Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 3 T.M. Chagall, 19,74 %, 1,70 euroa
Toto64-2: 9 Flexible Journey, 79,96 %, 2,00 e
Toto64-3: 12 Ohikiitävä, 5,78 %, 19,60 e
Toto64-4: 3 Ergo Am, 29,37 %, 34,70 e
Toto64-5: 10 Paddock’s Star, 2,82 %, 699,20 e
Toto64-6: 2 Daddy Boy, 2620,90 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 2620,90 euroa
Viisi oikein 18,90 e

Vaihto: 252 467,72 euroa

Ari Moilasen ohjastama T.M. Chagall johti Toto64-pelin avannutta 3100 metrin Voimaliigaa alusta loppuun Vermossa.

Toto64-1: Maria Penttisen valmentama T.M. Chagall kilpaili loppuvuonna loistovireessä, eikä kuukauden starttiväli ollut este menestyskulun jatkumiselle, vaikka Ari Moilasta huoletti keulapaikalla hieman matkan aikana.

“Hevonen oli ehkä turhan innokas, kun painoi koko ajan vähän päälle. Arvelutti miten se tulee maaliin asti, mutta hyvin tuli”, Ari Moilanen kertoi.

T.M. Chagall sai lopussa tiukan haasteen 2. ulkoa iskeneeltä Elliot Webiltä, mutta Jani Ruotsalaisen ajokki sai tyytyä kakkospalkintoon.

“Hyvin Janin hevonen tuli, mutta tämä lähti vastaamaan. Numeron kohdalle se jäi, ei sen lähemmä päässyt”, Moilanen näki.

T.M. Chagall oli tasaisesti veikatun kohteen niukka pelisuosikki. Se teki 3100 metrin matkalla paalulta 17,2-ajan.

T.M. Chagallin ja Elliot Webin jälkeen seuraavana maaliin tuli Hannu Torvisen ajokki Flynn Boko.

Toto64-2: Kierroksen pelipankki Flexible Journey oli totisesti 80 prosentin kannatuksensa arvoinen, kun Juha Utalan suojatti otti vakuuttavan voiton. Utala teki aikaisen ratkaisun, ja 3. ulkona matkannut valjakko iski jo ensimmäisellä takasuoralla eteenpäin ja painui keulaan ohi Glamour Arioson ja Ari Moilasen.

Lopussa Flexible Journey lisäsi vauhtia ja irtosi Glamour Ariososta ja kolmanneksi yltäneestä An-Andreesta ilmavasti.

“Ajattelin ettei liikaa kikkailla”, Juha Utala perusteli aikaista ratkaisuaan. “Paikat oli jaettu, niin ajettiin eteenpäin. Päästiin keulaan ja sen jälkeen oli melko helppoa. Arna (Ruohomäki) tuli rinnalle niin tämä ei ruennut vastaamaan, vaan oli omissa maailmoissaan. Vielä kärsii niin olla, mutta totuus tulee kyllä.”

Toto64-3: Laukkoihin turkasen monesti viime aikoina pilannut Ohikiitävä oli ravituulella, eikä Teemu Okkolinin ajokille löytynyt pysäyttäjää.

Ohikiitävä sai takamatkalta reippaan startin ja eteni nopeasti hiillostamaan keulassa ravannutta Tupla Tommia. Painostus toi päätöspuolikkaalla tulosta, kun Teemu Okkolin vyöryi valmennettavansa kanssa lannistuneen keulahevosen ohi. Kärkiparin takana väijynyt Taistelu Jaska yritti lopussa haastaa, muttei saanut minkäänlaista otetta pikkuyllättäjänä voittaneesta Ohikiitävästä.

“Pikkuisen varusteita muutettiin nyt. Ei yllätyksenä tullut että hevonen oli näin hyvä, mutta tärkeää oli, että se ravasi”, Teemu Okkolin myönsi. “Lappuja laitettiin vähän päähän, ja hevosta vanhaan malliin valjaisiin. Vanhan mallin konstit ovat monesti hyviä. ”

“Ohikiitävä on tosi jaksava hevonen, jolla pääsee kääntämään toisenkin kerran tänne, jos alkaa keskittyä hommaan.”

Ohikiitävä teki voittotuloksen 29,3/2120 metriä.

Toto64-4: Toto65-ajajamestari -lähtö meni Iivari Nurmiselle, kun nuori mies kannusti ajokkinsa Ergo Amin voittoon.

Antti Teivainen oli kiihdytyksessä tapojensa mukaisesti terävänä, ja kiidätti News Pointin kutosnumerolla kärkipaikalle. Tapio Perttunen mieli nopeasti samalle juoksupaikalle Rebel Rapidin kanssa, mutta kaksikko jäi johtavan rinnalle.

Suosikki Ergo Am pääsi huippupaikkaan 2. ulos, josta Iivari Nurminen antoi kirikäskyn viimeisellä takasuoralla. Jo loppukaarteessa valjakko pääsi keulaan ja piti helposti pintansa.

“Tuntui oikein kivalta oikeita ammattimiehiä välillä kouluttaa, mutta hevonenkin teki osansa siinä”, Iivari Nurmonen iloitsi. “Kun kääntin sen kolmannelle, tuntui että maaliin asti vetää, ja teki sen hienolla tyylillä.”

Markku Niemisen valmentama Ergo Am meni 2100 metriä aikaan 15,0a.

Nuoret ohjastajat juhlivat lähdössä muutenkin, kun Niki Finnström taituroi Ripasso Classicon kakkospalkinnolle. Mass Attack lopetti hyvin kolmanneksi hänniltä, sitä ajoi Tommi Kylliäinen.

Toto64-5: Toinen kierroksen megasuosikeista petti, kun Hannu Torvisen ajokki Casimir Tof sai tyytyä hopeasijaan.

Casimir Tof joutui taivaltamaan avauspuolikkaan kolmatta rataa pitkin päästäkseen toiselle. Etusuoralle kaarruttaessa Tom Erikssonin valmennettava pääsi keulaan. Juha Utala teki samassa iskun kakkossuosikki Vitessen rattailla ja reissutti suursuosikin rinnalle.

Jarmo Savolainen käänteli suojattinsa Paddock’s Starin takasuoralla 3. ulkoa kolmannelle. Kaksikko sai huokaista Vitessen takana vähä aikaa ja kiisi siitä voittoisaan kiriin ohi Casimir Toffin.

“Kovia startteja sai hevonen syksyllä ja alkutalvena, joten päätettiin antaa vähän taukoa. Liiankin hyvin oli palautunut, kun kotona tuntui, että jos olisi maassa kahvat, niin pyöräyttäisi”, Jarmo Savolainen puheli.

Isona yllättäjänä voittanut Paddock’s Star meni voittoajan 16,4a/2100 m.

Toto64-6: Casimir Toffin tappiosta huolimatta Tom Erikssonin talliin tuli ykköstila, kun Daddy Boy venyi ykköstilaan Hannu Torvisen kuskaamana.

Daddy Boy otti kiihdytyksessä keulapaikan, mutta joutui avaamaan ensimmäiset 500 metriä reippaasti 11,5-vauhtia. Siitä huolimatta kolmossuosikki jaksoi lopussa kiristää tahtia siksi reippaasti, ettei 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla iskenyt suuri suosikki Borgmester saanut minkäänlaista otetta.

“Hienosti lähti hevonen liikkeelle ja oli ennen lähtöä hyväntuntuinen. Taktiikka muodostui kun päästiin keulaan, ja hienosti veto maaliin asti. Ailahtelavaisuus on tällä peikko, kun ei tiedä aina millainen päivä on, mutta nyt oli tosi hyvä päivä”, Hannu Torvinen tiesi.

Edellä mainitun kaksikon välissä toisena maaliin tuli Leon.