Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 5 Smooth Criminal 37,11 %, 2,50 e

Toto4-2: 6 Iinan Prinssi 28,69 %, 3,20 e

Toto4-3: 2 Ellix Rhyme 4,19 %, 71,40 e

Toto4-4: 5 Snowline Cherry 3,98 %, 555,20 e

 

Vaihto: 60 652,20 euroa

Ylivieskan sunnuntairavien avauskohteen suosikki Smooth Criminal joutui aloittamaan kirinsä huonosta selästä jo puolimatkassa, mutta voitto tuli lopulta helposti.

Toto4-1: Hamis Fameraiser toi lisäväriä lähtöön. Se piti sisältä johtopaikan ja painoi sitten niin kovasti ohjille, että paineli kierroksen reilusti muiden edellä aikaan 13,5.

Toisena hevosena toista tullut Smooth Criminal kiersi etusuoralla vetämättömästä selästä toiselle radalle ilman vetoapua, ajoi tasaisesti eteenpäin ja sai takasuoran alussa eteensä pääjoukon kärjessä sisärataa juosseen Quiet Leaderin, joka kuroi samalla umpeen eroa kärkihevoseen.

Quiet Leader painui keulaan loppukaarteen puolivälissä. Janne Soronen oli hetkeä ennen kääntänyt Smooth Criminalin jo vapaalle radalle, ja yliote siirtyi pian suosikille.

Quiet Leader tsemppasi rehdisti perille ja näytti tulevan vielä takaisin taistoon, mutta Smooth Criminal piti varmasti ja maalissa eroa oli lähes hevosenmitta. Voittoajaksi kirjattiin 16,0a/2100 metriä.

“Tämä oli tosi voimissaan tuossa loppukaarteessa, ja sitten turhan aikaisin ajoin sen keulaan. Se jäi odottelemaan kaveria, vaikka voimia oli vaikka millä mitalla”, Janne Soronen painotti.

Muut putosivat kaksikon kyydistä. Neljännessä sisällä matkannut Better Boost työntyi loppuhetkillä jälkijoukon kärkeen kolmanneksi.

 

Toto4-2: Takamatkalta hyvin lähtenyt suosikki Iinan Prinssi pääsi kaarteessa jo toiseksi, kun paalun kaksikosta Harjujen Roomeo laukkasi. Iinan Prinssi eteni johtaneen Tellun Visun taakse ja nousi takasuoran lopulla rinnalle, kun takaa alkoi tulla painetta.

Iinan Prinssi painui kolmannen puolikkaan täyttyessä keulaan ja piti varmaan voittoon ajalla 32,7/2100 metriä.

“Tämä on yllättänyt meidät positiivisesti”, Juhani Harmoinen iloitsi. “Tämä on iso hevonen ja oli viime vuonna vielä joka kohdasta niin kipeä, ja sitten oli mahaongelmat. Ei löydetty sillä lailla, mutta nyt tiedetään, että on mahassa aika pahat viat. Pitää seurata hyvin tarkkaan, kun tämä ei kestä hirveätä kipua.”

Suurimmalla numerolla kilpaillut Masun Vilke sai edetä neljänkympin pakilta enempiä kiertelemättä kärkiryhmään, oli kolmannessa kaarteessa kolmannessa ulkona ja eteni päätöspuolikkaan käynnistyessä jo Iinan Prinssin tuntumaan.

Vakavampaa haastetta Masun Vilke ei pystynyt tarjoamaan, mutta oli varmasti toinen. Markin Satulla oli parijonossa jonkinlaisia ongelmia puolimatkassa, mutta se tuli rytmistä uudelleen kiinni saatuaan tasaisen hyvin perille ja punnersi edellisistä jääneenä kolmanneksi.

Puolimatkassa etusuoralla Iinan Prinssin taakse toiseen ulos päässyt Temetrius laukkasi takasuoran alkupuolella.

 

Toto4-3: Lähes 70-prosenttisesti merkitty kohteiden luottohevonen Rapid Leader pääsi kaarteen jälkeen johtoon ja sai siinä vetää aika lailla haluamaansa tahtia, muttei maalisuoralla syttynyt taistelemaan ja jäi kolmanneksi.

Kolmannesta sisältä viimeiselle takasuoralle mentäessä edellä menneen Star To Be Lovedin perässä toiselle radalle noussut Ellix Rhyme löysi maalisuoran alussa väylän vapauteen ja kiri sitten napakasti voittoon, joka tuli ajalla 17,9a/2100 metriä.

Neljänneksi eniten pelattua Ellix Rhymea ajoi sen valmentaja Saara Leino, jolle ohjastustehtävä oli vasta seitsemäs ja voitto ensimmäinen. Edellisestä ajokerrasta oli aikaa yli kahdeksan vuotta.

“Ellix Rhyme on ollut mulla vasta reilu kaksi kuukautta ja tuli joulukuussa starttiin puolen vuoden tauolta”, Saara Leino taustoitti. “Tällä hetkellä ei muita kilpahevosia olekaan. Siitostammoja on ja kasvatustoimintaa on ollut vuodesta 2004. Pohjatyötä lähinnä tehnyt näiden kanssa, varsojen opetusta ja treenaamista.”

Kärjestä hieman jääneenä toisena hevosena toista rataa juossut Mind Magic hyökkäsi takasuoran alussa, kiri kolmatta rataa tasaisen hyvin ja oli maalisuoralla jo kiinni voitossa, muttei päätössatasella pystynyt vastaamaan Ellix Rhymelle.

Rapid Leader kesti kolmanneksi ennen Mind Magicin kannoilla kirinyttä Tomacia.

 

Toto4-4: Johtoon avannut Snowline Cherry luovutti paikan kaarteessa Sannu Mustangille, joka sai määrätä tahdin.

Neljänteen pariin jäänyt suosikki King Casper aloitti kirinsä noin 800 metriä ennen maalia. Se eteni takasuoralla voimalla kärjen kimppuun, hankki heti yliotteen ja painui loppukaarteeseen mentäessä keulaan.

Kärkipaikan menettänyt Sannu Mustang laukkasi samassa, ja Snowline Cherry pääsi etenemään vapaasti King Casperin kantaan, josta puristi suoralla ykköseksi tuloksella 17,8a/2100 metriä.

“Tarkoitus oli päästä ehdottomasti sisäradalle”, Eija Sorviston suojattia ajanut Niko Jokela paljasti. “Tämä lähti ekat metrit selvästi lujiten, niin ajattelin, että antaa mennä ensin keulaan ja annetaan sitten pois. Santtu meni takasuoralla keulaan, ja ajattelin, että se menee menojaan eikä sille pärjätä, mutta sitten Jannen hevonen laukkasi ja tämä imaisi heti siihen Santun perään. Siinä rupesi tuntumaan, että näinköhän tässä pitää yrittää kääntää toiselle. Käännettiin kiriin, ja tamma hoiti homman hyvin.”

Voitto oli 7-vuotiaalle tammalle uran toinen. Ensimmäinen tuli vuonna 2015.

Ensimmäisen takasuoran lopulla kolmannelta radalta toiselle ilman vetoapua päässyt Oh Conny Lie Star ei pystynyt ottelemaan kärkisijoista, mutta tuli tasaisen rehdisti loppuun asti ja sinnitteli edellisistä jääneenä kolmanneksi.

Cankus Thunderball ei ehtinyt ajoissa auton taakse ja joutui kuluttamaan voimiaan jo ajaessaan muut kiinni. Se selvisi viidenteen ulos ja sai tulla kirivaiheessa King Casperin perässä, muttei jaksanut nousta enää taistoon.