Toto76-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto76-1: 3 Shadow Of Brisbane 28,84 %, 0,90 e

Toto76-2: 9 Varjomanni 24,15 %, 3,60 e

Toto76-3: 2 Expectalot 14,77 %, 15,20 e

Toto76-4: 6 Polara 4,70 %, 248,90 e

Toto76-5: 2 Lord Ivar 50,96 %, 272,30 e

Toto76-6: 12 Crossover 4,50 %, 3918,60 e

Toto76-7: 1 Bosses Lily 48,14 %, 4049,30 e

 

Voitto-osuudet:

7-oikein 4049,30 euroa

6-oikein 52,00 euroa

 

Vaihto: 342 803,42 euroa

Lauantain Toto76-kierros alkoi Vermossa hienolla hopeadivisioonan karsinnalla, jonka suosikiksi pelattu Shadow Of Brisbane voitti hurjalla tuloksella 13,2a/2100 metriä.

Lähdön käsikirjoitus ei mennyt ennakkokaavailujen mukaisesti, kun Iikka Nurmonen kiidätti Valle Streamlinen johtoon ja päästi Antti Ojanperän tallin toisen edustajan Ypäjä Hereiamin eteen takasuoralla. Ypäjä Hereiamia ajoi Ari Moilanen.

Shadow Of Brisbane selvisi toiseen pariin ulos, josta Olli Koivunen lähti toisen kaarteen jälkeen kiertämään Ypäjä Hereiamin rinnalle. Tässä vaiheessa nähtiin lähdön isoin yllätys, kun Shadow Of Brisbane jatkoikin suoraan kärkipaikalle.

“Ajattelin, että Ypäjä Hereiamin lähelle on päästävä viimeiselle kierrokselle. Sitten huomasin, että Moilanen kyllä näki meidät mutta Ypäjä Hereiam ei välttämättä alkanut vastaamaan meille. Ajattelin, että nyt on meidän paikka”, Olli Koivunen kertasi tapahtumia. “Mun mielestä voitto ratkesi siihen. Voittomarginaali ei ollut kauhean suuri. Jos me oltaisiin ulkopuolelta jouduttu ajamaan, en usko, että oltaisiin voitettu.”

Kaksikko irtosi 1.11-vauhtisen päätöskilometrin loppuvaiheessa muista. Sisäradan jonosta vapaasti tullut Victory Pilot puristi selvästi hävinneenä Valle Streamlinen ohi kolmanneksi.

 

Toto76-2: Olli Koivunen vei Päivän Parin molemmat kohteet, kun toiseksi eniten pelattu Varjomanni kiri kärkiparin takaa ykköseksi.

Kolme vuotta sitten viisi kertaa voittanut Varjomanni on ehditty tuomita sen jälkeen jo seurailijaksi, mutta tällä kaudella tiiviisti kilpaillut ruuna on napsinut lähes pelkästään totosijoituksia ja voittokin oli jo toinen.

“Olin vuodenvaihteessa Teneriffalla ja unohdin Varjomannin ajolistoista. Kun se sitten lähtikin pärjäämään, sitä ei ole kertaakaan valjastettu kotona”, Bella Varjonen taustoitti. “Se on ainoastaan ratsastustuntien käytössä. Pikkulapset ratsastaa sillä.”

Varjomanni teki 2100 metrillä ajan 25,2a. Ensimmäisen takasuoran alusta johtanut Korven Tinnitus ja kolmatta rataa sen rinnalle tullut suosikki Veeran Poika pitivät muut takanaan, ja kaksikosta Veeran Poika rutisti viimeiset metrit hitusen vahvemmin.

 

Toto76-3: Juoksun onnistuminen oli tasaisessa lähdössä avainasemassa, ja parhaiten kävi Expectalotille, joka pääsi iskemään loppusuoralla keulahevosen takaa.

Jukka Torvinen ajoi Antero Tikkalan ruunaa, joka voitti toiseksi pelatuimpana ennätyksellään 14,7a/2100 metriä.

“Lähtöpaikka oli niin mainio, että päästiin heti hyvään paikkaan. Vika kaarteessa olin vähän huolestunut, mutta suoran alkuun päästiin tuikkaamaan ulos, ja hevonen spurttasi tosi iloisesti”, Jukka Torvinen kuvaili.

Takasuoralla parijonosta kolmannen radan jonoon nousseet Westcoat Huey ja Burnhill’s Luck kirivät maalisuoralla ulompana muille totosijoille. Ensin mainittua ajoi Olli Koivunen, joka ei jäänyt kauas puhtaasta hattutempusta.

Kympin pintaan sujuneessa avauksessa sisältä johtopaikan pitänyt suosikki Krampus putosi totosta aivan viime hetkillä.

 

Toto76-4: Valiodivisoonan karsinta todisti, että raviurheilussa mikään ei ole varmaa. Yli 90 prosentin kannatuksen kerännyt Costello laukkasi loppusuoralla, kun Polara iski sen takaa rinnalle.

Kaksikko on juossut usein kärkiparina niin, että Costello on pitänyt Polaran kupeella tempoa. Tällä kertaa Antti Tupamäki pystyi vaihtamaan taktiikkaa.

“Ensi alkuun näytti, että on helppokin antaa keula pois, mutta sitten Polara lähti vastaamaan. Costello meni kuitenkin sen verran ulkoa, että pääsi ohi, ja selkään Polara rauhoittui hyvin”, Antti Tupamäki kertasi.

Vauhti pysyi tasaisesti 24,5:n lukemissa, mutta päivän olosuhteisiin se oli kuitenkin melko maltillista menoa. Päätöspuolikas taittui 1.20:n kyytiä ja siitä loppusuoran alkupuoli vielä kovempaa.

“Olisi pitänyt antaa mennä vaan koko matka täyttä, niin jospa se Polara ei olisi lopussa ohi tullut eikä olisi jalat sotkeentunut. Vauhti meni vaan ihan mahdottomaksi”, Costelloa ajanut Risto Tupamäki harmitteli.

Polara kuittasi 7000 euron palkintorahat 2100 metrillä ajalla 23,5a, joka on suomenhevosten kauden kärkiaika. Diktaattori ja Rapin Aatos kirivät selvin eroin muille totosijoille.

 

Toto76-5: Pronssidivarin selvä suosikki Lord Ivar oli selvästi muita parempi ja voitti vakuuttavasti tuloksella 13,7a/2100 metriä.

Kakkosradalta kiihdyttänyt Lord Ivar valtasi vaivatta johtopaikan, mutta rinnalle tullut Past Or Flash painosti niin pitkään, että pääsi kaarteen lopussa pudottamaan suosikin taakse. Avauspuolikas taittui 1.09:n lukemiin.

Lord Ivar rauhoittui välittömästi, tiivisti tahtia uudestaan maltillisen toisen puolikkaan jälkeen ja irtosi maalisuoralla omille teilleen.

“Tämä meni tosi helposti, enkä sillä ollut hätää missään vaiheessa. Tämä on ollut aina hyvä hevonen”, Juha Utala korosti.

Ensimmäiseltä takasuoralta toista rataa ilman vetoapua tullut Love de Villeneuve tsemppasi voittajasta jääneenä toiseksi, ja kolmannesta sisältä vapaasti ulos päässyt Ranch Nero pinnisti kolmanneksi. Past Or Flash näytti loppukaarteessa vielä hyvävoimaiselta, muttei syttynyt kirimään, kun tilaa olisi ollut.

 

Toto76-6: Tasaisesti pelattu lähtö oli sitä myös käytännössä. Voiton vei seitsemänneksi eniten merkitty Crossover, jolla Hannu Torvinen saavutti päivän toisen osuman.

“Tämä oli viimeksi vähän vaisumpi, mutta se on ollut muuten tosi hyvällä mallilla ja päästiin tulemaan nyt hyvissä selissä loppusuoran alkuun asti”, Hannu Torvinen selvitti. “Vikassa kurvissa tuntui jo, että muilla ei ole yhtä paljon varaa kuin meillä, mutta vähän tiukille meni kuitenkin.”

Simo Saarisen ja valmentaja Riikka Helasrannan omistama Crossover kirjautti 2100 metrillä ajan 14,9a. Pitkässä kirissä vetoapua tarjonnut Nelilyn North Wind runttasi rehdisti toiseksi, ja hyvä oli myös nippa nappa kolmanneksi jäänyt T.M. Chagall, joka eteni alkuvaiheessa kolmatta rataa pitkin kärkihevosen rinnalle ja painui siitä loppukaarteen puolivälissä keulaan. Suosikiksi pelattu Newport Brodde taipui toisesta parista ulkoa jo viimeisellä takasuoralla.

 

Toto76-7: Vahva suosikki Bosses Lily voitti kierroksen päättäneen Espoon Palkinnon. Antti Teivaisen silmäterä vei tammakisan kymppitonnin ykköspalkinnon tuloksella 14,1a/2100 metriä.

Lähdöstä lisää erillisessä jutussa.