Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 10 Starzinner, 1,50 euroa
Toto65-2: 1 Vixen, 13,30
Toto65-3: 6 Bosses Lily, 33,70
Toto65-4: 4 Tuurin Toivo, 374,40
Toto65-5: 10 Colorado Ecus, 616,80
Toto65-6: 10 One Break Broline, 1099,20

Kuusi oikein -voitto-osuus 1099,20 euroa
Viisi oikein 28,20 e.

Iikka Nurmosen ohjastama ja valmentama Starzinner otti vakuuttavan täysosuman Toto65-pelin avauskohteessa Vermossa.

Hannu Torvinen latasi Olivia Trotin rattailla kärkeen enintään 69 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa. Vetojuhdan paikka oli tarjolla Olli Koivusen ajokille Tea Cakelle, joka sai vetää avauslenkin vain 18,5-vauhtia. Kirikierros oli hölkkätahdin jälkeen luonnollisesti räväkkä.

Iikka Nurmonen jäi Starzinnerin kanssa taivaltamaan toiselle ilman vetoapua. Nurmosen ei tarvinnut suojattiaan vauhdittaa, vaan Suomessa kolmannen kerran kilpaillut huippumenijä lipui oikein hallittuun voittoon 11,0-lopetuksessa.

“Hevonen alkoi itse pyydellä tuhat jäljellä, että nyt lähdetään juoksemaan. Se kiristi itse vauhtiaan ja irtosi helposti muista”, Nurmonen kehui suojattiaan.

Iikka Nurmonen maalailee urallaan yli puolet starteista voittaneelle 6-vuotiaalle mielenkiintoista kesäkautta.

“Kesäkenkään kun siirrytään, uskon hevosen parantavan aika paljon”, Nurmonen ennusti.

Kilometriajalla 15,4a / 2100 metriä voittanut Starzinner oli avauskohteen suosikki peliprosentilla 41.

Starzinnerin ja Tea Caken jälkeen kolmanneksi ylsi Antti Teivaisen ajokki Flynn Boko.

Toto65-2: Enintään 145 000 euroa tienanneiden kylmäveristen vuoro näyttää päivän kunto.

Starttiraketti Pyörylän Paroni avasi keulaan. Seppo Markkulan ajokki ei luopunut keulapaikasta heti, mutta toisen puolikkaan alussa Santtu Raitala pääsi Nopsan Vauhdin rattailla vetotöihin. Muut nimet ratkoivat kuitenkin voiton.

Markus Porokan kaksikko Vixen – Koivikon Kalle rymisteli loppua parhaiten ja toi valmentajalle kaksoisvoiton. Mika Forssin kyydittämä Vixen oli tallin osallistujista etevämpi juostuaan 2. ulkona.

“Hevosen lämmitys oli mukava ja se teki aivan loistavan startin”, Forss kehui tauolta palannutta menijää.

Vixen oli pikkuyllättäjä 9 prosentin kannatuksella.

Toto65-3: Tammatähdessä tuttu nimi päihitti kilpakumppaninsa.

Kaksi kovaa avaajaa erottui alussa muista. Ari Moilasen tälle kertaa ajama Twigs Voici sai kovan haasteen Antti Teivaiselta ja Bosses Lilyltä. Jälkimmäinen kaksikko painui kaarteessa kärkeen, eikä siitä ohi tultu, vaikka Hannu Torvisen ajokki Ranch Kelly kovasti maalisuoralla kiritti.

“Arin kanssa tosissään lähdettiin matkaan. Tamma ei ollut ekoilla askelilla nopea, mutta 100 metriä juostuna käskin sitä ja se vaihtoi rytmiä. Viimeiset 200-300 metriä tultiin tosi kovaa, ja tamma piti varmaan voittoon”, Teivainen jutteli.

Tähtitamma Bosses Lilyn voitto oli kauden ensimmäinen. Lähdön kolmossuosikin peliosuus oli 22 %.

Toto65-4: Kierroksen pelipankki kaatui.

Ari Moilanen kaasutti suursuosikki Topmarin kärkeen. Markus Porokan ohjastama Kobardi antoi rinnalla painetta ja jyräsi kärkeen loppusuoran taistossa. Voimia loppuun oli eniten säästynyt kuitenkin Arto Laaksosen ajokille Tuurin Toivolle, joka kiri yllätysvoittoon 4 prosentin kannatuksella.

“Tarkkana sai olla koko matkan – loppusuorallakin. Hevonen tekee laukan ykskaks kuten Kuopiossa, jossa laukkaan tuntui palavan voitto. Se olisi tehnyt silloin hyvä juoksun, joten olin toiveikaus. Se ei häpeä näitä hevosia vastaan yhtään”, Laaksoselle Tuurin Toivon voitto ei tullut ainakaan suurena yllätyksenä.

Toto65-5: Teräsmiesliigan vuoro, jossa voima puhui.

Hannu Torvinen eteni Get Luckyn kärryillä kärkeen alussa. Toisen lenkin alussa Seppo Markkula kierrätti voimanpesä Colorado Ecusin toisen radan veturiksi. Siitä Erik Skutnabbin valmennettava jyräsi hallittuun voittoon tuloksella 16,8.

“Hevonen oli lämmityksessä hyvä, vähän liian meneväinen, mutta tyyli oli hyvä. Luottavaisin mielin lähdettiin matkaan. Tällä on hyvä ajaa johtavan rinnalta, se paikka on kuin tälle tehty. Ruuna vastasi varmasti, eikä ollut väsynyt”, Markkula kertoi.

Olli Koivusen ajokki Selene Lune lopetti toiseksi, Guido di Quattro oli kolmas.

 

Toto65-6: Suosikin voitto päätti kierroksen.

Jukka Torvisen ajama Ranch Nero iloitteli keulassa avauslenkin peräti 14,0-vauhtia, ja kenttä kääntyi.

Tommi Kylliäinen sai herkutella One Break Brolinen rattailla 3. ulkona ja se iski siitä todella helppoon voittoon suoraan paussilta.

“Keula piti liian kovaa vauhtia, joka auttoi meitä, mutta luulen, että hevonen olisi voittanut muutenkin”, Kylliäinen arveli.

One Break Broline oli suosikki (22 %).