Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 6 Spirit Squad 2,28 %, 16,92 e

Toto65-2: 1 Social Network 3,29 %, 248,30 e

Toto65-3: 1 Sahara Sandstorm 10,34 %, 1846,10 e

Toto65-4: 2 Sähköäijä 23,38 %, 6065,76 e

Toto65-5: 10 Smiley Match 54,61 %, 6065,76 e

Toto65-6: 3 Kevinin Tähti 19,00 %, 14153,46 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 14153,46 euroa

5 oikein 167,24 euroa

 

Vaihto: 111 123,06 euroa

EM-tapahtuma alkoi Vermossa perjantai-illan Toto65-kierroksella, jonka avauskohteessa johtoon ampaissut Spirit Squad piti asemansa maaliin asti.

Toto65-1: Timo Salmelan valmennuksessa kilpaillut Spirit Squad jäi viime lauantain Teivon startin jälkeen Matti J. Mäkisen talliin, josta käsin aloitus sujui täydellisesti.

Jukka Torvinen kiidätti Timo Haapajärven tamman auton takaa terävästi johtopaikalle, ja kun Lily’s Star lähti kakkosradalta myös kohtalaisen hyvin, jäi ykkösnumerolla kilpailleelle suurelle suosikille Beat Of Lovelle paikka kärkihevosen takana.

Kuolemanpaikka oli Lily’s Starille tasaisen reippaassa menossa liikaa, mutta se kesti kuitenkin niin hyvin, ettei Beat Of Love saanut täyttä mahdollisuutta. Mitenkään päivänselvää ei tosin ollut, että Beat Of Love olisi ohi tullutkaan, sillä Spirit Squad pystyi kiristämään 14,5-aikaisessa päätöksessä vielä maalisuoralla.

“Tiesin kyllä, että hevonen lähtee tosi kovaa, ja olen tällä yhden lähdön voittanut juuri keulapaikalta. Se oli mailin matka, mutta tuossa vähän ennen lähtöä, kun pruuvasin hevosta, se tuntui oikein superhyvältä. Siinä tuli sellainen fiilis, että voitaisiin vaikka voittaa”, illan toisen voittonsa saavuttanut Jukka Torvinen kertoi.

“Hevonen vaihtoi tietenkin paikkaa. Ei sille varmaan hirveästi ole ehditty mitenkään tehdä, mutta jotenkin se oli tänään tosi jämerä. Korvat jäi kiinni, ja varaa tuntui jäävän aika paljon.”

Spirit Squad oli tammojen rajatussa rahasarjassa viidenneksi eniten pelattu yllättäjä. Kuusivuotiaan tamman kauden kolmas täysosuma tuli 2120 metrillä ajalla 13,2a. Jukka Torvisen mukaan rata on sateesta huolimatta napakka ja sitä kautta nopea.

Viimeisen satasen vapaasti tullut Beat Of Love seurasi voittajaa uhkaamatta toiseksi, ja neljännestä sisältä tosi sujuvasti kiriin päässyt Fika nousi kolmanneksi.

 

Toto65-2: Montélähtöön saatiin samantasoinen yllätysvoittaja, kun vetotöistä huolehtineen I’m Just a Sundin takaa vapaasti kirinyt Social Network työntyi juuri ajoissa täpärästi edelle.

Voitto oli 6-vuotiaalle Social Networkille kauden kolmas ja tuli ajalla m15,8a/2120 metriä. Myös edellinen tuli keväällä raviratsastuksessa.

Ruotsin rekisterissä kilpailevan Social Networkin omistajan Stall Onen edustaja Seppo Palmroos kertoi, että isolla rahalla kaksi vuotta sitten hankittu hevonen on ollut heille pettymys ja mennyt parhaiten juuri montéssa.

“Lämmityksessä tuntui tosi hyvälle. Keulahevonen vähän karkasi, ja meinasinkin jo, etten saa enää kiinni, mutta kyllä vaan tuli lopun niin hyvin”, ohjissa ollut Virpi Kuossari kertasi.

Lähdön suosikki Nitro Diablo seuraili pienen porukan hännillä, iski loppukaarteen alkupuolella uloimmas neljännelle radalle ja puristi 12,5-lopetuksessa kärkiparia uhkaamatta kolmanneksi. Toiseksi eniten merkitty Special Envoy U.S. pilasi lähtölaukkaan.

 

Toto65-3: Derbyrevanssin vienyt Sahara Sandstorm oli edellisten voittajien tavoin viidenneksi käytetyin merkki, mutta se kuului melko tasaisesti merkittyjen pelihevosten ryhmään.

Sisältä lähtenyt Sahara Sandstorm selvisi paikkojen löydyttyä kolmanteen pariin ulos, josta se kiersi toisen kaarteen jälkeen johtaneen Hudson Webin rinnalle.

Henri Bollström piti Sahara Sandstormin kanssa tempon tasaisen kovana, eikä Hudson Web pystynyt loppukaarteeseen mentäessä enää vastaamaan.

Uhkaajia ei ilmaantunut, ja selvä voitto tuli 2620 metrillä ajalla 14,7a. Timo Korvenheimon valmentama Sahara Sandstorm kuittasi kauden kuudennesta voitosta 3000 euroa.

“Tämä on enemmän vahva kuin nopea ja jaksaa pitää vauhdin maaliin saakka”, Henri Bollström perusteli rohkeaa ratkaisuaan. “Ravi oli vähän vähän kulmikasta, ettei ravannut ihan niin hyvin kuin normaalisti. Se on ollut pikkaisen pehmeällä ja liukkaalla radalla aina vähän sellaista hakemista. Ihan puhdasta se ei ollut, mutta eteenpäin vievää kuitenkin.”

Taipuneen Hudson Webin takaa loppukaarteessa jyrkästi ulommas hakeutunut Zogo Match kiri voittajalle selvästi hävinneenä toiseksi, ja kolmannesta ulkoa viimeisellä takasuoralla kirikaistalle kääntänyt Ronaldo Malibu puristi kolmanneksi.

Kuolemanpaikalle avannut suosikki Jolly Roy sai avaustuhannen jälkeen selän tallikaveristaan. Se sai tulla kiertelemättä, mutta tyytyi tasaisella esityksellä neljänteen sijaan.

 

Toto65-4: Toiseksi eniten pelattu Sähköäijä piti lyhyen matkan ryhmässä suosikki Larsmanin takanaan ja voitti ennätyksellään 22,8a. Aiempi ennätys parani melkein puolitoista sekuntia.

Kolmannesta ulkoa toisen kaarteen lopussa kirikaistalle noussut Sähköäijä jyräsi vauhtijuoksussa vahvasti maaliin asti, eikä perässä tullut Larsman pystynyt hyvästä yrityksestä huolimatta ohitukseen.

“Meillä oli hyvä lähtöpaikka. Varman päälle lähdettiin, ja kovaa oli vauhti”, Satu Juntusen 6-vuotiasta ruunaa ajanut Tapio Perttunen kertasi. “Larsman antoi tosi hyvän vastuksen, ja kun maali on tuolla vähän kauempana kuin ennen, niin kyllä tiukille meni. Sähköäijä on petrannut ja petrannut, ja sillä on varmaan hyvä tulevaisuus, kun terveyttä vaan riittää.”

Johtoon kiihtyneen Niemen Eemilin rinnalle kasipaikalta edennyt Rankkari hankki päätöspuolikkaalla otteen ja painui maalisuoralle kaarruttaessa kärkeen. Se ei jaksanut sitten vastata, mutta kesti edellisistä jääneenä kolmanneksi ennen taustalta tasaisesti kirinyttä Aronin Muistoa. Enon Vilppi laukkasi lähtösuoralla.

 

Toto65-5: Kaikki mukana olleet systeemit jatkavat päätöskohteeseen, kun Salamakypärät-kilpailun osalähdössä kohteiden kovimmat prosentit kerännyt Smiley Match voitti.

Nuorten ohjastajakilpailua kokonaispisteissä johtava Niki Finnström ajoi puolisonsa Christa Packalenin valmentamaa Smiley Matchia, joka takarivin sisimmältä paikalta lähteneenä menetti alussa metrejä edestä laukanneen Yeezuzin takana.

Smiley Match kiersi puolimatkassa neljännestä parista johtaneen Highscore Lucan rinnalle, jonka kukisti tasaväkisessä voittokamppailussa. Ajaksi kirjattiin 16,0a/2120 metriä.

“Viimeisessä kurvissa ajattelin jo, että tämä on helpompaakin, ja istuskelin vaan ja kattelin ympärille, mutta Ollilla (Olli-Pekka Holopainen) vastasi sitten hienosti koko maalisuoran. Mutta kyllä mun hevonen kanssa kontrasi ja piti hienosti voittoon”, Niki Finnström kehui.

Viimeisellä takasuoralla kolmannesta parista ulkoa hyökännyt ja loppukaarteessa kärkiparin tuntumaan toiseen ulos edennyt Qvidja’s First seurasi kolmanneksi.

Kuvan otti Pekka Salonen.

Niki Finnström voitti Salamakypärät-kilpailun osalähdön perheen 4-vuotiaalla tammalla Smiley Matchilla. Kuva: Pekka Salonen

 

Toto65-6: Rivi päättyi toiseksi eniten pelatun Kevinin Tähden voittoon kylmäveristen kolmen kilometrin kilpailussa.

Alkumatkan toista rataa ilman vetoapua kiertänyt Kevinin Tähti jatkoi avaustuhannen jälkeen toisessa ulkona, kun kolmatta rataa jyrännyt Viliviima eteni johtaneen Laylan rinnalle.

Reilu kierros jäljellä neljännestä parista selässä kolmannelle radalle lähtenyt ja takasuoran alussa vielä ulommas hyökännyt Siporin Santtu eteni loppukaarteen alussa vuorostaan kärjen kimppuun, kun takasuoralla otetta hankkinut Viliviima laukkasi päätöspuolikkaalle lähdettäessä ja pystyi kaarteen alkupuolella kääntämään ulkoradoille.

Siporin Santtu sai myös heti yliotteen, mutta sekin pilasi pian laukkaan. Kevinin Tähti sai tulla näin turhia kiertelemättä ja ratkaisi maalisuoralla aika varmasti.

“Olin tyytyväinen, kun päästiin johtavan rinnalle, mutta Teemu lähti sitten Viliviimalla eteenpäin. Hetken aikaa koitettiin vastata, mutta siinä kohtaa ei vaan vauhti riittänyt”, Antti Ojanperän valmentamaa Kevinin Tähteä ajanut Santtu Raitala kertasi.

“Lopussa oli vähän hassut tunnelmat. Kevin vähän ihmetteli, kun selkä vaihtui edessä ja tuli laukkoja. Se oli itekin sen tuntuinen, että hän voisi lähteä samalle askellajille menemään, mutta kun päästiin takaisin rytmiin, tunsi kyllä, että sillä on tosi hyvin vielä voimia jäljellä ja ainakin vakava haaste heitetään. Se on mennyt huiman paljon eteenpäin, ja siihen on tullut sellaista suoritusvarmuutta. Ei se vieläkään ihan hiffaa, mutta koko ajan paremmin.”

Reilu kierros jäljellä kiriin lähtenyt Rallin Muisto puursi tasaisesti perille ja oli kolmas ennen laukkansa selvittänyttä Siporin Santtua. Tauolta palannut suosikki Vilju ei pystynyt nousemaan kärkitaistoon.