Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 6 Stoneisle Quidam 13,54 %, 11,14 e

Toto4-2: 1 Kansainvälinen 18,32 %, 25,69 e

Toto4-3: 2 Cherokee King 10,71 %, 75,06 e

Toto4-4: 4 Coldspring 16,21 %, 248,26 e

 

Vaihto: 67 222,00 euroa

Torstainelkku alkoi Jyväskylän Killerillä pikkuyllätyksellä, kun Sami Vehviläinen piti Stoneisle Quidamin ravilla ja hyödynsi yli puolet avauskohteen merkeistä keränneen Tagquerin alkumatkan pahan laukan.

Toto4-1: Toisesta parista ulkoa viimeisellä takasuoralla kärjen rinnalle edennyt Stoneisle Quidam tuli hyvin perille ja piti mitan voittoon, joka oli Juha Pylkkäsen 5-vuotiaalle ruunalle uran toinen.

“Hevonen halusi lähteä heti alusta, mutta koitettiin vaan äkkiä saada se selkään, että se rauhoittuisi”, Sami Vehviläinen kertasi taktisia valintoja. “Vähän kurveissa oli koko ajan ongelmia ja kova vääntö oli loppuun asti, mutta aika varmasti se piti sitten. Kaikin puolin hyvä esitys.”

Olosuhteet eivät ole tällä hetkellä otolliset eikä Killerin rata ole läheskään nopeimmillaan. Stoneisle Quidamin ajaksi kirjattiin 2140 metrillä 18,2a.

Lähtösuoralla laukannut Silica Man tavoitti pääryhmän toisen kaarteen lopussa ja jatkoi kolmannessa ulkona, josta haastoi Stoneisle Quidamin tiukasti. Todella vakavaa uhkaa se ei pystynyt lopulta kuitenkaan muodostamaan.

Kolmannesta sisältä myöhään tilaa saanut Arya spurttasi loppuhetket terävästi ja nousi kolmanneksi.

Puolimatkassa muut kiinni saanut Tagquer jatkoi neljännessä ulkona Silica Manin takana ja puristi siitä jääneenä vielä rehdisti neljänneksi.

 

Toto4-2: Pitkältä tauolta palannut Kansainvälinen johti ykköspaikaltaan maaliin asti. Se oli kolmanneksi pelatuin ja teki 2140 metrillä ajan 30,7.

Esa Holopainen ajoi Harri Lindin valmentamaa 6-vuotiasta oria, joka voitti toissa syksynä Satakunta-ajon. Viime kausi meni kuitenkin penkin alle siemennyspukille hyppäämisen yhteydessä tulleen loukkaantumisen vuoksi.

Ennätykseen perustuva sarjamääritys suosi Kansainvälistä. Sarja ei ollut ajallisesti erityisen istuva, mutta voittosummia vertailtaessa tehtävä oli Kansainvälistä suosiva.

“Harri ei ole hirmu kovaa ajanut tällä treeneissä, niin siihen nähden oli kiva, että sai tuon alun ajaa vähän rauhallisemmin”, Esa Holopainen kertoi. “Tämä oli vähän laiskankin nihkeä, mutta uskon, että tämä piristyy, kun pääsee kilpailemaan. Tuntui jo, että voi hävitäkin, mutta hyvin se lähti vastaamaan, kun tuli molemmin puolin hevoset tuohon rinnalle. Kyllä se vaan piti niukkaan, mutta aika varmaan voittoon. Olen aina tykännyt tästä. Tämä on erikoisen järkevä ja on pelannut fiksusti kaikissa starteissa.”

Suosikiksi pelattu Minskaus hyökkäsi toisesta ulkoa maalisuoralle tultaessa ja puristi Kansainvälisen kupeelle toiseksi.

Ensimmäisen takasuoran lopussa tyhjää sisärataa Kansainvälisen taakse edennyt Huuger käänsi loppusuoran avautuessa sisäkentän ohituskaistalle, muttei pystynyt taistelemaan loppujen lopuksi ihan voitosta ja jäi kolmanneksi.

 

Toto4-3: Nappijuoksun johtaneen Azorit Lloydin takana saanut Cherokee King spurttasi 1.16-vauhtisessa lopetuksessa maalisuoran ohituskaistaa pitkin varmasti ykköseksi.

Harri Kotilainen ajoi Petri Baltzarin 9-vuotiasta ruunaa, joka oli viidenneksi pelatuin ja teki 2140 metrillä ajan 18,7a. Voitto oli sille kaikkiaan seitsemäs, mutta edellisestä ehti vierähtää yli puolitoista vuotta. Tämän kauden avaus viikko sitten ei sekään lupaillut paljon.

“Oli sinä päivänä ollut normaalia vaisumpi, mutta sen jälkeen ollut normaali ja lähtöpaikka oli tänään hyvä. Sai hyvän juoksun, niin ei ollut niin hirmuinen yllätys mulle se voitto”, Harri Kotilainen totesi. “Tämä on rehti hevonen, kun tällä on se hyvä päivä. Selkäjuoksulla se tulee lopun napakasti. Kaarteet ei ole ihan parasta mahdollista, mutta sisärataa nekin hoituu.”

Suosikiksi luotettu Azorit Lloyd piti toiseksi ennen Makemakea, joka lähti taustalta reissuun jo ensimmäisen takasuoran alussa ja eteni toisessa kaarteessa kuolemanpaikalle, josta tsemppasi sitkeästi.

 

Toto4-4: Kolmannesta sisältä päätösvaiheessa vapaille löytänyt Coldspring spurttasi suoran tulisesti ja teki tempun, johon moni ei ole pystynyt, kun se ohitti Troopersin.

Yli 55-prosenttisesti merkitty Troopers oli kohteiden pelatuin hevonen. Se lähti toisen kaarteen jälkeen takaa kuudennesta ulkoa kolmannelle radalle, jonne sai heti selän eteen, ja tuli kohta jonossa kolmantena.

Troopers kiersi loppukaarteeseen mentäessä neljännen radan kautta kärkiparin ulkopuolelle ja hankki maalisuoralla yliotteen, muttei 1.15-vauhtisen päätöksen loppuhetkillä pystynyt vastaamaan Coldspringin kiriin.

Santtu Raitala ajoi Jouni Hakkisen valmentamaa 7-vuotiasta Coldspringiä, joka kirjautti ajan 18,2a/2140 metriä. Coldspring oli toiseksi pelatuin, vaikkei sillä ollut viime vuodelta yhtään voittoa. Koko uralta niitä löytyy nyt kylläkin jo kahdeksan.

“Pikkutauko oli takana, niin koitin ajaa tammalla kiltisti tämän startin, eikä olisi haitannut, vaikka olisi jääty tuonne sisälle pussiin”, Santtu Raitala huomautti. “Ei ollut todennäköistä, että pakka niin paljon repeäisi, että päästäisiin voitosta mittelemään, mutta kuittasi sitten kyllä oikein tosi kivalla tyylillä Troopersista ohi. Troopers on oikein viimeisen päälle sitkas kilpahevonen ja lähti vielä viime metreillä vastaamaan, mutta kyllä Coldspring suoritti kanssa hienosti.”

Taustalla pitkään pysytellyt Lucille Bourbon kiri maalisuoran vahvasti ja ehti monen vastustajan ohi kolmanneksi.