Jyväskylän lauantairavit käynnistänyt kolmevuotiaiden suomenhevosten Junnustartti-finaali merkittiin Petri Laineen 1,07-kertoimisen Siirin Valtsun nimiin.

Neljän hevosen lähtö juostiin 2140 metrillä. Siirin Valtsu ja Karelia tekivät muihin heti auton takaa selvän eron. Sisäradalta aloittanut Siirin Valtsu/Hannu Torvinen piti johdon ja Karelia/Pekka Vilpponen seurasi. Räikeällä erolla ennen toisia peräkanaa edennyt edennyt kärkipari veti avauskierroksen 35,5. Viimeinen 500 metriä tultiin peräti 26,5-vauhtia.

Karelia nousi maalisuoralla ohitusyritykseen, mutta Vaelluksen ja Maisirin poika Siirin Valtsu piti asemansa kahdella hevosenmitalla. Hevosen uusi ennätys kirjattiin aikaan 33,8a.

Lokakuun alussa Siirin Valtsu juoksi jo ikäluokan SE-tulokseksi 31,0/2120 metriä voltista.

Parvelan Retulla maineeseen nousseen Petri Laineen lahjakkuus jatkaa viiden startin jälkeen tappiottomana ja siirtyy nyt tauolle. Laine on sekä Siirin Valtsun kasvattaja, omistaja että valmentaja, joka katsoo hyvällä hevosen fiksua tekemistä kilpailuissa.

”Se on niin lunki kaveri”, tallialueelta tavoitettu Laine luonnehtii. ”Kotioloissa kun sitä katselee, ei ikinä uskoisi, että se mihinkään viitsii juosta edes, kun se on vähän sellainen Hessu Hopon tyylinen. Välillä se kävelee karsinan ovien reunoja päin. Se on vähän semmoinen, mutta täällä ravipaikalla se ei hötkyile, vaikka on 3-vuotias ori. Mä oon aina sanonut, että se on parempi alku kuin Retu.”

Lauantaisen 5 000 euron ensipalkinnon myötä oriin voittosumma kohosi 14 000 euroon.

Päivitetty la klo 14.51: lisätty Petri Laineen kommentit.