Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 9 Star Martini 69,87 %, 2,00 e

Toto5-2: 1 Fiannan Mahti 21,72 %, 5,30 e

Toto5-3: 2 Expanse’s Tornado 18,98 %, 13,30 e

Toto5-4: 1 Unnan Tähti 17,69 %, 25,40 e

Toto5-5: 3 Langen’s Airborne 28,28 %, 30,40 e

 

Vaihto: 74 173,40 euroa

Porin rata-alueen peitti perjantai-iltana sankka sumu, ja ravit keskeytettiinkin 3. lähdön jälkeen vähäksi aikaa. Sumun seasta kuitenkin selvittiin.

Toto5-1: Pääpelin pankki Star Martini seuraili takarivistä lähteneenä toisen radan jonossa neljäntenä. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentamaa ruunaa ajanut Mika Forss teki ratkaisunsa toisen kaarteen jälkeen ja lennätti suursuosikin etusuoran aikana johtaneen Global Optionin rinnalle.

Vauhti kiihtyi selvästi, eikä Global Option pystynyt pitkään vastaamaan. Star Martini sen sijaan jatkoi samaa hyvää tahtia omille teilleen. Ylivoimavoitto tuli 2100 metrin kisassa ajalla 13,6a.

“Hevosella on nyt jotenkin biorytmit ja itseluottamus kohdillaan”, Mika Forss naurahti. “Se menee kyllä semmoisesta juoksemisen riemusta, että koko ajan tuntuu, että mennään pirun hiljaa ja se pyytelee jo lisää vauhtia. Ei tarvi kuin vähän hillitä sitä ja tarkkailla toisten tekemisiä.”

Olosuhteet eivät haittaa Forssin mukaan kilvanajoa: “Tietysti se on katsojille ikävää, mutta radalla näkee sellaisen 150 metriä suunnilleen eteensä, eli on tosi hyvä näkyväisyys.”

Pienen porukan hänniltä loppukaarteessa ulkoradoille iskenyt Sivori Effe ehti voittajasta reilusti jääneenä toiseksi. Sisällä toisena ja kolmantena matkannut Archie Ride pääsi sujuvasti vapaille, oli lopussa jo kiinni kakkossijassa ja sijoittui Sivori Effen kirittyä ohi kolmanneksi. Paikkojen selvittyä toiselle radalle ilman vetoapua päätynyt Falcon Håleryd laukkasi viimeisellä takasuoralla.

 

Toto5-2: Sisältä lähtenyt Fiannan Mahti piti johtopaikan viimeiselle takasuoralle asti. Päätöskierroksen alkupuolella kolmannesta parista hyökännyt Jori Pollea tuli niin vauhdikkaasti rinnalle, että painui saman tien ohi.

Fiannan Mahti ei kuitenkaan luovuttanut ja puristi maalisuoralla uudestaan edelle. Muut jäivät kaksikon kyydistä, kun toiseksi eniten pelatulle Fiannan Mahdille kellotettiin 2100 metrillä ennätyslukemat 30,9a.

“En ole hevosta koskaan ajanut, mutta tuli sellainen hevonen rinnalle, jolle en halunnut keulapaikkaa antaa, vaikka sellainen toive oli”, Susanna Taimin valmentamaa 6-vuotiasta ruunaa ohjastanut Hannu Torvinen selvitti. “Leivon Timppa pääsi takasuoralla ohi, mutta tämä tuntui silti edelleen hyvältä. Voitosta oli vaikea puhua, mutta tuntui kuitenkin, että hevonen vetää ihan hyvin. Ei vaan pystynyt vastaamaan siellä takasuoralla, mutta päästiin hyvin siihen peesiin ja voitti kyllä helposti loppupeleissä.”

Isosalon Kiira seurasi kärjen takaa selvästi jääneenä kolmanneksi. Kierros jäljellä viidennestä ulkoa hyökännyt Bietro kiri jo sen ohi, muttei jaksanut tulla täysillä perille ja jäi neljänneksi.

Lähdön suosikki Popedia myöhästyi startissa eikä noussut takaa enää kahinoihin.

 

Toto5-3: Kärjestä jonkin verran jääneenä toisena hevosena toisen radan jonossa matkannut Expanse’s Tornado hyökkäsi viimeisellä takasuoralla, kiri tasaisen vahvasti perille ja ehti juuri ajoissa ykköseksi.

Kärjen takaa viimeisellä takasuoralla vapaasti ulos päässyt Overfun Match painui loppukaarteessa keulaan ja oli pitkään kiinni voitossa. Sitä ajoi Olli Koivunen, ja Harri Koivunen luotsasi oman tallin voittajaa.

“Se on vähän tahmea eikä tykkää siitä, jos sitä matkalla käskee. Sitten sitä joutuu lopussa aina hoputtamaan lisää, että se vähän kärsii käskyinflaatiosta ja siihen pääsi matkalla syntynyt sellainen hajurako”, Harri Koivunen kertoi. “Lopussa oli sitten pieni tsemppi päällä kuskillakin, että tuo takatukka on syötävä, jos menisi mies vaikka parturiin.”

Toiseksi eniten pelattu Expanse’s Tornado kirjautti 2100 metriä ajan 15,0a, joka jää vain kolme kymmenystä sen ennätyksestä.

Expanse’s Tornadoa niin matkalla kuin kirissä seuranneet Gunvald ja Wall Street Comery nousivat seuraaville sijoille. Jälkimmäinen oli lähdön suosikki.

Takarivistä voimalla eteenpäin ajanut Stampede Alley pääsi ensimmäisen takasuoran lopulla kärkeen. Tempo pysyi hyvänä, ja Stampede Alley antautui ennen loppusuoraa. Leon taipui toiselta radalta ilman vetoapua.

 

Toto5-4: Johtohevosen takaa päätöskierroksella pois hakeutunut Unnan Tähti löysi tiiviin porukan keskeltä vapaille ja kiri maalisuoralla neljättä rataa pitkin terävästi toiseen peräkkäiseen voittoonsa.

Arto Hammarin valmentamaa Unnan Tähteä ajoi Mika Forss, jolle täysosuma oli kohteissa toinen. Tuloksen 30,6/2100 metriä tehnyt Unnan Tähti oli toiseksi pelatuin.

Viimeisellä takasuoralla vauhdikkaalla spurtilla kuolemanpaikalle edennyt Kapor pinnisti toiseksi. Johtopaikalla juossut Jasun Velho ja viimeiseltä takasuoralta kolmatta rataa ilman vetoapua tullut Suiketar ylittivät linjan samanaikaisesti ja jakoivat kolmannen sijan.

Lähdön suosikki Pälvi Tuttu selvisi mukavasti toiseen pariin ulos, josta se jatkoi puolimatkassa Malus Huvituksen laukattua ilman vetoapua. Se ei takasuoralla kuitenkaan pystynyt vastaamaan Kaporille ja juuttui sitten sen taakse kiinni.

 

Toto5-5: Hannu Torvisesta tuli heti perään toinen tuplavoittaja, kun viimeisen takasuoran alkupuolella toisesta ulkoa hyökännyt suosikki Langen’s Airborne erkani päätöspuolikkaalla omille teilleen.

Olli Lähtisen valmentama 3-vuotias Langen’s Airborne teki 2100 metrillä ennätystään sivuavan ajan 15,8a.

“Jotenkin hevonen tuntui heti, kun ekoja kertoja sillä ajoin, niin se oli tosi kivan tuntuinen hevonen, mutta se suorittaminen vaan oli sellaista, ettei se ollut ihan tämmöistä. Nyt on hienoa, että Olli on saanut sen hienoon kuntoon ja hevonen on löytänyt itsensä”, Hannu Torvinen kehui.

Ensimmäisellä takasuoralla kolmannesta sisältä toiselle radalle ilman vetoapua noussut Oxhouse Forty-Four ei pystynyt kierrosta myöhemmin vastaamaan selästään iskeneelle suosikille, mutta tuli rehdisti perille ja puristi niukasti toiseksi.

Ensimmäisen takasuoran alusta johtanut Global Uncommon ja viimeisellä takasuoralla neljännestä parista hyökännyt Empere’s Bud tulivat maaliin tasapäin ja jakoivat kolmannen sijan.

Lujaa lähtenyt Feels Like Flying laukkasi ensimmäisessä kaarteessa.