Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 2 Sultan Journey, 42,69 %, 1,70 euroa
Toto65-2: 9 Aging Well, 33,96 %, 2,80 e
Toto65-3: 2 Hexan Voksu, 30,01 %, 3,80 e
Toto65-4: 11 BWT Angryman, 8,59 %, 25,00 e
Toto65-5: 1 Willow Pride, 4,41 %, 302,80 e
Toto65-6: 2 Northern Trick, 26,68%, 658,10 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 658,10 euroa
Viisi oikein 17,00 e

Vaihto: 220 259,76 euroa

Esa Holopaisen ohjastama ja valmentama Sultan Journey ei ottanut nokkiinsa Vermon huomattavan raskaista olosuhteista, vaan irrotti keulapaikalta voittoon Toto65-avauskohteessa Vermossa.

Toto65-1: Esa Holopainen mietiskeli ennen lähtöä mitä Sultan Journey pitää raskaasta juoksuradasta. Se näytti sopivan viisivuotiaalle montaa muuta paremmin, sillä se otti kakkosradalta keulapaikan heti haltuunsa ja hallitsi mailin kisan 18,5-lopetuksessa helposti maaliin asti.

“Sultan Journey meni tosi helposti, vaikka raskas rata on todella”, Esa Holopainen päivitteli. “Vauhti ei tuntunut miltään. Pelkäsin keliä, mutta hyvä oli hevonen tälläkin kelillä. Löysäsin lopussa hevosen menemään, ja siltä löytyi vielä lisää.”

Suosikki Sultan Journey teki voittotuloksen 16,9a. Ykköstila oli jo kauden kahdeksas.

Olli Koivusen ohjastama Overfun Match yritti 3. ulkoa suuryllätystä, mutta ei pystynyt haastamaan voittajaa. Markku Punkarin valmennettava palkittiin kakkospalkinnolla. Tiukassa kolmostaistossa Herakleitos F. puristi Kari Venäläisen käsistä paremmin ohi keulahevosta seuranneen Yank Matchin.

Toto65-2: Suosikkien juhlat jatkuivat aloittelevien lämminveristen tasoitusajossa, kun Tuomas Korvenojan suojatti Aging Well teki mitä tahtoi.

Tuomas Korvenojan ja kolmivuotiaan Aging Wellin tiukimmat paikat ajoittuivat lähdön alkumetreille, kun takamatkan sisäradalta piti luovia väljimmille vesille. Se onnistui Korvenojalta ennen ensimmäistä kaarretta, jolloin suosikkivaljakko pääsi ajamaan takasuoralla keulaan asti. Siinä se teki muihin heti pienen raon ja voitti helposti. Aging Well meni täyden matkan 19,5-tulokseen.

“Ekat 200 metriä oli hevonen aika paineissaan, oli pikkuisen luovimista”, Tuomas Korvenoja kertoi. “Kun päästiin 2. ulos ekassa kaarteessa, hevonen oli tosi rauhallinen. Selkä laukkasi edestä, niin lähdettiin ajamaan eteenpäin ja saatiin keulat suosiolla. Se oli siinä rento, mutta annoin mennä sen tasaista tempia. Hevosessa on ainesta pitkälle, kun psyyke lähtee kehittymään oikeaan suuntaan.”

BWT Daenerys kuittasi lopussa ohi aluksi johtaneen Tiger Dillonin ja oli maalissa toisena. Usean papereissa kuumaksi tipsiksi noussut Casimir Tof ajautui alussa liikenneruuhkiin.

Toto65-3:  Huippu -vs. tähti -vs valiodivisioona-karsinnan parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä. Jukka Torvisen ajokki Hexan Voksu lähti haparoiden matkaan ja laukkasi kiihdytyksessä. Suosikkivaljakon tehtävä näytti varsin tukalalta siinä kohtaa, mutta myös viime viikolla Vermossa juhlinut 11-vuotias kulki loppumatkan ulkoratoja pitkin ylivoimaista vauhtia ja voitti vielä varsin helposti.

“Kaikkea hässäkkää oli ennen lähtöä, ja odoteltiin monta minuuttia siinä. Hevoseen tuli ylämääräistä painetta”, Jukka Torvinen kertoi alkulaukan syyn. “Hyvillä mielin oltiin vielä lähdön jälkeen, kun moni on kehunut uloimpien ratojen olevan parempia. Ajattelin, että sieltä saadaan se etu mitä alussa hävittiin.”

Annika Rahikka valmentaa ajalla 30,4 voittanutta Hexan Voksua.

Kuumimpiin pelihevosiin kuulunut Vinksa jäi myöhään pois lähdöstä, kun voltin nelosrata tuotti ylitsepääsemättömiä ongelmia.

Toto65-4: Tapahtumarikas teräsmieliiga katkaisi suosikkihevosten voittokulun, kun ne kohtasivat vaikeuksia.

Jukka Torvinen ajoi päättäväisesti Jeroen Van Craenin käsistä pirteästi viime aikoina suorittaneen BWT Angrymanin kanssa, kun kaksikko eteni johtamaan toisen radan letkaa. Hannu Hietanen johti Madam’s Viggo Boyn kanssa lähtöä, kunnes BWT Angryman siirtyi tuulenhalkojaksi kirilenkin alussa. Siitä se karkasi ylivoimaiseen voittoon neljänneksi eniten pelattuna.

“Paljon ruokaa annettu ja rauhassa olla. Voitto ei yllättänyt, koska lämmitys ja viimeiset pari starttia olivat hyviä. Pikkuisen odotin voittoa”, Jeroen Van Craen myönsi.

Suosikki Borgmester laukkasi lähtöön ja putosi 40 metristä startanneen Guido Di Quattron edelle. Borgmester rynnisti puolimatkassa eteenpäin ja oli jo kärjen rinnalla, kun laukkasi uudelleen. Antti Teivaisen ajama Guido Di Quattro valitsi myöhemmin Borgmesterin selän. Sen väsyessä se menetti mahdollisuuden taistella voitosta. Ypäjä Louvre oli kakkonen, seuraavana maaliin tuli Rene Conductor.

Toto65-5: Derbyrevanssi meni odotetusti Markku Niemisen talliin, mutta voittajan nimi oli yllättävä, kun suursuosikki Lexus Dreamin sijasta Willow Pride oli etevin.

Antti Teivaisen ajama Willow Pride piti aluksi keulapaikan, mutta luovutti sen luonnollisesti Lexus Dreamille. Matkalla mentiin hiljaa, ja loppua tultiin räväkästi. Lexus Dream pyrki loppukaarteessa karkuun, mutta Willow Pride seurasi ja ohitti lopussa.

“300 metriä ennen maalia kun keula lähti ajamaan alta pois, oli ohjissa tosi hyvä paine. Voitto oli varma lopulta”, Antti Teivainen kertoi. “Willow Pride on erittäin nopea, ja hyväsukuinen tietysti. Ravi käy sillä hyvin, ja nelivuotiskaudella on mennyt paljon eteenpäin. Se nousee tammojen huipulle.”

Willow Pride oli lähdön ainoa tamma.

Sisäradan vetäessä Hotshot Luca vei kolmosrahat 3. sisältä.

Toto65-6: Kierros päättyi vakuuttavaan keulasooloon tammalähdössä, kun Anssi Nurmisen ohjastama ja valmentama Northern Trick häikäisi kuran keskellä.

Anssi Nurminen painui suojattinsa kanssa kärkipaikalle ensimmäisessä kaarteessa. Sen jälkeen se ei päästänyt ketään enää rinnalleen, vaan veti pienellä erolla muihin. Lopussa ero vain kasvoi, eikä toista rataa vetänyt suosikki Stardust Fibber pystynyt heittämään haastessa.

“Ei moitteen sijaa, vaikka vähän meneväinen oli matkalla”, Anssi Nurminen tiivisti. “Rauhoittui sitten, kun kaverit alkoivat jäämään. Oli kyllä todella hyvä, vakuuttava esitys.”