Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 1 Spade Ace Frido, 0,70 euroa
Toto65-2: 3 Juliette Lax, 1,70
Toto65-3: 8 Ricocone, 21,00
Toto65-4: 5 Girl On Fire, 120,20
Toto65-5: 3 Diamond Duo, 561,70
Toto65-6: 12 Merit, 3846,10

Kuusi oikein -voitto-osuus 3846,10 euroa
Viisi oikein 77,70 e.

Derbyn Kesäsuosikki oli lopulta Ari Moilasen ajokin Spade Ace Fridon hallintaa, kun kovin haastaja laukkasi mahdollisuutensa.

Nelivuotiaiden tasoitusajossa Ari Moilanen onnistui alussa pitämään Atupemin ja Iikka Nurmosen ulkopuolellaan tiukassa alkurynnistyksessä.

Markku Nieminen iski etusuoralla  Callela Leonardin kanssa kärkiparin kimppuun, mutta isku ei tuottanut toivottua tulosta.

Spade Ace Frido pyrki maalisuoralla irti muista, Atupem saavutti sitä hitaasti mutta varmasti. Kamppailu ratkesi 100 metriä maaliin, kun Atupem sotkeutui askelissaan ja laukkasi hylkäykseen.

“Kova aloitus oli, joka kesti pitkään. Vähän saatiin hengähtää, mutta kierros jäljellä tuli taas hevosia eteenpäin”, Moilanen muisteli lähdön tapahtumia.

“En osaa sanoa olisiko Iikka pystynyt meitä ohittamaan ravilla”, Moilanen ei osannut kertoa miten kaksinkamppailussa olisi molempien ravatessa käynyt.

Reetta Even valmentaman Spade Ace Fridon voittotulos oli 14,4 / 2100 metriä. Voitto oli ruunalle jo viides peräkkäinen ja palkittiin 4000 eurolla.

Hannu Torvisen ajokki Batman Evo ehti takamatkalta, Antti Teivaisen ajokki Golda Paris oli kolmas.

Toto65-2: Sama mies – eri hevonen.

Kylmäveristen tasoitusajossa keulavaljakko oli vahvoilla edellisen lähdön tapaan.

Tauolta palannut kykytamma Juliette Lax avasi keulapaikalle Ari Moilasen käsistä. Valjakko sai vetää avauslenkin 28,5-vauhtia, eikä ollut kirikierroksella yllätettävissä.

Jussi Suomisen valmennettava irtosi muista kevyesti tuloksella 26,7 / 2100 metriä.

Olli Koivusen kuskaama Lover rymisteli loppua vauhdikkaasti ja ehti niukasti toiseksi. Hannu Lindströmin suojatti Marj-Lovviisa rutisti johtavan rinnalta kolmanneksi.

Toto65-3: Sitten mentiin eikä meinattiin!

Enintään 13 500 euroa tienanneiden ryhmäajossa ajettiin hurjaa kyytiä. Esa Holopainen Daniel Roffin rattailla ja Juha Utala Doubledipin ohjissa olisi halunnut päästellä keulasta. Avauskierros oli täydellä matkalla hurjasti 10,5-vauhtinen. Kun vielä suosikit laukkasivat, oli kenttä avoin yllätykselle.

Seppo Markkula oli Rose Cogerin kanssa pitkään voitossa kiinni, mutta sitten iski Tommi Kylliäinen Ricoconen kanssa ja lipui niukasti voittoon tuloksella 13,6 / 2100 metriä.

“Se, että hevonen oli nänkin hyvä heti pitkältä tauolta yllätti”, Kylliäinen myönsi.

Toto65-4: Seppo Markkula kirkasti hopean kullaksi.

Markkula kiihdytti Girl On Firen kanssa keulapaikalle Teräsmiesliigassa.  Matkavauhti pysyi maltillisissa 19,0-lukemissa. Girl On Fire lopetti viimeisen puolikkaan 14,5-vauhtia ja piti hallitusti perille.

“Hevonen lähti hyvin liikkeelle ja saatiin ajaa omaa ajoa. Tamma piti suht’ varmaan voittoon”, Markku sanaili.

Ari Moilasen illan kolmas napakymppi ei jäänyt kauas, kun An-Maria kiri sähäkästi voittajan tuntumaan.  Esa Holopaisen suojatti Dream Of Celebrity lopetti sisäradalta kolmosrahoille.

Toto65-5: Enintään 175 000 euroa tienanneiden ryhmässä pidettiin vauhtia.

Antti Veteläinen Landers Powerin kärryillä ja Erkki-Pekka Mäkinen Classic St Patin puikoissa kiistelivät kärkipaikasta 08,0-avauksessa. Kenttä kääntyi lopussa.

Iikka Nurmonen tarjosi Diamond Duolle namureissun, jonka ori palkitsi lipumalla helppoon voittoon tuloksella

“Juoksu onnistui joka kohdassa tosi hyvin” Nurmonen myönsi.

Tauolta palannut Rocket Zet tsemppasi Jukka Torvisen kannustamana toiseksi, Seppo Markkulan menestys jatkui Moonlight Cloudin rattailla kolmossijan muodossa.

Toto65-6: Suursuosikki jäi voitotta päätöskohteessa.

Jukka Torvisen ajokki Klena Vito ei onnistunut pitämään kihdytyksessä keulapaikkaa. Valjakko oli ratkaisevan pitkään vailla kiritilaa, mutta ehti lopulta toiseksi.

Ari Moilanen oli Ice Winen kanssa kiinni voitossa, mutta tamma kadotti maalisuoralla ravinsa ja laukkasi. Näin Olli Koivusen ajokki Merit vyöryi yllätysvoittoon.