Terho Lindbergin oma hevonen Cankus Tindra ei vielä kilpaile torstaina Heimarissa, mutta omistajan nimissä juostaan illan päälähdöt. 

Kokkolan ravien pyyteetön talkoolainen ja yhteistyökumppanien hankkija Terho Lindberg jatkaa samalla teemalla Kokkolan iltaraveissa ensi viikon torstaina. Lindberg haluaa juhlia 60-vuotispäiviään ravien merkeissä ja ohjata lahjarahat ravien palkintoihin.

“Mitään varsinaisia juhlia en pidä ja kaikki muistamiset ohjaan ravien palkintoihin. Illan kylmäveristen ja lämminveristen päälähdöt ovat minun nimikkolähtöjäni. Toivottavasti saadaan hyvät ravit ja paljon yleisöä paikalle”, Lindberg toivoo.

Kokkolassa on hyväpintainen ja leveä rata, joka kestää hyvin sateitakin. Itse ravipäiväksi päivänsankari toivoo poutaa.

Raviurheilun ja jalkapallon parissa ahkerasti vuosikymmeniä toiminut Lindberg innostui lajeista jo nuorena. Kaupungin teknisessä palvelukeskuksessa työpäällikkönä toimiva Lindberg sai kipinän raviurheiluun työpaikalta.

Karhulahden Jukka tuli työkaveriksi ja sitä kautta tuli ensimmäinen hevonen Ekku. Se oli Isojärvellä ja sillä ajoin ravikortinkin ja opettelin muutenkin ajohommia aikanaan. Sitten niitä on ollut useita tässä vuosien varrella”, Lindberg muistelee.

Nyt Lindbergillä on kolmevuotias tamma Cankus Tindra ja tyttärelle Lotta Lindbergille hän haki Tampereelta oman hevosen pari viikkoa sitten, jolla ehkä kilpaillaan jo Kokkolassa.

“Hevosten kanssa touhuaminen on mukava harrastus, siinä unohtuu työasiat hyvin.”

Terho Lindberg kaipaa ravien järjestelyihin, kuin myös muihinkin lajeihin ja harrastustoimintaan lisää talkoolaisia.

“Nuoria ja erilaisia ryhmiä, esimerkiksi eläkeläisiä ja työttömiä pitäisi saada innostumaan talkootyöstä. Se antaa mielekästä tekemistä, luo yhteisöllisyyttä ja ilman talkoolaisia eivät pienet seurat pysty järjestämään enää tulevaisuudessa toimintaa”, Lindberg pohtii.

Lindbergillä on laajat verkostot ja paljon yritysyhteistyökumppaneita ja hän on hankkinut raveihin näiden nimikkolähtöjä vuosien ajan.

“Kukin voi tehdä sitä, minkä parhaiten osaa, on se sitten vaikka ympäristön kunnostamista tai kahviossa myyntiä. Hoidimme Kokkola Cupin aikaan Heimarissa kahviota ja kaikki talkoissa olleet pitivät kokemusta mukavana”, Terho Lindberg innostaa mukaan toimintaan.

Lisää teemasta: Kesäradat