Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto75-1: 1 Lewis Li, 12,20 %, 1,68 euroa
Toto75-2: 2 Siirin Älli, 11,97 %, 10,10 e
Toto75-3: 1 Vie De Dream, 17,53 %, 40,58 e
Toto75-4: 10 Hard To Trick, 17,16 %, 167,84 e
Toto75-5: 13 Menoks, 7,90 %, 1099,63 e
Toto75-6: 3 Callela Ladyboss, 20,09 %, 7887,36 e
Toto75-7: 9 Intuto, 11,56 %, 19280,23 e

Seitsemän oikein -voitto-osuus 19280,23 euroa
Kuusi oikein 186,92 e
Viisi oikein 17,21 e

Vaihto 279 281,85 euroa

Toisena lähtönä Kajaanin Toto75-kierroksella ajettu Kainuu ajo päättyi Santtu Raitalan ajaman Siirin Ällin voittoon johtavan kupeelta.

Toto75-2: Kainuu ajossa sattui ja tapahtui heti kiihdytysvaiheessa, kun megasuosikkina matkaan ampaissut Välähdys laukkasi. Jani Ruotsalaisen ajama Koskelan Akseli otti keulapaikan, muttei pystynyt siitä voitto-otteluun.

Välähdys rynnisti hänniltä laukan jälkeen väkivahvasti mukaan voittotaistoon, mutta hävisi täpärästi johtavan rinnalta parhaaksi taistelleelle Siirin Ällille, ja pitkän tutkimisen jälkeen viime ja toissa vuonna lähdön voittaneen Välähdyksen laukan mitaksi ilmoitettiin 160 metriä, joten hylkäystuomio oli tosi.

”Välähdyksen laukka muutti sen, että koitettiin tosi kovaa liikkeelle. Pari lähtöä on ajettu ilman sekkiä, ja Älli oli pikkuisen epävarma, eikä saatu Koskelan Akselia torjuttua. Hevonen meni johtavan rinnalla hyväntuntuisesti, mutta Koskelan Akseli on tehnyt hyviä juoksuja keulasta, Välähdys oli mukana taistossa ja Vixen kiri kolmatta, joten en uskonut meidän voittoon ihan pystyvän”, Santtu Raitala kertoi.

”Loppukaarteeseen mennessä tuntui olevan keulahevosesta ote. En halunnut ajaa liian aikaisin alta pois, ettei Älli jää kavereitaan odottelemaan. Kaikki meni nappiin, ja Älli oli tosi hyvä tänään.”

Kakkossuosikki Siirin Älli voitti lähdön tuloksella 23,4a/2140 metriä. Antti Ojanperän valmentama voittaja palkittiin 10 000 eurolla.

Metkutus oli lähdössä toinen, Vixen kolmas.

Toto75-1: Ennen Kainuun ajoa kisattiin enintään 12 000 euroa ansainneiden lämminveristen lähtö. Siinä Esa Holopaisen ohjastama Lewis Li piti niukkaan keulavoittoon ennen Santtu Raitalan ajamaa suosikki Erica Fieldiä.

”Muutama kymmenen metriä ennen maalia hevonen hiljensi, kun luuli homman olevan taputeltu, jolloin meni tiukalle”, Esa Holopainen kertoi.

Minna Hentunen valmentaa voittajahevosta.

Toto75-3: Kajaanin kauden avausraveissa keulavoiton napannut Dreaming Artist yritti Pekka Vehviläisen kanssa uusia temppunsa. Lähellä siinä onnistuminen olikin, sillä ruuna johti pitkään, mutta maalisuoralla takaa kiritilat saanut Vie De Dream kiri Hannu Torvisen ohjastamana lopussa ohi.

Absolut Arctica oli maalissa edellä mainitun kaksikon jälkeen kolmantena. Suosikki Olle Roc joutui tekemään pitkän kirin kolmatta rataa pitkin.

“Hyvä treenikausi takana, ja juoksu onnistui meillä hyvin”, voittajan valmentaja Sakari Kolehmainen sanoi.

Toto75-4: Tammalähdön selkeä pelipohja Justine Case aiheutti lähdön uusinnan, kun ylitti linjan liian aikaisin. Hyväksytyssä startissa Tapio Perttusen suojatti lähti rauhassa matkaan, koki loppukaarteessa häiriötä, mutta rynnisti vielä maalisuoralla voittotaistoon yhdessä Dilba Sisun kanssa. Keulaan takamatkalta alussa edennyt Martti Pellikan valmentama ja ohjastama Hard To Trick kuitenkin oli maalisuoralla hieman karussa, ja sen etumatka riitti.

Hard To Trick voitti lähdön toisiksi pelatuimpana tuloksella 15,7/2120 metriä.

“Kiihdytys meni pitkäksi, mutten viitsinyt kuolemasta ajaa. Vastus oli kunnioitettavaa, että mietitytti kestääkö maaliin asti, mutta tänään kesti”, Martti Pellikka iloitsi.

Dilba Sisu oli maalissa toisena, Justine Case sai tyytyä kolmospalkintoon.

Toto75-5: Kylmäveristen tasoitusajossa Santtu Raitalan kyydittämä Aaprahami otti keulapaikan, jossa sai vetää avauskierroksen todella maltillista vauhtia.

Etusuoralla Juha-Matti Paavola iski Menoksin kanssa eteenpäin, ja kärkipaikan omistaja vaihtui kirilenkin alussa Menoksin haparoinnista huolimatta. Paavola ei jäänyt muita odottelemaan, vaan kolmas puolikas hurjasteltiin 21,5-vauhtia. Lopussa Vernanto lähestyi, mutta Menoks piti varmaan voittoon pikkuyllättäjänä.

“Mentiin sen verran hiljaa, että halusin viimeisen tuhannen ajaa sen mitä irti lähtee. Hevonen painoi selässä sen verran, että alkoi tökkimään edellä mennyttä. Lopussa jäi yksin ja oli rauhallinen, mutta jaksoi tulla hyvin perille”, Juha-Matti Paavola kertoi.

Toto75-6: Rataennätyskoe meni nappiin, kun Heikki Korhosen valmentama Callela Ladyboss latoi voittoajan 12,0a, joka peittosi Amour Avengerin nimissä olleen aikaisemman 12,7-tuloksen.

Callela Ladyboss täräytti heti startista kyselemättä kärkeen, jossa avasi 500 metriä tasan kymppiä. Etusuoralla Olli Koivunen kierrätti suosikki Cameron Evon rinnalle. Kierros mentiin 12,0-vauhtia.

Päätöspuolikkaalla Cameron Evo pyrki haastamaan Callela Ladybossia, mutta se piti 14,0-lopetuksessa varmaan voittoon.

“Hevonen meni tosi hyvällä painella. Kova hevonen oli rinnalla, koitettiin pitää se vähän taka-alalla”, Hannu Torvinen kertoi taktiikastaan. “Callela Ladyboss on tosi juoksija. Harvoin pääsee näin juoksijaa ajamaan. Ikää kun lisää tulee, tulee myös kovuutta, jolloin pystyy huipulla pysymään pitkään.”

Callela Ladyboss palkittiin 7000 euron ykkösrahan lisäksi 1000 euron bonuksella rataennätyksen johdosta.

Toto75-7: Lämminveristen 2640 metrin kisa oli tasaisesti veikattu, ja tasainen oli myös taisto lähdön ykkösrahoista. Mika Forssin ajokki Spirit Squadilla kokeiltiin keulasta, ja tamma oli voittotaistossa mukana aivan loppuun saakka. Ensin se sai haastetta Marko Hakkaraisen ajamalta Ukebell Jetiltä, mutta viimeisen sanan sanoi Kari Innasen käskyttämä Intuto, joka runttasi tasaisesta rintamasta parhaaksi.

“Oli oikeastaan ansaittu voitto tälle hevoselle, Kari Innanen mietiskeli. “Vanha ukko oli kiihdytykseen, jossa meinasin jäädä kauas. Pojat kääntelivät ulos, jolloin pääsin Mikan taakse, ja lopussa tilat. Periaatteessa varmasti voitti.”