Toto76-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto76-1: 1 Seabiscuit, 25,70 %, 0,90 euroa
Toto76-2: 6 Caijus, 5,38 %, 8,20 e
Toto76-3: 7 Look Complete, 5,12 %, 92,30 e
Toto76-4: 2 North Lexus, 9,90 %, 614,50 e
Toto76-5: 5 Westcoast Victoria, 0,83 %, 14398,00 e
Toto76-6: 10 Menoks, 19,88 %, 100786,00 e
Toto76-7: 7 She Rains, 9,48 %, jackpot

Seitsemän oikein -tuloksia ei löytynyt.
Kuusi oikein 7213,90 euroa

Vaihto: 277 136,90 euroa

Jukka Torvisen ajokki Seabiscuit vei avoimen Auran Ajon nimiinsä koko matkan johdon jälkeen Turussa.

Sisäradalta matkaan lähtenyt Seabiscuit ei saanut kiihdytyksessä minkäänlaista haastetta, vaan vetojuhdan paikka kumarrettiin sille. 11-vuotias konkari sai hölkkäillä avauskierroksen 18-kyytiä, joten sen jälkeen siltä saattoi vaatia pärjäämistä. Sitä myös tuli, kun Emma Väreen nykyään valmentama ruuna kiskoi kolmannen puolikkaan yhtätoista ja karkasi ainoana seuranneelta Shadow Of Brisbanelta parastaan antamatta.

“Loppusuoralla vedettiin pallot varatoimenpiteenä, vaikkei tänään olisi varmaan tarvittu oljenkorsia”, Jukka Torvinen myönsi. “Hevonen tuntuu tasaantuneen, kun ikää on lisää tullut. Se piti hyvin vauhdin, ja tosi paljon jäi varaa.”

Emma Väre oli lähdön jälkeen syystäkin iloinen, sillä Seabiscuit voitti ensimmäistä kertaa naisen treenilistoilta.

“Hirveän hieno kunniatehtävä on saada tehdä töitä tällaisen hevosen kanssa. Jännitti tosi paljon, kun saatiin vihdoin ykköspaikka, ja matkalla sai vetää hiljaa.”

Seabiscuit vei 7000 euroa täyden matkan voittoajalla 14,4a.

Shadow Of Brisbane debytoi kultadivarissa kakkossijalla. Iikka Nurmosen ajama Big Headache oli kolmas.

Toto76-2: Tähtidivisioonakarsinta päättyi yllätysvoittoon, kun Caijus otti kauden avausvoittonsa vihdoin ja viimein.

Antti Teivaisen ensimmäistä kertaa kuskaama Caijus lähti auton takaa todella terävästi ja iski heti kärkipaikalle. Kakkossuosikki Larvan Hurmos pääsi takarivistä sujuvasti läpi ja painosti keulapaikan itselleen jo 1. takasuoralla Ari Moilasen kannustamana.

Kirilenkin alussa kolmannessa sisällä matkannut Vinksa nousi toiselle ja antoi viimeistä kertaa takasuoraa poljettaessa Larvan Hurmokselle tiukkaa painetta. Antti Teivainen sai samalla herkutella kärkiparin takana muiden ollessa kaukana.

Maalisuoralla Vinksa hankki otteen Larvan Hurmoksesta, mutta Caijus tuli loppumetrit parhaiten ja Mika Mäkelän valmentama otti voiton ajalla 25,7a.

“Arilla oli vahva hevonen, josta saatiin hyvä selkä. Loppusuoralla oli tiukkaa vääntöä, mutta hevonen puristi hyvin”, Antti Teivainen kehui.

Ruotsista vieraillut suosikki Fender pummasi kiihdytysvaiheen, eikä pystynyt hänniltä kärkimatsiin.

Toto76-3: Iikka Nurmonen empi ennen lähtöhetkeä taktiikkaansa Look Completen rattailla ja päätti satsata alkuun. Se todella kannatti, sillä kaksikko pääsi keulaan, sai matkalla rauhoittaa ja hallitsi keskipitkän matkan kisaa loppuun asti.

Look Completen voitosta huolimatta Iikka Nurmonen sai olla Timo Hulkkosen valmennettavan rattailla loppuun asti kieli keskellä suuta.

“Mietin ennen starttia taktiikkaa, eikä se ratkennut kuin lähtötilanteessa. Etukäteen oli tarkoitus, että lähdetään peruuttelemaan”, Iikka Nurmonen paljasti. “Pikkuisen innokas oli hevonen matkalla, mutta aika hiljaa ajettiin. Täysi työ oli päästä ravia maaliin. Se oli tosi epävarma viimeiset 150 metriä, ja laukka tuli sata metriä maalin jälkeen. Toivottavasti saa hevonen itseluottamusta lisää, jolloin pystyy nousemaan sarjoissaan paljon, mutta sen tarvitsee kasvaa uudestaan henkisellä puolella.”

Keulapaikan voittajalle luovuttanut Orlando Point tuli maaliin seuraavana. Pelatuin Fontaine Brodde kiersi piippuhyllyn paikalta kolmanneksi.

Toto76-4: Nousijadivisioonakarsinta päättyi kotiradan miesten juhliin, kun Olli Koivunen ohjasti North Lexuksen voittoon.

Harri Koivusen treenilistoilta kolmannen kerran kisannut North Lexus piti aluksi keulapaikan, mutta luovutti sen kakkossuosikki Beat Of Lovelle.

Suosikki Amazing Warriorille jäi paikka toisella ilman vetoapua, josta se taipui maalisuoralla. Tällöin North Lexus pääsi vapauteen ja ehti tulisella loppuriuhtaisulla ohi Beat Of Loven ja voittoon ajalla 14,3a.

“Hetken aikaa mietin pitäisikö keulasta ajaa. Katsoin miten pahimmilla vastustajilla juoksupaikat löytyvät, ja oli mielestäni järkevämpää antaa paikka pois, kun Hannu (Torvinen) tuli totisesti paikkaa hakemaan. Tuuri kävi kun Hannu lähti ajamaan alta pois ja päästiin vauhdilla ajamaa ulos”, Olli Koivunen sanaili.

Toto76-5: Seppo Markkulan ohjastama Westcoast Victoria oli terävänä alussa ja lopussa. Tamma tykitti kiihdytyksessä ohi toisen starttiraketin Andreen ja jatkoi myöhemmin tämän selässä. Andreen laukatessa loppukaarteessa pääsi Olli Lähtisen valmentama Westcoast Victoria vapaalle radalle ja piti lopun tiukassa kamppailussa Por Nie Rockin ulkopuolellaan.

“Hevonen on suorittanut tasaisemmin, mutta olihan voitto iso yllätys”, Seppo Markkula myönsi. “Tamma on tosi nopea lähtijä, ja sisäradalle piti päästä Andreen eteen. Siinä matkustettiin niin pitkään kuin pystyi. Tila tuli kaarteessa nippa nappa. Aluksi tuntui ettei ketään tule, mutta Arin hevonen tuli vielä hyvin – tiukkaa oli.”

Westcoast Victorian voitto oli jymypaukku, sillä voittajakerroin oli yli sata. Voitoaika oli 14,1a.

Suuri suosikki Ricocone putosi kiihdytyksessä aivan viimeiseksi. Olli Koivusen ajokki teki hänniltä tukalista asemista väkevän suorituksen kivuten pronssille.

Toto76-6: Haastajadivisioonakarsinnan pelijakaumassa erottui ennakkoon kolmen kopla. Kun siihen kuuluneet Mysteerio ja Jyllätys laukkasivat lähtötohinoissa, oli pöytä katettu Juha-Matti Paavolan valmentamalle Menoksille.

Niko Jokelan tällä kertaa kuskaama Menoks pääsi marssimaan takarivistäkin keulapaikalle, josta hallitsi varmoin ottein perille.

“Keulaan kun päästiin, tuntui varman oloisesti menevän. Paljon jäi voimia talteen. En uskaltanut korvia aukaista, kun hevonen lähtee silloin turhankin innokkaasti menemään”, Niko Jokela kertoi.

Enriko puristi toiseksi ennen vahvasti kirinyttä Jyllätystä.

Suosikki Mysteerio ei pystynyt nousemaan siis totoon laukan jälkeen, mutta sai valmentaja-ohjastaja Veli-Matti Kangasluomalta puhtaat paperit.

“Mysteerio ei yrittänytkään lähteä ravilla, kun kävi kuumana. Olisiko kevyet viimeistelyt vai mikä ollut syynä. Muuten se oli normaali ja teki hyvän startin, jäätiin vaan niin kauas kärjestä.”

Toto76-7: Kaksivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu meni Jukka Torvisen kuskaamalle She RainsillePekka Korven valmennettavan voitto tiesi sitä, että yhtään täysosumaa ei 76:ssa löytynyt. Tästä pääset lukemaan lisää aiheesta.

Ennen Toto76-kierrosta ravattiin kaksivuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu-finaali. Tästä pääset lukemaan lähdöstä.