Seitsemän kertaa tällä kaudella kisannut ja vain kerran himmeimmälle mitalisijalle pystynyt Sävel-Taika otti vuoden avausvoittonsa makeaan paikkaan Lahden Kuninkuusraveissa.

Kisan etukäteissuosikki Juliette Lax nappasi kärkipaikan helposti, kun sisäpuolelta lähtenyt Liisan Tulilintu lähti liikkeelle kiitolaukkaa.

Juliette Lax ei saanut hääriä kärjessä rauhassa, kun Antti Tupamäki kierrätti Hetviinan nopeasti rinnalle, jolloin kierros mentiin 24,5-lukemiin.

Loppukaarteessa Virin Camilla kiri lujaa ja ohitti sen pohjassa jo Juliette Laxin, joka taipui maalisuoralla selvästi. Paras potku viimeisillä satasilla oli 5. ulkona matkanneella Sävel-Taikalla, joka ehti hallittuun voittoon ennen Sokrua ja Vilma Lyydiaa.

“En olisi hevosta kisaan ilmoittanutkaan, jos ei olisi ollut kahdessa viimeisessään parempi”, Olavi Oja-Nisula paljasti suojatistaan. “Tamma vaivaantui keväällä, ja ylivarovaisesti treenattiin. Se oli vain tukkoinen, mutta kahteen viimeiseen alkoi tuntumaan, että alkaa irtoamaan.”

“Olen oppinut luottamaan, että 200-300 metriä se tulee hyvin, ja hyvissä ajoin valkesi, että kuinka tässä käy.”

Sävel-Taika teki 2100 metrin kisassa voittotuloksen 25,9a.

Kertaheitolla kuningatarkilpailun suosikiksi noussut Sävel-Taika viettää Olavi Oja-Nisulan mukaan väliyön syntymätallissaan Kouvolassa.

Sitten oli jälkipelien vuoro:

Kimmo Määttänen Piskon Poudasta: ”Jäi kyllä kaikki tallelle. En päässyt koettamaan yhtään. Ihan tosi hyvä oli hevonen, huomenna uudestaan vaan. Voi vähän rohkeammin ajaa. En meinaa hirveästi satsata alussa, tämä ei niiden ihan nopeimpien mukaan kerkiä. Yritetään lähteä niin, että saisi hyvän juoksun.”

Liisan Tulilintu, Harri Kotilainen: ”Intoa oli kamalasti auton perään mentäessä. Liika into kostautui. Eturivin paikat ovat pahoja tälle. Olisi mukava ollut kokeilla ehjällä juoksulla kokonaiskilpailusijoitusta, nyt se jäi osakilpailuihin. Toivotaan, että niissä menestytään, niin olisi kotioviemistä. Jatketaan harjoituksia ja ens vuonna kokeillaan uudestaan.”

Lisää teemasta: Kuninkuusravit