Yli 2300 hengen yleisö todisti Jämsässä Suivikkaan suvereenia voittoa Jämsän Äijän ajossa. Voittoaika 24,8a sivusi Vekselin 32 vuotta aikaa kestänyttä Jämsän rataennätystä.

Suivikas haki keulat itselleen ensimmäisen puolikkaan täyttyessä, ja hallitsi sen jälkeen lähtöä loppuun saakka. Maalisuoralla se irtosi muusta joukosta selvään voittoon. Kakkosta käytiin tasainen kamppailu, jossa aivan ulkoa kirinyt kotiradan Keisar menetti pelinsä laukkaan. Kakkoseksi kurkotti näin Marat ja kolmanneksi kuolemanpaikalla juossut Leon Salama.

”Helppo voitto”, Terho Rautiainen vahvisti Suivikkaan esityksen jälkeen. ”Tästä jatketaan viikon päästä Suurmestaruuteen. Siellä on mailin matka, eikä Suivikas tahdo sillä matkalla ehtiä, mutta kunnossa se on.”

Vieskerin Valon esitys sen sijaan jätti kysymysmerkkejä. Se laukkasi jo auton takana, ja toisen kerran viimeisellä takasuoralla hyvästä noususta.

Lämminveristen Jämsän Äijän ajossa Rockabilly Ace tykitti kasiradalta keulaan. Ykkösradan Sunrise Lover haki siltä jo ensimmäisellä takasuoralla keulat. Maalisuoralla Sunrise Lover torjui rinnalla juosseen Västerbo Missionin ja kolmatta kirineen Womanizerin ohitusyritykset helposti. Rockabilly Ace esitti toisen huiman pätkän ja kiri ulkorataa aivan Sunrise Loverin tuntumaan toiseksi.

”Helpotti aika paljon”, Sunrise Loverin valmentaja Petri Parkkonen huokasi voiton jälkeen. ”Hevosella on ollut kaikenlaisia ongelmia. Vaikka se teki Halsualla viime pyhänä pitkältä tauolta hyvän juoksun, tunnelmat olivat silti ennen starttia kahtiajakoiset. Nyt helpotti, kun hevonen osoitti olevansa taas siellä päin missä pitääkin. Tästä on tosi hyvä jatkaa.”

Jämsän sunnuntain hienon tunnelman huipensi edellisvuoden tapaan Jukka Halttunen ilmiömäisen Haltijansa kanssa. Jo lauantaina yleisön käsittämättömällä kirillään herkistänyt Haltija otti jälleen voiton kirimällä takapareista viimeisellä puolikkaalla koko porukan ohi, ja uusi näin viimevuotisen kaksoisvoittonsa Jämsän raveissa. Jukka Halttunen sai yleisön suorastaan hartaan liikutuksen valtaan.

”Kaksi voittoa kotiradalla on jotain, mitä ei melkein voi käsittää. Ei tätä tunnetta voi kuvailla”, Halttunen liikuttui. ”Jämsän ravit ovat niin mahtava juttu. Ja tämä hevonen on niin upea.”

Päivä oli muutenkin kotiradan hevosten ja ohjastajien. Sunrise Loverin voittoon ajanut Jukka Torvinen nähtiin voittajakehässä kaikkiaan kolmesti. Hänen muut voittajansa olivat Cosmic Photo ja kotiradan Aimo Vuorisalon valmentama Lilin Jytky. Vuorisalon valmennettavista voiton vei myös Ekin Toive. Kahden voiton päivä oli myös Ekin Toiveen voiton ajaneella Hannu Torvisella, jonka toinen voittoajokki oli Torvisen tallin oma valmennettava Cranberg.

Päivä oli myös Jämsän, sillä satsaus ravien palkintotasoon kantoi kaunista hedelmää. Sunnuntai oli kaikilla mittareilla radalle ”kaikkien aikojen päivä” ainakin 2000-luvun aikana. Ennätysyleisön lisäksi myös pelivaihto nousi huippulukemiin eli reiluun 355 000 euroon.