Suhhaus on ollut kevään nouseva nimi suomenhevostammojen kaartissa. Vermon keskiviikko toi lisää meriittiä laitilalalaistammalle.

Suhhaus saattaa olla matkalla Joensuun Kuninkuusraveihin. Vermon voitto oli Olli Lähtisen valmentamalle yhdeksänvuotiaalle jo kauden nejäs, ja lauantaina se oli parantanut volttiennätyksensä komeisiin 24,7-lukemiin, joten meriitit tältä kaudelta alkavat olla kunnossa.

Jere Kiveinen, 19, ajoi Suhhauksella suunnitelman mukaisesti, matkalla muita peesaten, lopussa ohi kirien. Ja Suhhaus kiitti nätistä juoksusta suhisevalla loppuvedollaan.

“Toivottavasti sinne Joensuuhun päästään”, Olli Lähtinen pohti.

“Ainakin tamma on kantakirjattu, mikä on yksi vaatimus. En tiedä sitten sen tarkemmin, miten valintoja tehdään.”

Keulapaikka ei ollut hyvä paikka Vermon suosikeille. Good Dynamite sai taipua, kun toinen Lähtisen tallin tamma, Moonlight Love, kiri yhtä lailla suhinalla ulkoratoja kärkeen toisen nuoren ohjastajalupauksen, Hannu Torvisen, kannustamana.

Hillbilly Hilda näytti keulan klaaraavan, mutta sekin sortui yllättäen laukalle maalisuoralla, ja rinnalla rehdisti taistellut Shadoom puristi ykköseksi Janne Ulmas rattaillaan.

Ja vielä Elmoori sai suosikkina ravata piikkipaikalla, mutta sekin taipui, ja taustalta ykköseksi kiri iso yllättäjä Veeran Turo/Tuomo Ojanperä.