Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 7 Spade Ace Frido, 1,00 euroa
Toto65-2: 2 Cesam’s Deja Vu, 3,40
Toto65-3: 1 Bosses Lily, 4,50
Toto65-4: 3 Aisha Simoni, 10,30
Toto65-5: 14 Sheikki, 232,10
Toto65-6: 9 Still Loving You, 292,30

Kuusi oikein -voitto-osuus 292,30 euroa
Viisi oikein 4,30

Reetta Even suojatti Spade Ace Frido häikäisi Vermon voitossaan.

Nelivuotias Spade Ace Frido on kulkenut Reetta Even valmennuksesta upeasti. Neljä yhteistä kilpailua on tuonut kolme täysosumaa. Viimeisin niistä tuli vakuuttavalla esityksellä keskiviikkona Vermossa.

Ari Moilanen poimi nelivuotiaan kanssa keulapaikan kiihdytyksen jälkeen. Kierros mentiin 15,0-kyytiä, mutta se ei ruunan jaloissa tuntunut. Se lopetti keulasta 12,0-vauhtia ja karkasi viimeisellä sadalla metrillä muista kauas.

Spade Ace Frido korjaili ennätyksensä lukemiin 14,5a / 2100 metriä. Kovasta voittotuloksesta huolimatta Moilasen mukaan läheskään kaikki ei ollut pelissä.

“Näkemykseni mukaan hevonen olisi pystynyt sekunnin verran parantamaan”, Moilanen latasi.

Moilanen kuvaili kyvykästä aloittelijaa lunkiksi kaveriksi. Hänen mukaansa Spade Ace Frido on mennyt startti startilta eteenpäin. Ruunan edesottamuksia voi seurata pian uudestaan.

“Ensi keskiviikkona kokeillaan uudestaan”, Moilanen suuntasi katsettaan jo tulevaan.

Hannu Torvisen ajokki Sunrise Racyfree ja Hannu Lindströmin suojatti Sundsvik Godiva väänsivät kakkosrahoista, joka päättyi ensin mainitun kaksikon hyväksi.

Toto65-2: Salamakypärät ottivat sitten mittaa toisistaan.

Emma Väre latasi Westcoast Victorian kanssa ylivoimaista kyytiä keulaan. Valjakko johti pitkään, mutta ei perille saakka.

Sisärata veti lähdössä. Toni Ripatin ajokki Cesam’s Deja Vu juoksi 3. sisällä, josta pääsi etenemään lopussa sisäkautta. Ruuna kiri sieltä lopulta helposti ohi keulahevosen.

“Katsoin, että sisäradassa on sellainen imu, että ajetaan sieltä ja luotetaan tuuriin”, Ripatti selvitti taktisia kuvioitaan.

Ellinoora Laurilan kuskaama BWT Braveheart ehti kalkkiviivoilla vielä toiseksi.

Toto65-3: Tammat pyrkivät seuraavaksi tähdeksi.

Antti Teivaisen silmäterä Bosses Lily oli veikattu Tammatähden suursuosikiksi, koska alla oli huikea suoritus. Tamma viiletti viime viikolla vain kolmen kymmenyksen päähän SE:stä.

Bosses Lily ei ollut Vermossa yhtä hyvä, mutta riitti silti voittoon. Teivainen piti sisäradalta johtopaikan itsellään ja matkavauhti pysyi koko ajan reippaana. Tapio Perttusen suojatti Yahuu Hoss heitti lopussa tiukan haasteen, mutta päänmitta erotti tammat tikulla.

“Bosses Lily toimi hyvin, mutta ei ollut niin terävä kuin viikko sitten. Olisiko palautumisaika ollut lyhyt”, Teivainen pohti.

Bosses Lilyn voittoaika Tammatähdessä oli 13,1a / 2100 metriä. Yahuu Hoss oli toinen, Seppo Markkula Moonlight Cloudin kanssa kolmas.

Toto65-4: Kengättömät ravurit veivät mailin tulituksessa parhaat palat.

Tapio Perttunen sai alussa Aisha Simonin rattailla toisella radalla Playboy Salan vetoavun eteensä. Edellisessä startissaan häikäissyt tamma kiri siitä väljästi ylivauhtisen juoksun voittajaksi.

“Monta hyvää elementtiä on tässä hevosessa. Sillä on hyvin paljon annettavaa, jos terveenä vain pystyy”, Perttunen kehui Pasi Tikkalan valmentamaa hevosta.

“Tammalle varaa jäi paljonkin, se tuli omalla paineellaan viimeiset 200 metriä”, Perttunen paljasti.

Jarmo Villanen sai tuulettaa kakkossijaa, kun Beatboxer kiri hänniltä toiseksi. Finn McCool jaksoi kolmanneksi Ari Moilasen kanssa.

Toto65-5: Kylmäveristen tasoitusajossa nähtiin illan yllätys.

Matti Lautamäen suojatti Sheikki palasi tauolta, mutta pystyi silti rutistamaan loppua selvästi pontevimmin.

“Viikko sitten ajettiin puolireipas hiitti, jossa Sheikki oli tosi hyvän tuntuinen, mutta aina voitto tauolta yllättää”, Sheikin ohjastaja Arto Hammar myönsi.

Kahden prosentin Sheikin voittotulos oli 25,8 / 2120 metriä.

Sampo Kujalan treenaama Mistersuomi oli toinen ennen Hannu Lindströmiä ja Marj-Lovviisaa.

Toto65-6: Toisen kerran viisivuotiaana juossut Still Loving You palasi kultakantaan.

Markku Nieminen teki suojattinsa kanssa pitkän 1200 metrin kirin, mutta hevonen voitti silti varmasti. Kenneth Danielsenin Safe Crossing yritti haastaa lopussa, mutta ei saanut otetta.

“Hyvä oli esitys, vaikka hyvä se oli viimeksikin. Silloinkin ori olisi ollut liki, mutta en tiedä miksi se teki koukkauksen, jossa hävittiin parikymmentä metriä”, Nieminen ihmetteli Vermon viime kerran loppukaarteen tilannella.

Nieminen odottaa Still Loving Yousta kovaa hevosta tulevaisuudessa.

“Odotetaan vuosi kaksi niin tästä kuullaan vielä. Mielestäni se kuuluu Suomessa syntyneiden eliittiin. Ja muutaman vuoden päästä sen kuuluu olla taistelemassa isoissa lähdöissä.”

Still Loving Youn voittotulos oli komea 13,8 / 2120 metriä.