Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 2 Joseph Boko, 24,47 %, 2,76 euroa
Toto65-2: 2 Jetset Vice, 22,35 %, 7,42 e
Toto65-3: 1 Listas Tequila, 42,09 %, 11,57 e
Toto65-4: 8 Mattilan Miina, 7,16 %, 97,44 e
Toto65-5: 4 Vennelmon Varma, 26,66 %, 176,74 e
Toto65-6: 5 I Keep My Word, 17,51 %, 629,44 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 629,44 euroa
Viisi oikein 17,39 e

Vaihto: 159 303,28 euroa

Vermossa kisattiin enintään 15 000 euroa tienanneiden lämminveristen TalviCup-karsinnat. Sekä oriiden ja ruunien että tammojen karsintoja ajettiin kaksi, joista kummastakin 30.1. Vermossa ajettavaan finaaliin pääsi kuusi parasta. Olli Koivusen ajama Jetset Vice voitti ensimmäisen karsintakoitoksista.

Jetset Vicellä ei ollut kiihdytyksessä mitään palaa Jukka Torvista ja Callela Socratesta vastaan, mutta se taisi lopulta olla vain hyvä asia. Jetset Vice sai nappireissun Callela Socratesin takana, joka ei saanut vetää hölkkätahdilla Salty Dogin kirittäessä kupeella.

Loppukaarteessa Salty Dogin askel painoi, ja maalisuoralla Jetset Vice pääsi kiriinsä. Laura Mehtosen valmentama ja osaomistama 5-vuotias ehti rivakan lopetuksensa turvin hallittuun ykköstilaan tuloksella 16,3a/2120 metriä.

”Jukan oli pakko ajaa alta, kun ulkoa tuli hevosia. Saatiin tilat juuri oikeaan aikaan”, Olli Koivunen iloitsi voittajahaastattelussa. ”Jetset Vice on poikkeuksellisen miellyttävä ajaa. Se on kiltti ja mukava muutenkin. Jetset Vice on noussut viime aikoina huippuiskuun, se on tehnyt kuukauden ajan huippujuoksuja.”

Jetset Vicen ykköstila oli ensimmäinen 65-voitto Urjalassa valmentavalle Laura Mehtoselle.

”Kyllä se oikein hienolle tuntuu. On sitä odotettukin, mutta nyt vasta hevonen on alkanut ymmärtämään, että mitä täällä raveissa pitää tehdä. Se on silleen tosi mukava, ettei sille jää yhtään kierrokset päälle, kun se radalta tulee. Se on rauhallinen ja helppo hevonen hoitaa, että pärjään sen kanssa ihan yksin”, Laura Mehtonen kertoi.

Jetset Vice käy treenatessa ihastelemassa muita menestyviä ravureita.

”Jetset Vice on mukava ajettava, mutta sillä on omanlaisia pieniä oikkuja. Se haluaa, että lenkit pysyvät samanlaisina, ja se saa silloin katsella naapurin postilaatikoita ja muuta. Niemisen tallilla käydään katsomassa aina tarhassa olevia hevosia, se kuuluu sen rutiiniin.”

Viisivuotias Jetset Vice päätyi Laura Mehtoselle ikävän tapahtuman seurauksena.

”Sinä vuonna minulle piti syntyä varsa, mutta sekä tamma että varsa kuolivat. Soitin sitten Paavilaisen Henrille, että onko hänellä varsoja myytävänä. Olen tämän varsan kuukauden vanhana itse valinnut varsalaitumelta. Kyllä sen alkaa tietää jo mitä Jetset Vice tarkoittaa, kun korvaansa heilauttaa.”

Lauran ja isänsä Seppo Mehtosen omistama Jetset Vice starttasi ensimmäisen kerran vuoden 2019 lokakuussa. Voitto numero yksi sille napsahti jo joulukuussa, mutta vasta tänä talvena ruuna on alkanut menestyä suuremmin. Totosijoja sillä on nyt jo kuusi putkeen.

”Kilpahevosta siitä suunniteltiin ihan varsasta lähtien, mutta sillä on ollut oppimishitautta”, Laura Mehtonen valisti. ”Se ei ole aina keksinyt, että mitä milloinkin tehdään, mutta lamppu yhtäkkiä syttyi sitten. Opetuksen jälkeen se ei esimerkiksi suostunut menemään askeltakaan edellä. Sillä oli sellainen suomenhevonen harjoittelukaverina, jonka takana ajettiin ensimmäinen vuosi.”

Seuraavan kerran finaalilähdössä starttaava Jetset Vice on kerännyt kehuja muuallakin kuin ravitapahtumissa.

”Jetset Vice on pieni hevonen, joka on jaloiltaan terve ollut. Se aloitti uransa näyttelyissä, joista voittikin yhden. Sitä on kehuttu sielläkin, että se on sopusuhtainen ja kaunis hevonen”, Laura Mehtonen kertoi.

Lämminveristen Talvicup finalistit 30.1. 1.p 4500e

Tammat:
Listas Tequila
Ranch Rocky Road
Arnie´s Emilie
African Queen
Proud Ms Cantab
Arctic Chime
I Keep My Word
Amour Mirage
Magnifique Elise
Nutcracker
Simon Angel
Hazella

Oriit ja ruunat:
Jetset Vice
Callela Socrates
Rehab
Another Trial
Almost One Year
Marlon Dee
Astrum
Again Kronos
My Ways Not Yours
Arctic Pastor
Cherokee King
Dont Press Send