Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 5 Sultan Journey, 49.62 %, 1,00 euroa
Toto65-2: 1 Larvan Hurmos, 16,76 %, 5,00 e
Toto65-3: 4 Virmaan Into, 7,70 %, 38,70 e
Toto65-4: 3 Leon Coger, 5,53 %, 277,10 e
Toto65-5: 2 Callela Ladyboss, 65,97 %, 346,70 e
Toto65-6: 3 Andree, 36,72 %, 396,40 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 396,40 euroa
Viisi oikein 10,80 e

Vaihto: 206 646,30 euroa

Esa Holopaisen ohjastama ja valmentama Sultan Journey palasi kultakantaan yhden “hutistartin” jälkeen Vermossa.

Toto5-1: Katapulttiavaaja Sultan Journey nappasi kiihdytyksessä keulapaikan leikittelevän helposti, ja sai vetää ensimmäisen lenkin tasaisesti 18-vauhtia.

Tommi Kylliäisen iski kakkossuosikki Capo The Amourin kanssa 4. ulkoa kirilenkin alussa ja iski keulahevosen rinnalle päätöspuolikkaan alussa ahnaasti. Rahkeita Sultan Journeyn haastamiseen ei kuitenkaan ollut, vaan suursuosikki piti helppoon voittoon.

“Tosi hyvä oli ajaa, olen todella tyytyväinen. Hevonen meni rauhassa, eikä painanut yhtään matkalla, oli hyvä varustemuutos (Sultan Journey kilpaili ilman lappuja). En tiedä olisiko ollut paljon varaa, mutta ei juuri tarvinnut patistella, korvat jäivät kiinni”, ohjastaja Esa Holopainen kertoi.

Esa Holopaisella ei ollut moitittavaa vesisateen piiskaamasta kaviourasta.

“Rata on ihan hyvä, vaikka vähän likainen. Ei missään nimessä hirmu raskas, vaan hyvä ajaa.”

Sultan Journeyn voittoon riitti kilometriaika 16,4a / 2100 metriä.

Mauno Mäntylän treenaama Capo The Amour oli toinen, Jukka Torvinen kuskasi Caspian Sisun kolmosrahoille.

Toto65-2: Ari Moilanen tarjosi Larvan Hurmokselle namureissun, jonka turvin 8-vuotias jyräsi enintään 85 000 euroa tienanneiden ryhmäajon voittoon.

Kiihdytyksessä suosikki A.T. Veeti ja kakkossuosikki Lumi-Masi ottivat tiukasti yhteen. Ensin mainittu sai pidettyä sisäradan turvin keulapaikan, mutta avaus venähti olosuhteisiin nähden varsin reippaasti 23,0-lukemiin.

Kärkipari taivalsi rinta rinnan koko matkan, ja alussa johtavan taakse jäänyt Larvan Hurmos pääsi nousemaan 2. ulos 600 metriä jäljellä. Ari Moilanen käänsi ajokkinsa kolmannelle maalisuoralla, ja kolmossuosikki Larvan Hurmos työntyi ohi A.T. Veetin ja Lumi-Masin.

“Jännitti tuolla aidan vieressä”, voittajan valmentaja Jouni Miettinen myönsi. “Ajattelin, että sieltä pääsee kyllä ulos, ja Ari nosti ahnaasti heti paikan tulleen. Nyt ori sai nappijuoksun. Yleensä se kiertää kolmatta rataa, mutta nyt sai namureissun ja kiitti siitä.”

Toto65-3: Pitkän kilpailutaukonsa jälkeen ryminällä paluuta tekevä Virmaan Into aiheutti pikkuyllätyksen kylmäveristen tasoitusajossa.

Antti Teivaisen ajama Liipan Toivo otti takamatkalta räjähtävän lähdön, eteni keulaan ja johti jo ensimmäisen kaarteen lopulla 20 metrillä. Teivainen kokeili myös siitä, mutta se ei tuonut toivottua lopputulosta.

Pertti Puikkonen iski Virmaan Innon kanssa parijonosta kolmannen kiertäjäksi jo reilu kierros jäljellä. 8-vuotias puursi väsymättä maaliin asti ja rymisteli varmaan voittoon pikkuyllättäjänä.

“Pieni loukkaantuminen tuli viime syksynä voiton jälkeen”, Pertti Puikkonen alusti valmennettavastaan. “Se hoidettiin kuntoon, ja nyt on treenattu reki perässä, kuten ennen aikaan. Reki ruunan rauhoittaa! Virmaan Into on väkivahva hevonen, joten katsoin, että purskutellaan kolmatta. Pidetään hevonen ravilla niin homman hoitaa. Tässä hevosessa on paljon hyvää, kun vaan terveyttä riittää.

Esa Holopaisen ajama Trendi tuikkasi kakkostaistossa paremmin ja tuli ennen Linkeliä maaliin. Suosikki T.T. Hunsvotti laukkasi ensimmäisen takasuoran alussa juuri kun oli päässyt laskeutumaan toiselle ilman vetoapua. Loppumatkan se sai taivaltaa kolmatta ja väsyi.

Toto65-4: Emma Väreen ajama Leon Coger veti alusta loppuun, vaikka vesikelin ei pitänyt suosia kurkkuongelmista kärsinyttä.

Emma Väre kannusti Leon Cogerin keulaan alussa, ja Erkki-Pekka Mäkinen latasi Al E.Gador Zetillä halukkaasti eteenpäin, mutta ruuna laukkasi. Mäkinen kaasutti nopeasti eteenpäin jälleen, mutta pian tuli uusi hyppy, ja juoksupaikka löytyi 3. sisältä.

Leon Coger joutui kiskomaan avauspuolikkaan rajusti 10,5-kyytiä, mutta jaksoi kovasta avauksesta huolimatta hallita helppoon voittoon. Yllättäjä Leon Coger meni voittoajan 15,4a / 2100 metriä.

“Leon Cogerilla on hirveän kova pää, siksi on selättänyt kaikki ongelmat mitä vuosien aikana ollut. Hattua täytyy nostaa hevoselle, että tällaisella kelillä teki tällaisen esityksen”, Emma Väre veisteli.

Synttärisankari Mika Forssin ajama BWT Bayern jaksoi pitkällä kirillään kakkosrahoille. Seuraavana maaliin tuli Spanish Rose.

Toto65-5: Tammatähti oli suursuosikki Callela Ladybossin heiniä.öi

Lähtö oli nopeasti “ajettu”, kun Ari Moilanen pääsi Callela Ladybossin kanssa kakkosradalta ohi sisäradan Free Me:n ja sai tehdä tämän jälkeen oman juoksunsa.

Ari Moilanen löi loppukaarteen lopussa kaasun pohjaan, jolloin Callela Ladyboss nykäisi ratkaisevan suuren eron muihin. Santtu Raitalan ajama Free Me tuli loppumetrit lujaa, muttei ehtinyt enää haastamaan voittajaa.

Heikki Korhosen valmentama Callela Ladyboss on voitokas tamma, mutta edellinen voitto oli kesäkuun lopulta Suur-Hollolan välierästä.

“Tamma on tehnyt koko kesän hyviä juoksuja, mutta juossut raudanlujissa lähdöissä. Se on tehnyt hyviä esityksiä, vaikka voitot ovat jääneet puuttumaan”, Ari Moilanen tiesi.

Tammatähdessä jaettiin illan suurin ykköspalkinto, kun voittaja sai 4000 euroa.

Toto65-6: Päätöskohde päättyi odotetusti, kun Andree johti alusta loppuun.

Seppo Markkulan tällä kertaa ajama Andree kiskaisi startista helposti keulaan ja sai vetää sopivaa tahtia, vaikka Antti Teivainen kierrätti Le Gros Billin johtavan rinnalle varhain avauslenkillä.

Suosikki Andree lopetti 13,0-vauhtia, jolloin takaa kirivien tehtävä oli toivoton.

“Ikää on tullut hevoselle lisää, se on alkanut toimimaan paremmin ja paremmin. Tuntee hevosen, niin ei isompia ongelmia ole. Kilpailusuuntaan kääntyminen ja auton taakse tulon ajottaminen ovat suurimmat kysymysmerkit hevosen kohdalla”, Seppo Markkula tiesi meneväisestä tapauksesta.

Santtu Raitalan ajokki Jasulito pisteli johtavan takaa toiseksi ennen Carlemania.