Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 15 Sisuvius, 1,50 e
Toto76-2: 1 Enjoy Pepper, 3,10
Toto76-3: 6 Quattro Tilly, 6,50
Toto76-4: 10 Aatsi, 253,20
Toto76-5: 6 Laurila’s Denethor, 940,10
Toto76-6: 7 Äänestäjä, 1609,80
Toto76-7: 8 Venice, 4896,70

Seitsemän oikein -voitto-osuus 4896,70 euroa
Kuusi oikein 45,10 e

Takamatkalta matkaan kiihdyttänyt Sisuvius oli pysäyttämätön Seinäjoella. Hevosurheilu raportoi Toto76-kierroksen tapahtumat lähtö lähdöltä.

Hannu Kamppurin ja Sisuviuksen kiihdytys meni takamatkan juoksuradalta nappiin. Kaksikko eteni heti alussa salamastartin siivittämänä keulapaikalle.

Kolmen vuoden hiljaiselon jälkeen huippukuntoon kivunnut Sisuvius ei antanut muille armoa lopussa, vaan lopetti 22,5-vauhtia viimeiset 500 metriä ja irtosi helposti muista.

“Oliko se niin kovaa?” Ohjastaja-valmentaja Hannu Kamppuri oli ihmeissään, kun kuuli voittajahaastattelussa viimeisen puolikkaan kellotuksen.

“Nyt rupeaa helpottamaan, sillä Sisuvius on parantanut starttien myötä, eikä takapakkeja ole tullut”, Kamppuri ilakoi kahdeksanvuotiaan suojattinsa nykytilanteesta.

Sisuvius voitti kylmäveristen 2100 metrin tasoitusajon uudella ennätystuloksellaan 26,7 / 2120 metriä.

Voittajan takana matkannut Ato seurasi Teemu Okkolinin käsistä selvällä erolla toiseksi. Iikka Nurmosen kuskaama Korven Tinnitus ylsi kolmanneksi.

Toto76-2: Ari Moilanen torjui Enjoy Pepperin kanssa kiihdytyksessä ohitusta yrittäneet. Homma näytti pitkään olevan täysin edellä mainitun kaksikon hallinnassa, mutta sitten Jarmo Saarela löysi Erica Emen kanssa kiritilat.

Erica Eme kiri maalisuoraa hurjasti keulahevosen rinnalle, jolloin voittaja jouduttiin tarkistamaan maalikameran kuvasta. Enjoy Pepper piti kuin pitikin pintansa ja voitti tasoitusajon tuloksella 17,2 / 2100 metriä.

Juha Utalan suojatti Toto Grotto ylsi johtavan takaa kolmosrahoille.

Toto76-3: Kyvyt Esiin -divisioonakarsinta pysäytti suosikkien voittokulun.

Jari Kinnunen sai Quattro Tillyn kanssa juoksupaikan 2. ulkoa. Jo viimeisen takasuoran lopulla valjakko näytti jyräävän ohi keulassa vetäneen Casey Beyoncen ja Veli-Erkki Paavolan. Keulavaljakko sai kuitenkin kontrattua keulapaikan ja taisteli ykkössijasta vielä maalisuoralla.

Quattro Tillyn askellus oli lopussa kuitenkin niin ponteva, että se vyöryi varmaan voittoon ohi keulahevosen. Marko Hakkarainen oli suojattinsa Leonin kanssa kolmas.

“Tilanne oli hallinnassa jo loppukaarteessa”, Jari Kinnunen paljasti. “Hevosta on rakennettu kaikkien vaikeuksien jälkeen pitkän ajan tähtäimellä. Uskon sen parantavan seuraavaan vielä, kun se pääsee normaaliin startirytmiin.”

Mika Forss otti Westcoast Deweyn kanssa alun rauhassa, mutta hevonen laukkasi toisen puolikkaan alussa mahdollisuutensa.

Toto76-4: Kylmäveristen nousijadivisioonakarsinnassa jysähti totopaukku. Kaksikko Jarmo Saarela – Juhani Inkinen saalisti päivän toisen täysosuman, kun Lindy Poppinsin lisäksi Aatsi ylsi yllätysvoittoon.

Ensituntumaa Aatsiin ottanut Saarela pääsi ajokkinsa kanssa takarivistä keulapaikalle. Haastajat laukkailivat suosikki Vakuus mukaan lukien, tai niille jäi muuten jossiteltavaa. Aatsi polki kiltisti ravia maaliin saakka ja voitti vain 1,14 prosenttia rastittuna.

“Lämmityksessä jo tunsi, että tämä on ihan juoksija”, Jarmo Saarela mainitsi voittajahaastattelussa.

Antti Alangon valmentama Sisu Oskari vei kakkosrahat ennen Miika Tenhusta ja Valtin Simoa.

Toto76-5: Pronssidivisioonakarsinnassa Past Or Flash joutui vetämään keulassa vauhdilla, kun Fakir Victory löi tahtia rinnalla. Kummankin mehut hupenivat vauhdinpidossa, ja tuoreet voimat jyräsivät lopussa.

Alussa johtavan takana matkannut ja 1200 metriä maaliin 2. ulos noussut Laurila’s Denethor kiri loppua parhaiten ja nappasi kauden toisen voittonsa tuloksella 14,7a / 2100 metriä.

Ida Glitter kehitti päivän hurmoksessa ohjastaneen Jarmo Saarelan kannustamana räväkän loppuvedon, mutta joutui niukasti tyytymään kakkossijaan.

“Sata ennen tuntui, että ruuna voittaa helpomminkin”,  Laurila’s Denethorin ohjastaja Seppo Markkula kertoi ja totesi samalla hevosen menneen pykälän eteenpäin.

Kati Lindsbergin valmentama Finally Famous oli maalissa kolmantena.

Toto76-6: Viime vuoden Derby-voittaja Äänestäjä palasi kultakantaan kahden hutistartin jälkeen. Harri Kotilainen kiihdytti suojattinsa kanssa alussa keulapaikalle, jossa sai vetää kierroksen 31,0-vauhtia.

Toisen kierroksen valjakko pisteli vauhdilla ja teki takamatkan Diktaattorin ja kumppaneiden tehtävästä mahdottoman. Kovimman haasteen heitti takana matkannut Lumi-Aatos omistaja-valmentaja Jouni Yypänaho ohjissaan.

“Hevonen ei tee rakoa muihin, vallankaan kun kilpailtiin avovehkeillä. Ruuna parantaa sitten, kun laitetaan lappuja.”, Harri Kotilainen paljasti.

Ari Moilanen taiteili Vihin Mahdin tähti- vs. valiodivisioonakarsinnan kolmosrahoille.

Toto76-7: Kultadivarissa tammat saivat 20 metrin etumatkan 2600 metrin tasoitusajossa. Tähtitamma Venice palasi tauolta ja Mika Forss tarjosi ajokilleen tarkan reissun sisäradalla.

Vielä viimeisen puolikkaan alkaessa valjakko oli kaukana kärjestä, mutta Suur-Hollola-voittaja kehitti hurjan loppuriuhtaisun ja ehti vielä varmaan voittoon ohi Bret Bokon. Venicen voitto oli tamman uran 41.

Kolmantena maalilinjan ylitti Ville Tonttilan kuskaama Anastacia Trot

Lisää lähdöstä myöhemmin Hevosurheilun nettisivuilla.