T76 Jokimaa 2.7.2016

Toto76-1: 4 Twigs Voici

Toto76-2: 13 Virijori

Toto76-3: 3 Shadow Woodland

Toto76-4: 4 Express Duo

Toto76-5: 7 Jonesy

Toto76-6: 8 William Birdland

Toto76-7: 6 Salaus

 

T76 vaihto: 515 484,90 euroa

7 oikein: 323,30 euroa

6 oikein: 7,20 euroa

Suur-Hollolan ensimmäiseksi välierävoittajaksi leivottiin Shadow Woodland. Seuraavassa päivän kuntoaan esitteli Express Duo ja kolmannessa Jonesy jyräsi voittajaksi vahvalla esityksellä kuolemasta.

Ensimmäisen välierän suosikki, 40,5 prosenttiin pelattu Shadow Woodland johti lähtöä aina auton takaa maaliin saakka. Raija ja Matti Pasasen omistama 7-vuotias ruuna kasvatti palkintosummaansa viidellä tuhannella lunastaessaan paikkansa Suur-Hollola-ajon finaaliin.

Reijo Liljendahlin valmentaman Shadow Woodlandin kärryillä on viime aikoina viihtynyt Ulf Ohlsson, mutta nyt puikoissa istui Ruotsissa asuva Peter Ingves.

“Hevonen tuntui hyvältä ja se pääsi hyvin matkaan”, Ingves kertoi voittajahaastattelussa. “Reipas vauhti näytti hölkältä ja hevonen vähän painoi, muttei mitenkään katastrofaalisesti.”

Ingves kertoi myös, että oli kunnia-asia päästä kilpailemaan Suur-Hollolaan ja Shawod Woodlandin ohjastajaksi.

Kun Ingvesiä pyydettiin kertomaan itsestään enemmän nuoremmalle suomalaisyleisölle, hän aiheutti naurunremakan lausumalla:

“Aika laiha ja kovaluontoinen.”

Ensimmäisestä välierästä finaaliin jatkavat myös Yahuu HossCaesar de Veluwe ja Edward Ale.

shadow woodlandin välierä

Shadow Woodland irtosi välierässä omille teilleen. Kuva: Hanna Laakso

Toisen välierän voittoon ravasi Pekka Korven ohjastama kakkossuosikki, viime vuoden voittaja Express Duo. Se sai loppusuoralla otteen Peter Ingvesin ohjastamasta, keulassa juosseesta Surprise Lordista. Viimeiset 500 metriä tultiin aikaan 08,5.

“Tähän on yritetty panostaa”, Korpi kertoi Express Duosta voittajahaastattelussa. “Peter veti kierroksen rauhassa ja mietin viimeiselle kierrokselle lähtiessä, että on tässä tsäänssi päästä finaaliin. Loppusuoralla alkoi näyttää, että voidaan voittaa tämä lähtö.”

Korpi odottaa Express Duon parantavan otteitaan huomiseen finaaliin lyhyen starttivälin myötä.

Toisesta välierästä finaaliin jatkavat Express Duon lisäksi Surprise Lord, Arctic Model ja Amazing Soul.

jonesyn välierä

Jonesy puristi vahvasti voittoon kuolemanpaikalta. Kuva: Hanna Laakso

Kolmas välierä näytti vielä loppukaarteessa olevan Venicen heiniä, mutta loppusuoralla Tuomas Korvenojan suojatti, 33,21 prosentilla pelattu suosikki Jonesy puristi kuolemanpaikalta voittoon varman oloisesti ajalla välierien kovimmalla 11,7.

Kovasta matkavauhdista ja saamastaan prässistä huolimatta Venice piti kolmanneksi. Kaksi muuta finaaliin jatkavaa ovat toiseksi tullut Dreambow ja neljänneksi tullut Diamond Duo.

Jontte Boyn omistaja ja Jonesyn osaomistaja Matti Kallio pääsi ensimmäisenä ääneen voittajakehässä.

“Jontte Boyn juoksu meni vaikeaksi ja Jonesy on näistä kahdesti vahvempi. Odotettiin ennemminkin tätä voittajaksi”, Kallio kertoi.

“Voitto tuli kilpaillen. Kova oli aloitus ja kova oli lopetus.”

Tuomas Korvenoja oli huolestunut Jontte Boyn vaisusta esityksestä, mutta Jonesy karisti huolet.

“Huolestuin, että hevosissa on jotakin häikkää, mutta tästä on hyvä fiilis. Jonesy oli niin hyvä. Totesin takasuoralla, ettei Mika (Forss) päästä keulaan, joten ei ollut oikein vaihtoehtoja kuin kuolema. Avasin korvat loppukaarteessa, ja ohjissa oli painetta. Tiesin, että karistetaan Mika loppusuoralla. Viimeiset 50 metriä veti vähän hapoille, mutta ihan ansaitusti.”

 

Päivän muissa Toto76-kohteissa ei saatu suuria yllätyksiä. Ensimmäisen kohteen voitti Twigs Voici ja toisessa kohteessa voiton vei Virijori. Kuudennen kohteen voittoon ravasi William Birdland, joka ohjastaja Esa Holopainen kehui voittajahaastattelussa.

“Hirmu vahvoja juoksuja tämä on tehnyt ja nytkin se olisi jatkanut tuota vauhtia ainakin toisen kierroksen. Se lähti heti, kun sai toisen rinnalle.”

Viimeisen Toto76-kohteen voittajaksi saatiin hienon esityksen johtavan rinnalta tehnyt Salaus. Se prässäsi armotta keulassa juossutta Turnausta ja otti kauden kolmannen voittonsa.

Lähtölista Suur-Hollola -ajo 2016

 1. Shadow Woodland
 2. Jonesy
 3. Yahuu Hoss
 4. Surprise Lord
 5. Venice
 6. Diamond Duo
 7. Edward Ale
 8. Amazing Soul
 9. Express Duo
 10. Dreambow
 11. Caesar de Veluwe
 12. Arctic Model

Lisää teemasta: Suur-Hollola-ajo