Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 1 Sue’s Photo 26,17 %, 3,53 e

Toto5-2: E.V. Mici 38,15 %, 5,85 e

Toto5-3: 2 Bismarck Comery 66,69 %, 6,88 e

Toto5-4: 1 Aron Viima 18,93 %, 15,74 e

Toto5-5: 1 Piquant Stride 5,87 %, 98,98 e

 

Vaihto: 88 354,30 euroa

Teivon tiistairivin ensimmäinen merkki saatiin satatonnareiden mailin ryhmästä, josta tuli viidellä osallistujalla lönköttelykisa ja Sue’s Photon näytös.

Toto5-1: Niukaksi suosikiksi luotetulla Sue’s Photolla ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia pitää sisältä johtopaikkaa. Kun muut ryhmittäytyivät saman tien sen taakse jonoon, kunnon vauhtiin päästiin vasta maalisuoralla.

Viimeiset metrit paineltiin vinhasti, kun koko päätöspuolikas taittui 1.11:n lukemiin. Maltillisen alun jälkeen Sue’s Photon ajaksi kirjattiin 15,1a. Voitto oli Tapio Mäki-Tulokkaan tallin 7-vuotiaalle ruunalle vasta kauden toinen, mutta koko uralla niitä on jo 21 kappaletta.

Grand Ale haparoi vähän ennen linjaa, ja sen jälkeen meillä oli kiihdytyksessä ihan selvästi paras vauhti päällä”, Santtu Raitala kertasi alkuvaihetta. “Tämä rauhoittui hyvin menemään siinä keulassa, ja tuntui, että kyllä jotain ihmeellistä pitää sattua, jos joku tästä tänään ohi tulee. Se rullaili tosi kivasti sisälle, ja jäi vielä kaikki oljenkorret käyttämättä. Oikein optimaalinen näin taukostartiksi, kun tultiin tosi kovaa loppua ja hevoselle jäi vielä voimia talteen.”

Ensimmäisestä kaarteesta toista rataa ilman vetoapua tullut Thai Profit pisteli myös juosten maaliin ja työntyi voittajaa uhkaamatta toiseksi. Sen takaa vapaasti kiriin päässyt Ice Wine pinnisti kolmanneksi, kun Merit putosi voittajan takaa.

 

Toto5-2: Kun suosikki Feels Like Flying laukkasi häirittynä ensimmäisessä kaarteessa, johtohevosen rinnalle päätyneen E.V. Micin tehtävä helpottui muuten kevyessä seurassa olennaisesti.

E.V. Mici painui viimeisellä takasuoralla keulaan ja varmisti voiton 1.13-vauhtisella päätöspuolikkaalla. Koko 2100 metrille ajaksi tuli 16,4a.

“Tuo on oikea paikka tälle, kun voimaa riittää”, Hannu Korpi hihkaisi pikaisesti voittajaesittelyssä käydessään.

Feels Like Flying tavoitti muut vasta viimeiselle takasuoralle mentäessä, iski saman tien vapaalle radalle ja nousi väkivahvasti toiseksi.

Toisesta parista ulkoa E.V. Micin perässä viimeisellä takasuoralla sisäradalle seurannut Feeling Flash piti kolmanneksi.

Johtopaikalla juossut Twist In Time laukkasi yllättäen 900 metriä ennen maalia. Sen takaa kärkeen päässyt Father Allan Lay taipui jo takasuoralla.

 

Toto5-3: Kohteiden pelatuin hevonen Bismarck Comery piti tiukassa kiihdytyksessä johtopaikan, sai sitten jo kaarteesta vetää sopivaa vauhtia ja nykäisi lopussa.

Tilanne näytti olevan suursuosikin hallinnassa, mutta maalisuoran alkupuolella toisesta ulkoa kirikaistalle noussut BWT Bayern tykitti loppuhetket niin tulisesti, että ehti maaliin lähes samanaikaisesti. Santtu Raitala ajoi äänityöläisenä tunnetun Juha Jokisen uutta suojattia.

“Bismarck Comery oli tosi hyvän tuntuinen koko ajan, ja tuntui jo tuossa, ettei eihän ketään voi tätä enää saavuttaa, kun tultiin niin lujaa tuota loppusuoraa”, Olli Koivunen kuvaili. “Meidän hevonen tuli niin paljon kuin jaloistaan pääsi, mutta Santun hevonen pääsi loppusuoraa vielä lujempaa. Olin satavarma, että Santtu tuli ohi. Se on ollut viime niin liekeissä muutenkin, että on kaksinkamppailut voittanut, mutta onneksi oli tänään tuurit meidän puolella.”

Päätöspuolikas taittui 1.11:n kyytiä, ja koko 2100 metrille ajaksi tuli 15,3a. Voitto oli 4-vuotiaalle Bismarck Comerylle kauden yhdestoista, ja se syrjäytti voitokkaimpien lämminveristen listalla tallikaveri Callela Einsteinin kärkipaikalta, kun sillä on koossa enemmän kakkosia. Voitto oli Olli ja valmentaja Harri Koivuselle illan toinen.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Cacshot ei pysynyt lopussa mukana, mutta kesti selvästi hävinneenä kolmanneksi.

 

Toto5-4: Ykkösnumerolla kilpaillut Aron Viima johti 2100 metrin tasoitusta alusta loppuun. Esa Holopainen ajoi Pauli Raivion 6-vuotiasta ruunaa, joka oli kolmanneksi pelatuin ja kuittasi 1500 euroa ajalla 29,4.

“En tiennyt siitä oikeastaan mitään”, Esa Holopainen kertoi. “Lämmitin sen, ja se meni tosi mukavasti siinä. Ainakin itsellä nousi odotukset, että voitaisiin vähän pärjätä. Tarkoitus ei ollut keulaan yrittää, mutta tämä painoi niin innokkaasti tuossa lähdössä, ettei ollut oikein muuta mahdollisuutta, niin annoin sen sitten mennä. Tosi hyvin vastasi muille sitä mukaa, kun tuli rinnalle. Ei ollut mitään ongelmaa tänään.”

Alkumatkasta Aron Viiman rinnalta tämän taakse pudottanut Sirpsakka ei saanut lopussa ihan täyttä mahdollisuutta, mutta työntyi toiseksi niukasti ennen Kruunun Prinssiä, joka hakeutui kolmannesta sisältä kiriin kolmannelle radalle.

Lähdön suosikki Merran Jyske hyökkäsi viimeisellä takasuoralla neljännestä parista ja nousi maalisuoralle tultaessa jo kärkihevosten tuntumaan, mutta viimeinen satanen oli sille tällä kertaa vaikea ja sijoitus heikkeni selvästi.

 

Toto5-5: Nappijuoksun johtaneen Catahecassa Zestin takana saanut Piquant Stride pääsi loppusuoran alussa vapaasti kiriin ja puristi yllätysvoittoon ajalla 15,5a/2100 metriä. Voitto oli 6-vuotiaalle ruunalle kauden ensimmäinen, ja se oli kuudenneksi pelatuin.

“Kyllä tämä on koko ajan parantanut”, Milla Pitkäsen valmennettavaa ajanut Mikael Pitkänen huomautti. “Tietysti en ihan tätä odottanut, mutta kyllä tämä kunnossa on ja juoksu meni tällä kertaa oikein. Joskus tämä hermoilee, ja laukat tulee sellaisesta, mutta nyt oli tosi varman tuntuinen.”

“Tämä oli viimeinen startti Suomessa. Tämä lähtee Rantasen Harrille Italiaan seuraavaksi.”

Catahecassa Zest joutui johtopaikan pitääkseen pistelemään avauspuolikkaan 1.10:n kyytiä. Se kamppaili siihen nähden hienosti perille ja oli hyvä toinen.

Tasaisesti pelatun lähdön suosikki Gashaw Boko kiri neljännestä ulkoa kolmanneksi. Sen ravi hajosi lopussa, ja tuomaristo tutki askellusta ennen suorituksen hyväksymistä. Toisesta ulkoa myöhään tilaa saanut BWT Daenerys spurttasi sen sisäpuolelle neljänneksi.

Johtopaikasta kilvoitellut Inaccessible kävi kaarteen jälkeen kärkihevosen takana, mutta nousi pian uudestaan kuolemanpaikalle, josta antoi lopussa periksi.