T76 Mikkeli 16.7.2016

Toto76-1: 5 Prin Holz (2,10 e)

Toto76-2: 3 Välähdys (2,50 e)

Toto76-3: 3 Pine Crown Girl (3,50 e)

Toto76-4: 3 Koskelan Akseli (18,90 e)

Toto76-5: 9 Moonlight Love (213,40 e)

Toto76-6: 8 Regent Zet (633,00 e)

Toto76-7: 10 Camri

T76-vaihto: 591 676,35 e

7 oikein: 1 377,80 e

6 oikein: 25,90 e

Suurmestaruudesta saatiin todellinen jännitysnäytös, kun avauspuolikas rynnistettiin aikaan 14,5 ja loppusuoran väännössä Suivikas erehtyi laukalle Camrin pysyessä askelillaan. Orin ensimmäinen Suurmestaruusvoitto huipentui kutsulla Kuninkuuskilpaan.

Hullumies ja Marat taistelivat johtopaikasta kiivaasti ensimmäiset 500 metriä. Vauhti rauhoittui hieman toisella puolikkaalla ja ensimmäinen lenkki kellotettiin aikaan 19,5. Loppusuoralle käännyttiin kolme rinnan, kun toisistaan mittaa ottivat Hullumies, Marat ja Suivikas, joista jälkimmäinen nousi kahden ensimmäisen edelle saadessaan prässiä vielä kiritilaa saaneelta Camrilta.

Suivikas laukkasi vain muutama kymmenen metriä ennen maalia ja Camri ylitti maalilinjan ensimmäisenä kilometriajalla 20,9. Yleensä lähtökiihdytykseen osallistuva Camri teki tänään reissua hieman pidemmällä kärjestä.

Ohjastaja Tuomas Pakkanen luotti ajokkiinsa.

“Minulla oli hyvä hevonen edessä ja tiesin, että Terhon (Rautiainen) hevonen vetää loppuun asti. Ei ollut laukka meilläkään kaukana, Camri haki ravia parin askeleen verran loppusuoran alussa”, Pakkanen kertoi voittajakehässä. “Tiukoille olisi mennyt ilman Suivikkaan laukkaa.”

Pakkanen kertoi, että loppusuoran alussa oli hyvä paine ohjissa ja hevoseen oli hyvä luotto.

“Suurmestaruuden voittaminen on tosi iso asia. Hieno tunne.”

Hevosen omistaa Jani Konnu ja sitä valmentaa Jorma Konnu. Konnuista jälkimmäinen oli mukana voittajaesittelyssä.

“Camri on näyttänyt jo pitkään hyvältä ja ajo oli minusta juuri oikein. Camri on tulut ennenkin loppusuoran kovaa, kun on saanut säästöjuoksun toisten takana.”

Kutsu Kuninkuusraveihin otettiin ilolla vastaan.

“Ehdottomasti lähdetään mukaan, jos hevonen on siinä kunnossa. Taistellaan parhaamme mukaan.”

Konnu kertoi myös, ettei Camria viritellä isoihin kisoihin mitenkään erikoisesti.

“Valmennan samalla systeemillä joka starttiin. Niin iltaraveihin, kuin tähän Suurmestaruuteen.”

 

Päivän ensimmäisessä kylmäverilähdössä nähtiin ylivoimaa. Mika Forssin ohjastama Untero johti koko matkan ja hyvästeli muun porukan loppusuoran alussa. Untero ravasi kerrasta valiojuoksijaksi voittoajalla 23,2. 5-vuotias ori paransi ennätystään peräti 4,3 sekuntia.

“Vielä jätin pikkuisen varastoon lähdössä”, Mika Forss kertoi voittajahaastattelussa. “Unteron paras puoli on se, että se pystyy pitämään vauhtia tosi pitkään yllä. Joku päivä tämä on vielä älyttömän nopea hevonen.”

Kolmannen lähdön loppusuoralla nähtiin pientä dramatiikkaa, kun selvässä johdossa ollut Saran Särmä laukkasi yllättäen ja menetti voitonmahdollisuutensa. Voittoon nousi Juha-Matti Paavolan ohjastama ja omistama Menoks, ajalla 25,9. Paavola kertoi Menoksin tehneen loppusuoralla varmaa työtä loppuun asti, Saran Särmän laukattua.

Toisen 76-kohteen voittoon piti suursuosikki Välähdys, joka sai ensin prässiä keuloja kyselevältä Kuporilta ja vielä loppusuoralla kupeelle nousi Pyörylän Paroni. Koko matkan johtanut Välähdys piti turpansa edellä maaliviivalle asti ja voittoaika kirjattiin lukemiin 21,4. Ville Korjuksen 7-vuotias ori on nyt voittanut uransa 26 startista 19. Orin peliprosentti oli 68,63.

“Hevonen oli tosi hyvä. Loppusuoralla Pyörylän Paroni tuli aika ulkoa ja toivoin, että Välähdys tajuaa kaverin tulevan ulkoratoja. Korvat oli kyllä kiinni, mutten uskaltanut enää siinä vaiheessa nypätä auki.”

Koskelan Akseli heilutti neljännen T76-kohteen tahtipuikkoa omissa kavioissaan. Avauspuolikas paineltiin 19,0 ja vaikka Vapperi sai kiritilaa loppusuoralla, piti Koskelan Akseli kaikki takanaan. Voittotulos 22,5 tarkoittaa komeaa 1,9 sekunnin ennätyksenparannusta. Hevosen omistavat Arja Korpiniemi ja Eero Matikainen. Koskelan Akseli oli kohteen kolmanneksi pelatuin prosenteilla 15,32.

Vermon Voitosta kun päästiin ohi, ei ollut enää hätää, vaan saatiin juosta omaa juoksua. Vapperi oli tällä juoksun kululla varmaan ainoa todellinen uhka, mutta tämä vastasi varmasti” ohjastaja ja nykyinen valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen sanoi. “Voittotulos on hyvä ja vielä vähän taktisesti ajettu. Kyllä siinä varmaan vielä sekunti on ilmaa.”

Lisää teemasta: St Michel-ajo 2016