Suonenjoen ravikauden päätapahtuma Mansikkaravit ravataan perjantaina. Perinteikäs Mansikka-Ajo on kerännyt jälleen hyvän osanottajajoukon tavoittelemaan ykköspalkintoa ja mansikoita, joilla kaikki illan voittajat palkitaan. Ravilähtöjen lisäksi illan ohjelmassa on monté- ja ponilähdöt, jotka starttaavat jo klo 18.30 alkaen.

Pelaajille suuria seteleitä on tarjolla Toto4-pelissä, jossa Suvipotti tarjoaa 50 000 euroa extraa, mikäli löytyy vain yksi oikea minimipanoksella pelattu rivi. Suonenjoen erikoinen rataprofiili tarjoaa mahdollisuuden yllättäjille, joten Suvipotti on hyvinkin mahdollinen. Pelin avauskohteessa suosikkina starttaa hyvän kilpailuvireen löytänyt Wille’s Question. Se on kilpaillut viime starttinsa huomattavasti kovemmissa lähdöissä ja on nyt velvoitettu voittamaan.

Suomenhevosten kovin koitos juostaan Toto4-pelin toisena kohteena. Seppo Suurosen laatutallista starttaava Hekoheko on tiukimmin kiinni voitossa. Sitä haastamaan lähtevät takamatkan Dominik sekä puolet starteistaan totoon juossut Ärsyke.

Kolmanteen kohteeseen tarvitaan useita merkkejä pelikuponkiin. Korven Tinnitus on vauhdikas, mutta epävarma menijä. Kesäratojen ajajamestaruuden voittanut Jani Ruotsalainen pyrkii kirittämään Moidon ykköseksi. Muita mahdollisia menestyjiä ovat Sepän Renki, Vallun Vire ja Oiva Punk.

Illan päälähtönä ajetaan Mansikka-Ajo, johon suosikkina starttaa urallaan yli 170 000 euroa tienannut Minto’s Romeo. Suonenjoen radan tiukat kurvit ja pitkä loppusuora sopinevat parhaiten ravivarmana ja vahvana tunnetulle hevoselle. Joensuun välistartissa Minto’s Romeo osoitti hyvää nykykuntoa ja ravasi toiseksi. Evelyn Index ja All In pyrkivät haastamaan suosikin tiukimmin voittotaistossa.

Nuorten Sarjassa 3- ja 4-vuotiaat lämminveriset tavoittelevat 1 600 e suuruista ykköspalkintoa. Uransa Hankasalmella voitolla aloittanut Sonja Press pyrkii myös nyt ykköseksi. Shorthanded Cafe oli keväällä Suonenjoella toinen ja lukeutuu Sirius Leis:n ohella pelihevosiin.

Ravien jälkeen juhlintaa voi jatkaa Mansikkakarnevaaleilla, jotka järjestetään Suonenjoella viikonloppuna.

Lisää teemasta: Kesäradat