Stone Capes Nasty yllätti Vermossa komealla menollaan Kyvyt Esiin -divsioonan finaalissa keskiviikkona.

Ari Moilanen löi luun kurkkuun vastustajilta jo kiihdytyksessä. Kaisa Toivosen valmentama Stone Capes Nasty painui viuhuen keulaan. Stone Capes Nanet ja Callela Kailash olivat saaneet nappijuoksu, mutta ne olivat aseettomia, kun Moilanen antoi palaa taas loppukaarteessa. Reilut pari kuukautta sitten Toivoselle siirtynyt viisivuotias tuplasi voittosummansa 76-finaalin 5500 euron ykköspalkinnolla mutta tuntuu edelleen lupaavalta sarjoihinsa. Lähtö oli myös kasvattajien Saku Mikkolan ja Punkarin Hevostalli Ky:n juhlaa, sillä yhtymä sai kaksoisvoiton kasvateillaan.

“Stone Capes Nasty oli oikein hyvän tuntuinen lämmityksessä”, ensimmäistä kertaa tamman ohjissa vieraillut Moilanen kertoi.

“Niin se oli lähdössäkin. Helppoa oli.”

Vermon toisen 76-finaalin vei huippulupaava Lissun Eerikki. Viisivuotias ori jyräsi vastustamattomasti kärkeen, vaikka Esa Holopainen oli joutunut ohjastamaan sen hyökkäykseen jo kierros ennen maalia. Pekka Luukkosen suojatti sai kiertää loppumatkan ilman vetoapua kolmannella radalla, mutta se ei painanut loppumetreillä, ja keulan Ekin Toiveelta ei löytynyt vastausta.

Ekin Toiveen valmentaja Aimo Vuorisalo ja ohjastaja Hannu Torvinen saivat Vermosta mukavan revanssin puolen tunnin päästä, sillä jämsäläiskaksikon Hopeless Guy kiri upeasti illan kovimpaan tulokseen 11,8!