Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 1 Stonecapes Poe, 0,60 euroa
Toto65-2: 8 Voe Epeli, 2,80
Toto65-3: 3 Tutun Tiltu, 7,50
Toto65-4: 11 Laurila’s Denethor, 44,50
Toto65-5: 3 Crossover, 125,70
Toto65-6: 10 Axel Foley, 333,40

Kuusi oikein -voitto-osuus 333,40 euroa
Viisi oikein 9,00

Ari Moilasen ajokille Stonecapes Poelle oli kaavailtu ennakkospekulaatioissa selkäjuoksua sisäradan lähtöpaikalta, mutta valjakko pitikin keulapaikan. Se oli avain voittoon.

Ari Hartikaisen valmentama Stonecapes Poe piti keulapaikan helposti itsellään, mutta mitään sunnuntaihölkkää nelivuotias ei saanut suorittaa. Jukka Torvisen ajokki Borgmester hiillosti rinnalla, jolloin avauslenkki mentiin enintään 7500 euroa tienanneiden ryhmäajossa peräti 13,5-tahtia.

Kovasta avauskierroksesta huolimatta Stonecapes Poella oli voimia lopussa ja se torjui tiukimmin ohitusta yrittäneen Rite On Birdlandin ja Hannu Torvisen oikein varmasti.

”Stonecapes Poella oli paljon ongelmia, mutta viime kesänä sen hampaita hoidettiin oikein urakalla. Hevonen on muuttunut paljon: se ottaa treeniä vastaan, voi ja syö hyvin, ja tulosta tulee”, omistaja Lena Lindblom kertoi voittajahaastattelussa.

”Kova avauslenkki hirvitti, mutta hyvin Stonecapes Poe tsemppasi, vaikka oli varmasti väsynyt, kun ratakin on vähän haastava”, Lindblom kiitteli suojattiaan.

Ari Moilanen vahvisti, ettei Vermon kavioura ole keskiviikkona nopeimmillaan.

”Rata on 1-1,5 sekuntia hidas, mutta kelpo rata olosuhteisiin nähden.”

Stonecapes Poe oli Toto65-avauskohteen kakkossuosikki prosentein 30.

Toto65-2: Kylmäveristen enintään 4500 euroa tienanneiden ryhmäajo voitettiin johtavan rinnalta.

Henri Bollströmin ajokki Voe Epeli kiihdytti johtavan rinnalle. Keulassa ravannut Hovin Turbo lankesi takasuoralla laukalle, jolloin Voe Epeli rynnisti kärkeen. Ville Koiviston ajokki Elis Halm kiritti Voe Epeliä lopussa, mutta todellista uhkaa se ei voittajalle pystynyt luomaan.

”Voe Epeli pääsi hyvin matkaan ja heti kuolemanpaikalle. Siinä kohdassa ajattelin, että jos hevonen vain ravaa, niin sen on pakko pärjätä”, Voe Epelin omistaja-valmentaja-kasvattaja Valtteri Vahvaselkä hehkutti lähdön jälkeen.

Voe Epelin ja Elis Halmin jälkeen kolmanneksi sijoittui Arto Hammarin ajokki Tähtimenevä.

Voe Epeli oli lähdön kolmossuosikki prosentein 14.

Toto65-3: Ensimmäisen suosikkivoittajan vuoro.

Tällä kertaa vauhdissa olivat enintään 13 500 euroa tienanneet kylmäveriset.

Hannu Torvinen karautti Tutun Tiltun kanssa keulaan, josta myös ajettiin. Mika Forssin ajokki Mikori haastoi Tutun Tiltua lopussa, mutta keulahevosella oli virtaa lisätä vauhtiaan tuntuvasti ja pitää pintansa perille saakka.

Tutun Tiltu voitti tuloksella 28,2a / 2100 metriä.

”Jännitystä riitti viimemetreille saakka. En osannut sanoa, miten hevonen tulee keulasta loppuun, kun alku oli kuitenkin kova”, Tutun Tiltun valmentaja Jorma Konnu sanaili.

Tutun Tiltu oli suosikki prosentilla 38.

Toto65-4: Dramaattinen viimeinen puolikas nähtiin illan ykkössarjassa.

Pekka Korpi sai pidettyä tulisessa alkurynnistyksessä keulapaikan Arctic Passionin kanssa. Mika Forss ajoi suosikki Star Martinin kanssa vielä avauslenkin aikana eteenpäin ja pääsi monen yllätykseksi aina keulapaikalle saakka. Tilanne näytti olevan kierroksen pelipankin hallinnassa, mutta Star Martini kompastui viimeisellä puolikkaalla laukalle ja menetti pelin.

Santtu Raitala luuli ajavansa Laurila’s Denethorin kanssa kakkossijasta, mutta voitto tippuikin kaksikolle.

”Mikan hevonen (Star Martini) oli saanut tasaisen juoksun ja loppukaarteeseen mentäessä sillä näytti olevan kaikki hallinnassa. Ajattelin, että jos hevonen toinen olisi”, Raitala myönsi keskittyneensä realistisesti kakkossijan metsästykseen suosikin päästyä keulaan.

Laurila’s Denethor oli lähdön kakkossuosikki peliprosentilla 11.

Arctic Passion puristi toiseksi ennen tauolta palannutta Fiery Sidiä.

Toto65-5: Suosikkivoittajan vuoro.

Ari Moilanen latasi Crossoverin kanssa kiihdytykseen ja pääsi etenemään Kurt Sånnan ohitse keulaan. Se oli ratkaisevassa asemassa, sillä suurempaa prässiä valjakko ei matkan aikana saanut, vaan hallitsi lopussa kevyesti perille tuloksella 16,8a / 2100 metriä.

Jorma Ruokosen ajokki Kurt Sånna piti johtavan takaa toiseksi. Astrophoto kiri vaikeista asemista kolmanneksi Hannu Torvisen käsistä.

Crossover oli todella niukka pelisuosikki (28 %).

Toto65-6: Santtu Raitala liittyi Moilasen kanssa illan tuplavoittajien kerhoon.

Mika Forssin ajokki Sunbeam sai vetää keulassa sopivaa tahtia ja valjakko puristi toiseksi. Santtu Raitalan ajokki Axel Foley puristi parhaiten loppua ja ohitti Sunbeamin lopussa.

Voittaja saalisti jo kolmannen täysosuman peräkkäin Vermossa.

Axel Foley oli päätöskohteen suosikki peliprosentilla 28.