Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 7 Fakir Victory, 52,95 %, 3,20 euroa
Toto4-2: 1 Callela Einstein, 25,07 %, 6,40 e
Toto4-3: 10 Pälvi Tuttu, 24,41 %, 9,50 e
Toto4-4: 9 Black Ice Boost, 34,88 %, 10,40 e

Vaihto: 66 522,20 euroa

Turun Toto4-kierros alkoi odotetusti, kun kohteiden pelatuin osallistuja Fakir Victory kiri parhaaksi Mika Forssin käsistä.

Toto4-1: Lämminveristen ykkössarjan tiukassa alkurynnistyksessä Seppo Markkulan ajama Archie Ride ohitti sisäradan Thelma Zetin, mutta Jarmo Saarelan ajama Victor Quo Vadis pyyhkäisi ulkoa vielä kummankin edelle. Victor Quo Vadis veti avauslenkin 17,0-kyytiä.

Tapio Mäki-Tulokkaan treenaama Fakir Victory jäi aluksi toiselle ilman vetoapua, mutta Jukka Torvinen nosti Sivori Effen nopeasti eteen. Fakir Victory sai herkutella toisessa ulkona maalisuoran alkuun asti ja kiri sitten varmaan voittoon, vaikkei ollut ohjastajan mukaan herkimmillään.

”Saatiin samantyyppinen juoksu kuin viimeksi, se kirii siitä terävästi”, Mika Forss muisteli hevosen edellistä kisaa, joka päättyi myös voitokkaasti. ”Fakir Victory ei ole nyt ihan sellainen kuin voisi olla. Ajattelin, ettei tarvitse lappuja käyttää, mutta suoralla ne oli pakko kääntää. Sitten se meni helposti ohi.”

Fakir Victory ravasi 2100 metriä aikaan 16,0a.

Tiukassa kakkostaistossa Sivori Effe puristi ohi Victor Quo Vadiksen.

Toto4-2: Seppo Markkulan ohjastama Callela Einstein otti keulavoiton riskillä suorituksella.

Harri Koivusen valmentama Callela Einstein piti sisäradalta keulapaikan, eikä luopunut siitä, kun suosikki Our Hope iski iholle toisessa kaarteessa. Avauslenkki mentiin voltista reippaasti 17,0-lukemiin.

Our Hope laskeutui kirilenkin alussa Callela Einsteinin taakse, jolloin toisessa ulkona juossut Diamond Mirage jäi ilman vetoapua. Se tarjosi suosikille lopussa tiukimman haasteen, mutta haastajan ravi sakkasi loppua kohti, ja Callela Einstein purjehti helppoon ykköstilaan kakkossuosikkina.

“Toisessa kaarteessa Jukka vaati vauhtia, mutta ajattelin, ettei enää siinä vaiheessa keuloja luovuteta. Hyvin tuntuisesti se keulassa menee, vähän pitää hereillä pitää matkan aikana. Enemmän näen keskittymisvaikeuksia hevosella, sillä on monta asiaa mielessä matkan aikana”, Seppo Markkula sanoi.

Voittonoteeraus kirjattiin 17,5/2100m.

Toto4-3: Kylmäveristen tasoitusajo meni edellisen lähdön tapaan kakkossuosikille, kun Jarmo Saarelan ajama Pälvi Tuttu runttasi parhaaksi.

Kiihdytysvaiheessa Pertti Puikkonen nosti sisäradan Ekon Hekon toiselle ja pyrki kysymään keulapaikkaa sinne aluksi kiihdyttäneeltä Arlan IloltaAri Moilanen oli suosikki Kuutin kanssa kuitenkin terävänä ja juoksuradalta kiihdyttänyt kaksikko valtasi keula-aseman kolmatta rataa pitkin 1. kaarteen lopussa.

Into Rols johti toisen radan letkaa, muttei osallistunut kärkitaistoon. Kolmanteen ulos päässyt Pälvi Tuttu iski viimeisellä takasuoralla kiriinsä ja liikkui heti riuskasti. Maalisuoralla se iski Kuutin kimppuun ja hankki riittävän otteen lopussa.

“Reippaasti lähdettiin liikkeelle, ja koitettiin tasaisesti ajaa muita kiinni”, Jarmo Saarela kertoi taktiikastaan. “Pälvi Tuttu oli nyt paljon parempi. Pariin viimeiseen starttiinsa se oli vähän tuhnuinen. Silloin tuntui vikassa kurvissa, ettei maalia näe, mutta nyt soi eri sävel.”

Martti Hämäläinen valmentaa voittoajan 28,5/2120 tehnyttä Pälvi Tuttua.

Teemu Okkolinin käskyttämä Arlan Ilo vei kolmosrahat suosikkikaksikon jälkeen.

Toto4-4: Suosikkivoittaja päätti rivin, kun Jukka Torvinen narutteli Black Ice Boostin parhaaksi.

Mika Forssin kuskaama Not So Easy Blue otti keulapaikan mailin kisassa oikein helposti. Ari Moilasen ajokki Wall In Carlina suuntasi heti eteenpäin ja kiersi puolikas juostuna johtavan rinnalle. Siitä se hankki otteen keulahevosesta jo loppukaarteessa.

Black Ice Boost iski 4. ulkoa kiriinsä kierros juostuna. Se vyöryi ilman selkää voittoon parastaan antamatta.

“Hevonen oli huippuhyvä viimeksi. Tuntuu, että huippukunto on löytymässä”, Jukka Torvinen kertoi voittajasta. “Se oli hyvän tuntuinen, kun nostettiin se vapaalle. Saatiin tehdä omavauhtinen kiri, ja hevonen tuli hyvin maaliin asti. Loppusuoran alussa meillä oli hyvä vauhti, ja Ari joutui käskemään omaansa. Vetolaput oli meillä, joita ei jouduttu käyttämään, joten varaakin jäi.”

Black Ice Boost viiletti 1600 metriä 15,8a-tulokseen. Sanna Kiiski valmentaa voittajaa.

Expanse’s Tornado kiri loppua oikein ahnaasti, mutta sen laukatessa hieman ennen maalia oli Wall In Carlina toinen ja Amour Kemp suoraan tauolta kolmas mitalisti.