Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 6 Scampi, 20,02 %, 3,20 euroa
Toto65-2: 6 Morison, 22,96 %, 7,90 e
Toto65-3: 11 Elegant Prayer, 4,86 %, 94,50 e
Toto65-4: 13 Papa Corleone, 7,35 %, 525,90 e
Toto65-5: 6 Hulluduunari, 29,40 %, 872,90 e
Toto65-6: 7 Aragorn Hoss, 7,49 %, 6311,90 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 6311,90 euroa
Viisi oikein 188,00 e

Mika Forssin ohjastama Scampi otti avausvoittonsa Suomessa päättäväisen ajotaktiikan päätteeksi.

Leo Mönttisen valmentama Scampi kilpaili toista kertaa uudessa kotimaassaan. Avauskisa Jokimaalla päättyi kakkostilaan, mutta Vermossa ei jäänyt sijaa jossitteluille.

Mika Forss kiihdytti Scampilla auton takaa eteenpäin ja eteni hurjan 08,5-vauhtisen avauspuolikkaan päätteeksi keulaan. Kovaa kirineet Fine By Me ja Flynn Boko saavuttivat Scampia lopussa, mutta homma oli Forssin mukaan hallinnassa.

“Rata on vähän sellainen, että kun ensimmäiset 200 metriä ajaa täyttä, ei eka kurvissa voi jarruttaa. Eka kurvi piti ajaa veto päällä, siksi meni aika kovaksi avaus”, Mika Forss kertoi alkumatkasta. “Scampi voitti tosi varmasti. 100 metriä jäljellä lopetin ajamisen, eikä voitto ollut uhattu. Loistoesitys!”

7-vuotias, vajaat 80 000 euroa ansainnut Scampi on Leo Mönttisen ja Lauri Evijoen omistuksessa. Se voitti kilometriajalla 13,0a / 1609 metriä.

Kirihevosista pisimmän korren veti toiseksi yltänyt Fine By Me Harri Koivunen rattailla. Antti Teivaisen ajokki Flynn Boko oli maalissa kolmas.

Toto65-2: Kylmäveristen pitkän matkan vahvimmaksi jyräsi Morison.

Esa Holopaisen kuskaama Hilavitku piti sisäradalta keulapaikan itsellään. Tapio Perttusen ajokki Morison taivalsi keulahevosen rinnalla. Asetelma pysyi pitkään ennallaan, kunnes Hannu Torvinen käskytti suosikki Riipisen parijonosta kolmannelle 1300 metriä maaliin. Laksin Lyyti seurasi perässä, ja Jetsu tuli tämän takana.

Morison runttasi kirilenkin alussa kärkeen ja sai Riipisen rinnalleen. Tämä kaksikko kävi voittotaiston, kun Laksin Lyyti ei edennyt kolmannella, ja Jetsu menetti tämän takana mahdollisuutensa. Morison piti pintansa perille saakka ja voitti tuloksella 30,5 / 3100 metriä.

“Paikka johtavan rinnalla ei tälle ole paha paikka. Hyvä taisto oli lopussa. Tätä joutui koko ajan pienesti muistuttamaan, mutta hyvin se piti yliotteen maaliin saakka”, voittajan ohjastaja Tapio Perttunen jutteli.

Toto65-3: Enintään 15 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa nähtiin hirmuinen suoritus Elegant Prayerin toimesta.

Kiihdyksessä Get Going Ginny oli nopein, mutta päästi suosiolla Black Ice Boostin eteensä. Tälle puolestaan kelpasi kierroksen pelatuimman hevosen Fast Timen selkä. Pian alkurynnistyksen jälkeen Hannu Torvinen käänteli Elegant Prayerin eteenpäin ja johtavan kimppuun.

Elegant Prayer ei antanut keulahevosen hengähtää hetkeäkään. Tiukka painostus kantoi hedelmää, kun Kari Vartiaisen suojatti Elegant Prayer ruokaili keulahevosen ratkaisumetreillä.

“Hevonen on hieno, mutta lähtöpaikka oli haastava. Sen takia oli matalat odotukset”, Hannu Torvinen myönsi. “Hevonen meni hyvällä paineella, joten annettiin sen reipasta mennä. Toissa startissa se tuntui sille, että jaksaa mennä, ja viimeksi meiltä lähti kenkä”, Torvinen paljasti.

Elegant Prayer voitti yllättäjänä tuloksella 15,0a / 2100 m.

Toto65-4: Hannu Torvinen nähtiin voittajaesittelyssä myös Teräsmiesliigan päätteeksi, kun Papa Corleone oli lähdön vahvin.

Antti Teivaisen ajokki Sahara Precherman menetti sisäradalta aluksi keulapaikan Langenbrunnerille, mutta eteni 1. takasuoralla kärkeen. Se sai vetää siinä rauhassa, mutta ei pystynyt osallistumaan voittomatsiin.

Hannu Torvisen ajokki Papa Corleone sai herkullisen paikan 3. ulkoa, josta viiletti viimeistä takasuoraa lujaa. Santtu Raitala nautti edellä mainitun vetoavusta An-Marian kärryillä, mutta jättiyllätys jäi näkemättä.

“Hevonen paransi odotettua enemmän tauolta paluusta. Hokit kun pääsee ottamaan pois, parantaa se varmasti vielä”, Torvinen ennusti.

Christa Packalenin valmentama Papa Corleone vei ykkösrahat tuloksella 18,5 / 3120 metriä.

Toto65-5: Mika Forssin ohjastajanvaihdoksen myötä kyytiinsä saanut Hulluduunari päästeli itsensä voittajaesittelyyn.

Mika Forss oli hereillä ajokkinsa kyydissä ja eteni heti alussa keulaan ohi Etuassin. Suosikki Viva Orion yritti johtavan rinnalta haastaa keularavuria, mutta rahkeita ei ollut kuin kirittämiseen.

“Turussa voitin hevosella keulan rinnalta, ja tuntuu, että vapaa rata on tässä kohtaa uraa paras. Siitä se tekee itse halukkaasti töitä, eikä kuskin tarvitse kuin nautiskella”, Forss kertoi.

Hulluduunari meni täyden matkan kisan tulokseen 31,0a.

Toto65-6: Kierroksella ei saatu yhtään suosikkivoittajaa, kun Aragorn Hoss vei nimiinsä päätöskohteen.

Tulisessa alkurynnistyksessä Lovetown sai todella tiukan haasteen vierestä avanneelta Finn McCoolilta. Ensin mainittu piti keulapaikan ja sai Riina Rekilän suojatin Aragorn Hossin peräänsä.

Sisärata aukesi maalisuoralla ja Aragorn Hoss lennähti keulahevosen ohi lopussa helposti kohti voittoa. Tiukassa kakkostaistossa etevin oli Erkki-Pekka Mäkisen Vixpress Li.