TOTO5-VOITTAJAT, PELIOSUUS JA RIVIN ARVO

Toto5-1: 11 Wutan, 3,09 %, 19,22 €

Toto5-2: 16 Sitku, 5,23 %, 182,70 €

Toto5-3: 7 Unique Creation, 59,56 %, 271,13 €

Toto5-4: 12 No Limit Royalty, 13,49 %, 961,77 €

Toto5-5: 2 Mary Hotshot, 2,97 %, 10 194,84 €

Vaihto: 78 421,86 €

Jokimaan Toto5-kierros oli yllätyksellinen. Reilut kolme kuukautta Noora Rinne-Nirvan valmennuksessa ollut Sitku aloitti heti uusista käsistä voitolla.

Suvelan Unelma eteni nopeasti keulaan 20 metrin takamatkalta. Se sai vetää keulassa ensimmäisen kierroksen maltilla, sillä avauskilometri mentiin aikaan 35,5. Kierros ennen maalia Esa Holopainen reissutti 40 metrin pakilta startanneen Sitkun keulahevosen rinnalle. Vauhti kiristyi merkittävästi toisella kierroksella, kun kolmas puolikas mentiin jo 26,5-kyytiä.

Loppusuoran puolessa välissä keulahevosen vastarinta oli nujerrettu, kun 27-vauhtisessa lopetuksessa Sitku vastaili hallittuun voittoon ulkoa toiseksi kirineelle Ypäjä Norpalle. Voittotulokseksi kirjattiin 29,1ke.

”Kyllä tämä oli vähän yllätys, että tämä näin hyvä oli heti pitkältä tauolta, mutta tämä on lahjakas hevonen”, Esa Holopainen kommentoi radan voittajahaastattelussa. ”Tuntui, että vauhti oli todella hidasta, joten ajattelin ajaa johtavan rinnalle, kun tämä on aina jaksanut niin hyvin mennä. Kun ajoin keulahevosesta ohi niin tuntui, että se jäi vähän siihen, mutta kyllä se sitten vastasi hyvin ulkopuolelta tulevalle.”

Omistaja oli myös tyytyväinen oriin päivän esitykseen.

”Kyllä meno näytti hyvälle. Myyjäkin soitti jo ja onnitteli. Voitto oli kyllä yllätys, kun ei sillä oltu kotona kovaa ajettu. Hevonen oli ihan oikeasti hyvä”, Senior-Tallin Markku Kujala kommentoi tuoreeltaan startin jälkeen.

Sitku muutti Senior-Tallin omistukseen helmikuussa. Kaupankäynti lähti liikkeelle Hevosurheilun ilmoituspalstalta.

”Mulla oli pieni ilmoitus Hevosurheilussa, että ostetaan nuori starttikuntoinen suomenhevonen ja Kaisa (Tamminen) oli jollain suurennuslasilla lehteä lukenut ja soitti”, Kujala naurahti.

Sitku on neljän vuoden takaisen derbyvoittaja Humiron kaksi vuotta nuorempi pikkuveli ja Kujalalla onkin hevosen suhteen odotuksia tulevaisuudessa.

”Kyllä jos se vain terveenä pysyy, niin kyllä mä uskon, että tällä jonkun verran pärjää. Kaisa sanoi, että soita Holopaiselle ja kysy, että millainen se on, niin Esa sanoi heti, että tee kaupat, niin aletaan ajaa kilpaa. Sitku on erittäin hieno hevonen, oikea herrasmies. Alkuun se piti vähän meteliä tänne tullessaan, mutta meni viikko, niin se asettui.”

 

Tapio Perttunen oli kotiradallaan illan avainohjastajia voittamalla kaksi Toto5-kohdetta. Molemmat tuli omilla valmennettavilla, kun avauskohteessa Wutan kiitti kärjen avaustuhannen kaahoittelusta leiskauttamalla 4. ulkoa ykköseksi. Kolmannessa kohteessa Perttunen kiidätti kierroksen suurimman suosikin Unique Creationin keulaan ensimmäisellä takasuoralla, josta voitto irtosi helppoon tyyliin.

T5-pelin toinen keulavoittaja oli päätöskohteen voittanut Mary Hotshot, joka oli samalla myös illan suurin yllättäjä. Neljännessä kohteessa Jarno Kauhasen valmennuksesta nyt kahdesti startannut No Limit Royalty kiersi 6. ulkoa lopulta varmaan voittoon. Voitto oli hevoselle ensimmäinen sitten viime syyskuun.