko Jokelan ohjastama Elliot Boko sai torjuttua sisäradalta Holiday Orsin, jolloin oli sen osalta paljon voitettu.

Rurik Kjötarin valmentama Elliot Boko joutui avaamaan 500 metriä reippaasti 11,0-lukemiin, mutta tasaantui sen jälkeen. Kakkossuosikki irtosi lempipaikaltaan muista lopussa, vaikka palasi tauolta.

“Pikkusairastuminen oli takana, mutta hevonen on niin virkeä, ettei näköjään ole taukotukkoinen”, Niko Jokela näki. “Aika reippaasti jouduttiin avaamaan, mutta 500 metrin jälkeen hevonen onneksi rauhoittui. Loppukurvissa annoin sen mennä ja hyvällä tempolla tuli maaliin asti.”

Ari Moilasen ajokki Por Nie Rock kiri toiseksi ennen Gambino Degatoa. Voittajan tavoin kautensa avannut suosikki Celebrity Lane oli 3. sisällä ratkaisevan kauan vailla kiritilaa, eikä se ehtinyt terävällä lopetuksellakaan totoon.

Toto5-4: Jussi Suomisen valmentama huipputamma Juliette Lax palasi pitkältä kilpailutauolta hienossa vireessä, eikä antanut keulajuoksulla muille mitään palaa otella 1500 euron ykköspalkinnosta.

Juliette Lax lähti sisäradalta liukkaasti matkaan, eikä saanut kiihdytyksessä minkäänlaista uhkaa, kun vierestä lähtenyt pelisuosikki Aatsi laukkasi heti hylkäykseen.

Juliette Lax kiristi tempoa päätöslenkillä, ja kolmossuosikki Sheikki yritti pyristellä Juliette Laxin matkassa, mutta sekin putosi kyydistä päätöspuolikkaan alussa.

“Tiedossa oli, että hevosella on hyvä luokka sisällä. Valmentaja sanoi, että hevonen on tauon jälkeen ollut yleensä hyvä – ja niin oli tänään”, Antti Teivainen sanaili. “Tämä on tosi nopea hevonen auton takaa ja voltista. Se lähti itsestään liikkeelle. Pirteä oli ekalla puolikkaalla, mutta sitten rauhoittui menemään ja voitti tosi helposti. Hyvä paine oli vielä loppusuoralla ohjissa, vaikka itsekseen juoksi. Toivotaan, että alkukesä menee hyvin, jolloin Lahdessa varmaan nähdään, jos kaikki kunnossa.”

Juliette Lax teki voittotuloksen 27,6/2100 metriä.

Sheikki pisteli toiseksi ennen V.G. Viporia.

Toto5-5: Kenttä kääntyi tammalähdössä, jonka parhaaksi 14,0-lopetuksessa kiri Hannu Torvisen ajama Nemea Facade.

Keskeltä rataa avannut Beauty Erin otti kiihdytyksessä keulapaikan, mutta intoutui hurjastelemaan ensimmäiset 500 metriä kymppiä. Tamma jaksoi johtaa loppukaarteen alkuun, jolloin Bluebird Nash vyöryi rinnalta ohi.

Paras potku maalisuoralla oli Kaisa Rossin valmentamalla Nemea Facadella, joka avasi Teivossa kautensa.

“Nemea Facade on kiva hevonen sillain, että menee johtavan rinnaltakin tarvittaessa. Tänään se oli oikeinkin kivan tuntuinen koko päivän. Lähtöpaikka oli meille haastava, mutta reipasta mentiin alku. Tapio käänsi kolmannelle eteen, jolloin saatiin hyvän hevosen selässä tulla. Loppusuoralle kaarruttaessa tuntui, että varmaan ekana ollaan maalissa”, neljännen ykköstilansa illalle ottanut Hannu Torvinen puheli.

Nemea Facaden ja Bluebird Nashin jälkeen kolmantena maalilinjan leikkasi American Dream.

Hannu Torvinen voitti vielä Toto5-pelin jälkeen ravien yhdeksännen lähdön, joten ykköstiloja Torviselle kertyi yhdeksässä lähdössä peräti viisi.